FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV „Mi-a venit să plâng. Parcă e un alt sfârșit” » Marius Lăcătuș, prima reacție după ce Clubul Armatei a decis să-i retragă tricoul

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru de Marius Lăcătuș! +15   FOTO
CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru de Marius Lăcătuș!

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2021 11:39 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 12:05

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, de la 19:15, când noul stadion din Ghencea va fi inaugurat în amicalul cu OFK Belgrad.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Marius Lăcătuș s-a declarat emoționat de inițiativă și a mărturisit că a flat despre decizia „militarilor” din presă. 

„A fost și pentru mine o surpriză totală să aflu că se va retrage tricoul meu, cu numărul 7. Nu știam. Am aflat de la televizor. Sincer, parcă mi-a venit să zâmbesc, dar și să plâng. Au fost sentimente amestecate. 

Nu aș fi reușit eu singur toate acele performanțe, fără colegii mei. E un sentiment de mândrie, dar și de ușoară tristețe, să vezi că ți se retrage tricoul. Parcă e un alt sfârșit.

Eu cred că poate ar fi trebuit să fie retrase toate tricourile celor de la Sevilla, de la Monte Carlo, pentru că împreună am reușit toate acele performanțe. Știu că acum purta acest tricoul cu numărul 7 Florin Răsdan. Sper să nu se supere pe mine. Nu am avut nicio implicare, nu am bătut vreodată vreun apropo ca să se facă asta. 

E clar că a fost un cumul de factori, conducerea clubului, suporterii. Nu a decis o persoană asta”, a declarat Lăcătuș pentru GSP.ro.

Gabi Balint: „Lăcătuș a fost unic”

Gabi Balint, fost coleg cu Lăcătuș la Steaua și la națională, a comentat decizia luată de CSA Steaua și spune că se bucură pentru acesta.

„Lăcătuș a fost unic. E cel mai titrat jucător al Stelei și merita asta. E un gest frumos al clubului, să retragă tricoul cu numărul 7. El merita chiar mai multe. 

Și noi, ceilalți, dar Lăcă e chiar un simbol! E cel mai longeviv, e jucătorul cu cele mai multe trofee. Să câștigi 23 de trofee e ceva extraordinar! Mă bucur pentru el și pentru că clubul a decis să facă asta”, a spus Gabi Balint pentru Gazeta Sporturilor.

Mâine vor fi emoții mari, de bucurie, dar și de durere. Am venit la București de la Bistrița cu Loți Boloni, pe care l-am luat de la Târgu Mureș. Și pe drum am depănat amintiri, ne-am gândit și la cei care, din păcate, nu mai sunt. Nu e vorba numai despre cei doi colegi, Lucică Bălan și Ilie Bărbulescu, dar și de mulți alții, de nea Ion Alecsandrescu, de doctorul Georgescu, de maseuri, bucătarul, magazionerul, cismarul, toți cei care au făcut parte din familia Stelei, care au fost alături de noi. Va fi bucuria revederii, a inaugurării noului stadion, dar și o undă de tristețe
- Gabi Balint

Marius Lăcătuș, legenda Stelei

Marius Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de "militari", 6 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii. În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. 

A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

VIDEO Dan Petrescu intervine în războiul FCSB - CSA: „Nu mai înțeleg nimic nici eu! Trebuie să se unească, să fie o singură Steaua”

Citește și: 

Un fost fotbalist de la CSA Steaua, investiții la Bursă și în cryptomonede: „Dacă nu ești educat financiar, poți pierde banii foarte repede”

Sorin Paraschiv nu înțelege decizia Curții de Apel, în disputa CSA - FCSB: „Medalia e acasă, să văd cui i-o predau”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (51)
lupu68
lupu68  •  06 Iulie 2021, 21:55
Postat de 1947___forumer pe 06 Iulie 2021, 14:58

Wow, iti dai seama ce pierdere, ca nu te uiti tu. Vezi ca aici nu e vorba de FaciCeSpuneBecali 2003, ca sa vorbim de clone oribile. E pe Digi, sa iesi la o plimbare, ca sa nu faci vreun gest necugetat, ok?

E dreptul oricui sa participe la orice ŞUŞĂ doreste. Eu refuz orice CLONĂ, din moment ce exista originalul. E ca si cand i-as oferi unei doamne un buchet de flori de plastic, in loc de flori adevarate. Asta e "Steaua" voastra, o facatura ordinara. Sunt curios, totusi: unde ati tinut tricoul Fiarei timp de 19 ani? In magaziile sordide ale UM 02301? Nu l-au mancat moliile deloc? Nu s-a murdarit de moloz cand s-a construit tigaia din Ghencea? Si o ultima observatie: cinste si respect total lui nea Imi, care a refuzat sa va faca jocul marsav. Stie el ce stie presedintele de onoare al Asociatiei "Salvati Steaua". Pentru adevar si dreptate, hai FCSB! Candva, Steaua adevarata va fi iarasi ce-a fost si clonele isi vor gasi locul acolo unde merita: la groapa de gunoi a istoriei.

doar...titi
doar...titi  •  06 Iulie 2021, 19:20
Postat de aurelianionut pe 06 Iulie 2021, 18:20

Daca esti FCSB-ist,ramai acolo si taci din gura.Ciocu'' mic.N-ai voie sa te iei de unul ca Lacatus atat timp cat te lasi condus si influentat de un nimeni care n-a facut nimic in fotbal(ciobanul).Steaua e Steaua,FCSB e altceva...in 2003 ciobanul a prins gustul banilor din fotbal si na,fiind mai golan asa,a luat echipa asta iar *** ce sa faca***..si uite asa,a ajuns de ras ceea ce a inceput sa se intample in Ghencea...si au ramas suporterii de facebook in tribune si peluze..aia machiati,care se duc la stilist:)))si se tund la salon,cu fetele.FCSB e doar o meteahna a unuia care nici drept de vot n-ar trebui sa aiba..si culmea e ca inca mai sunt oameni care pun botu''...la Becali si la Arsenie Boca:)))plus moaste...cam astia-s fcsb-istii

hahaha!! veselare ..'' in 2003 ciobanul a prins gustul banilor din fotbal'' ...pai bah talpanila ...jiji A DAT nu a luat ..ca jeneralii la care le faceti voi bocancii !!da cu siguranta nu puteti voi sudistii sa intelegeti cu e cu DATUL ..cand voi sunteti ca si laca...doar cu LUATUL(cum jiji v-a taiat macaroana si creditele alea nu se plateau singure ..ati migrat la cazarma si voi ...si laca!!) !!deh profitor la profitor nu-si scoate ochii!!asa ca ..ciocul mic la csa regal/doi chiloti/2017 ...echipa din liga satelor !!

aurelianionut
aurelianionut  •  06 Iulie 2021, 18:20

Daca esti FCSB-ist,ramai acolo si taci din gura.Ciocu'' mic.N-ai voie sa te iei de unul ca Lacatus atat timp cat te lasi condus si influentat de un nimeni care n-a facut nimic in fotbal(ciobanul).Steaua e Steaua,FCSB e altceva...in 2003 ciobanul a prins gustul banilor din fotbal si na,fiind mai golan asa,a luat echipa asta iar *** ce sa faca***..si uite asa,a ajuns de ras ceea ce a inceput sa se intample in Ghencea...si au ramas suporterii de facebook in tribune si peluze..aia machiati,care se duc la stilist:)))si se tund la salon,cu fetele.FCSB e doar o meteahna a unuia care nici drept de vot n-ar trebui sa aiba..si culmea e ca inca mai sunt oameni care pun botu''...la Becali si la Arsenie Boca:)))plus moaste...cam astia-s fcsb-istii

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează