FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - PETROLUL 2-1

CSA Steaua, cu gândul la promovare după victoria cu Petrolul: „Legea este discutabilă”

FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 18:29 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 21:22

Victoria cu Petrolul, 2-1, le-a dat aripi celor de la CSA Steaua, care se gândesc la promovarea în Liga 1.

Deși Legea Sportului spune că un club de drept public, așa cum este acum Steaua, nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum este Liga 1, „militarii” încă speră la promovare și au depus dosarul pentru licențiere.

CSA Steaua - Petrolul Ploiești 2-1 » „Militarii” întorc scorul după pauză, într-o atmosferă de vis în Ghencea » Cum arată clasamentul din Liga 2
CSA STEAUA - PETROLUL 2-1
CSA Steaua - Petrolul Ploiești 2-1 » „Militarii” întorc scorul după pauză, într-o atmosferă de vis în Ghencea » Cum arată clasamentul din Liga 2

CSA Steaua, cu gândul la promovare după victoria cu Petrolul

George Ogăraru, directorul tehnic de la Academia CSA Steaua, a vorbit despre victoria împotriva Petrolului și despre șansele de promovare.

„A fost un meci bun. A fost un spectacol pe teren, dar și în tribune. O primă repriză bună, dar a doua repriză mult mai bună din partea noastră. Cred că este important pentru moralul jucătorilor că am întors scorul. 

E o victorie în play-off, care ne apropie de locul al treilea. Asta e foarte important. Se speră la promovare până în ultima clipă. Avem această datorie de a lupta pentru promovare pe toate căile. Trebuie să facem totul pentru club, pentru suporteri și pentru jucătorii care au dorința de a juca în prima ligă.

Eu cred că legea aceasta este discutabilă și nu este foarte clară. Trebuie clarificate lucrurile. Dar în primul rând trebuie ca echipa să câștige acest drept pe teren”, a spus Ogăraru, potrivit digisport.ro.

  • Partidele din play-off se vor juca tur-retur, rezultând 10 meciuri pentru fiecare formație. 
  • La finalul play-offului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

FRF a spus că Steaua nu poate promova

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1. Implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept. 
- Comunicat FRF

CSA Steaua, cu gândul la promovare după victoria cu Petrolul: „Legea este discutabilă”
pasaj din Legea Sportului

VIDEO Steliștii au sărbătorit cu fanii victoria cu Petrolul 

Citește și: 

Daniel Oprița, încântat după CSA Steaua - Petrolul » Ce le-a spus jucătorilor la pauză

Cebotaru dezvăluie ce a discutat cu arbitrul după penalty-ul controversat din CSA Steaua - Petrolul: „L-am rugat frumos să intre în vestiar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
fibra
fibra  •  03 Aprilie 2022, 08:08

Nu ar fi nici prima nici ultima lege care nu se respecta.7 echipe din Liga I nu o respecta: Voluntari,Arges,UTA,Mioveni,Targoviste,Clinceni,Medias ce patroni au?

clod1971
clod1971  •  03 Aprilie 2022, 07:53

Este discutabila legea, doar atunci cand le convine.

tinn_2
tinn_2  •  03 Aprilie 2022, 00:22
Postat de catalynn pe 02 Aprilie 2022, 20:59

Așa zic și io! In lege spune de “club profesionist” iar Steaua este club profesionist, pt ca angajează sportivi profesioniști. Nu spune nicăieri ca un club de drept public nu poate fi profesionist, adică nu poate plăti din fonduri publice sportivi profesioniști. Se poate mai clar de atât și închide orice “portițe” gen cea folosită in prezent de cluburile primăriilor !? Da, însă legea trebuie amendată!

mai citește legea, dacă se poate trează

Vezi toate comentariile (20)
Comentează