FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Marea dorință a lui Marius Lăcătuș, în ziua în care a împlinit 58 de ani: „S-o văd pe Steaua în prima ligă și să sărbătorim împreună un eveniment important”

Marius Lăcătuș / Sursă foto: GSP +15   FOTO
Marius Lăcătuș / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 19:29 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 19:33

Marius Lăcătuș, legenda Stelei București, a împlinit astăzi 58 de ani. „Fiara” spune că și-ar dori ca peste doi ani să sărbătorească un trofeu important alături de CSA Steaua, formație care, deocamdată, e prizonieră în liga secundă.

Marius Lăcătuș, fost antrenor la CSA Steaua, dar și la FCSB, nădăjduiește că „militarii” vor reuși la un moment dat să promoveze pe prima scenă,  unde să devină o forță de temut a Ligii 1.

Marius Lăcătuș, în ziua în care a împlinit 58 de ani: „Îmi doresc s-o văd pe Steaua în prima ligă”

Îmi doresc s-o văd pe Steaua în prima ligă, iar la 60 de ani, cine știe, să sărbătorim un eveniment plăcut împreună. Mă refer la un loc cât mai bun, la o finală de Cupa României, cine știe?! N-ar fi rău pentru început”, a spus Lăcătuș, în cadrul emisiunii Digi Sport Special”. 

Marius Lăcătuș, legendă la Steaua București

Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de „militari”, 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, când a ratat titlul la limită. Între 2017 și 2019, a antrenat la CSA Steaua București, de unde a plecat după ratarea promovării în Liga 3.

+11 FOTO

În acest moment, CSA Steaua nu are dreptul să promoveze în Liga 1

Federația Română de Fotbal a transmis clar că CSA Steaua, club care aparține Ministerului Apărării Naționale, nu poate promova în Liga 1, conform Legii Sportului.

CSA Steaua a prins play-off-ul la primul sezon de la promovarea în Liga 2. Dar nu poate urca în primul eșalon. Motivul? Legea Sportului spune că un club de drept public, așa cum este acum Steaua, nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum este Liga 1.

Între timp, suporterii celor de la CSA Steaua continuă protestele la adresa Federației Române de Fotbal. La meciul cu Petrolul, ultrașii au afișat mai multe mesaje acide. Unul dintre ele: „Fotbalul din Liga 1, finanțat de primării / FRF aplică legea la nivel de cumetrii”.

Un alt banner al ultrașilor a luat la țintă Federația: „O lege făcută prost, ce aplică drepturi arbitrare / Chiar nimeni nu vede absurdul situației, oare?!”

VIDEO Zoltan Ritli despre perioada petrecută în vestiar cu Lăcătuș: „Era, într-adevăr, o fiară”

Citește și alte știri de actualitate: 

CSA Steaua, cu gândul la promovare după victoria cu Petrolul: „Legea este discutabilă”

FOTO Continuă protestele! Ce nu s-a văzut la TV, în timpul derby-ului Steaua - Petrolul 2-1: „FRF aplică legea la nivel de cumetrii!”

FOTO Show în Ghencea! Ultrașii Stelei, scenografie 3D spectaculoasă: „Vrem Steaua în A!”

Marius Lăcătuș la 58 de ani! Povestea neștiută a unei încăierări imense din decembrie '89: „Hagi i-a tras un şut în fund prim-secretarului, Lăcătuș le zbura caschetele miliţienilor"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
lupu68
lupu68  •  05 Aprilie 2022, 23:46
Postat de fcsarbitrii pe 05 Aprilie 2022, 20:28

uraaaaa!am realizat cat de prost esti,apropo stii bancul cu lupu?

Nu, dar il stiu pe-ala cu 1 Mai!

226628904800238
Reflector Sv  •  05 Aprilie 2022, 21:28

La Multi Ani MARIUS LACATUS si multa sanatate ! Am vrea sa revii in fotbalul nostru unde este mare nevoie de o persoana de mare caracter si demnitate cum esti tu ! Evident ca locul tau este in conducerea echipei CSA Steaua care sigur va castiga dreptul de a promova in liga I .

standart
standart  •  05 Aprilie 2022, 21:25

Păi e simplu: se reorganizează ca ong, cum a făcut-o cu păunescu sau o vinde unui becali. Să vedem care e idiotul care cumpără de la unii care au mai vândut odată și s-au sucit. Și nu mai faceți *** degeaba, echipele sponsorizate de primării sunt ong-uri private de interes local nu cluburi departamentale. Adică primăria poate sprijini din taxele cetățenilor echipa localității. Dar de ce să plătească vasluienii pentru talpaniști? Vă strânge rău cascheta aia, nu se mai irigă creieru'!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează