FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

Adrian Mititelu a primit o nouă lovitură » Curtea de Apel, verdict în procesul de dezafiliere al Universității Craiova

Adrian Mititelu (50 de ani)
Adrian Mititelu (50 de ani)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 18:23 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 18:38

Secția a IV-a civilă a Curții de Apel București a anunțat că Adrian Mititelu (50 de ani) a pierdut definitiv procesul de dezafiliere al FC Universitatea Craiova, cel în urma căruia finanțatorul a solicitat daune în cuantum de aproximativ 300 de milioane de euro.

  • CONTEXT: Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar fi trebuit plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.
  • În iunie 2017, Curtea de Apel a anulat definivit deciziile Tribunalului.
  • Mircea Sandu, fost președinte al FRF, și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, au fost achitați de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru;
  • Nu există niciun prejudiciu, a decis Curtea în 2017;
  • Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate de abuz în serviciu și de toate acuzațiile aduse;

Adrian Mititelul a pierdut ultimul proces în care îi acționase în judecată pe cei care au votat pentru dezafilierea FC Universitatea Craiova, iar Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu sau Valeriu Argăseală, care au avut calitatea de pârâți în acest proces, au scăpat de acuzații.

Decizie definitivă: Adrian Mititelu a pierdut procesul

Decizia este definitivă, conform portalului Just.ro, iar Adrian Mititelu a pierdut și ultima șansă de a obține despăgubiri de 300 de milioane de euro. Finanțatorul echipei din Craiova va trebui să îi acopere lui Mircea Sandu cheltuielile de judecată, în valoare de aproximativ 2.300 de euro.

„Respinge excepția inadmisibilității recursului declarat de Mititelu Adrian Marin. Respinge recursurile ca nefondate. Obligă pe recurenți la plata sumei de 11.366,84 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimatul Mircea Sandu. Definitivă”, se arată în comunicatul instanței.

Adrian Mititelu a primit o nouă lovitură » Curtea de Apel, verdict în procesul de dezafiliere al Universității Craiova

Adrian Mititelu: „Dacă pierd, merg și în Elveția”

„E o altă speţă, un alt proces care merge mai greoi. Acesta e proces deschis de lichidatorul de la FC U Craiova, făcut ca să-l piardă! N-au cerut ce trebuia! E o altă acţiune care e pe rol. Dar şi dacă pierd, merg în Elveţia” a declarat Adrian Mititelu în 2019 după ce a pierdut procesul.

În luna noiembrie a anului trecut, Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. În ianuarie, Tribunalul Dolj i-a dat o nouă lovitură. Patronul celor de la FC U Craiova 1948 a primit o sentință de 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional, evaziune fiscală și spălare de bani. Conform legii, cele două se contopesc și va efectua pedeapsa mai mare, cea de 5 ani. Toate celelalte persoane din dosar au fost achitate!

VIDEO. Adrian Mititelu jr. face acuzații la adresa lui Mircea Sandu și a lui Gheorghe Ștefan: „Puneau presiune pe tata să trântească meciul!”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Surpriză la Dinamo » DDB a virat o nouă sumă importantă! Unde s-au dus banii

CSA Steaua, victorie categorică în amicalul de azi » „Dublă” pentru noul atacant al lui Oprița

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  28 Februarie 2021, 14:33

CEDO !!!

remarque
remarque  •  24 Februarie 2021, 10:53

Mititelu e o victima. A propriilor decizii, a conjuncturii, a unora mai puternici, a vietii. Ceea ce decide justitia e insa ceea ce ramane. Oricum PSDU Craiova e o constructie artificiala care nu are cum sa inlocuiasca Craiova Maxima.

915542705250791
Aurel Stana  •  19 Februarie 2021, 16:25
Postat de craioveanu03 pe 17 Februarie 2021, 20:45

Adepții lui... Nu mai comentați nimic aqm? Adevărata Craiova... Bla... Bla... Unde sunteți, mă? Nu mai visați mă cum curg miliardele pe voi? Hahaha... Hahaha

mare prost poti sa fii ma mir ca te rabda pamantul,raspunde la o inrebare UNDE JUCA CLONA CSU ACUM 10 ANI? daca tot sustineti ca voi santeti adevarata echipa sa stiti ca santeti o adunatura de oameni de nimic lasi tradatori si *** cunosc personal cativa niste *** care nu stiu cate urechi au in cap si vorbesc despre fotbal

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează