FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

„Cum s-ar descurca Steaua, dacă ar promova acum în Liga 1?” » Răspuns sincer al lui Marius Lăcătuș

Marius Lăcătuș / foto: GSP +42   FOTO
Marius Lăcătuș / foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 19:49 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 20:30

Legenda stelistă Marius Lăcătuș a vorbit despre viitorul imediat al clubului Steaua, la 24 de ore de la victoria „militarilor” cu Dinamo, 2-0.

Lăcătuș, 59 de ani, care a asistat la confuntarea cu Dinamo din loja VIP a stadionului din Ghencea, alături de alte nume importante din istoria clubului, a oferit un răspuns sincer în momentul în care a fost întrebat care ar fi parcursul Stelei în primul lot cu actuala configurație a lotului.

Sub ochii lui Lăcătuș, Dan Șucu a desființat proiectul cu dedicație pentru CSA Steaua: „Inacceptabil!” » „Fiara” a intervenit
CSA STEAUA
Sub ochii lui Lăcătuș, Dan Șucu a desființat proiectul cu dedicație pentru CSA Steaua: „Inacceptabil!” » „Fiara” a intervenit

Marius Lăcătuș, întrebat cum s-ar descurca Steaua în Superligă: „Nu văd normal să-și propună evitarea retrogradării”

„Cred că ar întâmpina greutăți majore, nu și-ar putea propune un obiectiv îndrăzneț [cu actualul lot]. E o diferență între echipele din Liga 1 și cele din Liga 2. Dacă Steaua ar ajunge în prima ligă, ar fi nevoie de transferuri

Depinde și de ce-ți propui. Nu văd normal să-și propună evitarea retrogradării! 

Dar lumea din club și cei din cadrul Ministerului nu vor dormi, sunt sigur că vor atrage sponsori dispuși să dea sume consistente pentru club. Mă îndoiesc că va trebui să se apeleze foarte mult la banul public”, a spus cel poreclit „Fiara”, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

2,89 milioane de eurovalorează în prezent lotul Stelei, conform estimărilor Transfermarkt

+38 FOTO

Posibilitatea ca Steaua să promoveze încă din acest an în prima ligă depinde, deocamdată, de mai mulți factori:

  • Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Cealaltă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD pot să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua chiar la finalul acestui sezon

Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”

Vasile Dîncu (61 de ani), fost ministru al Apărării, cel care a inițiat proiectul menit să modifice Legea Sportului astfel încât CSA Steaua să poată promova în Liga 1, a fost prezent la derby-ul cu Dinamo, 2-0, iar la final a fost întrebat despre propunerea sa din Parlament.

În declarațiile de la finalul derby-ului din Ghencea, Vasile Dîncu a fost rezervat. Întrebat dacă modificările propuse la Legea Sportului ar putea fi adoptate curând, Vasile Dîncu a răspuns evaziv.

Nu este simplu. Procesul legislativ este un pic mai complicat, vom vedea. E un proiect care încearcă să facă un pic de dreptate, pentru că nu poți să interzici prin legi unei echipe să joace într-o ligă”, a precizat politicianul PSD, citat de sport.ro.

VIDEO Daniel Oprița: „E un sentiment special!” + Ironii pentru suporterii dinamoviști

Citește și alte știri despre Steaua: 

Florin Talpan i-a dat replica lui Ovidiu Burcă: „Frustrare! Nu o lege ajută Steaua să promoveze, ci meritul sportiv!”

VIDEO Prezent în Ghencea, Anghel Iordănescu a „pledat” pentru cauza Stelei: „Hagi, Rotaru și Rapid ce au făcut?”

Panduru, după CSA Steaua - Dinamo 2-0: „Sunt bucuros. Vreau o singură «Stea», să joace în Ghencea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Pitt0909
Pitt0909  •  20 Aprilie 2023, 12:33

În România se fac spitale cu sms-uri iar fostele glori ale Stelei vor în prima liga pe bani publici. Rușinos. Unde mai pui ca nici o lege din România nu ar convinge FIFA. Tipic Românesc

nicasdfghjklpoiuytre
nicasdfghjklpoiuytre  •  20 Aprilie 2023, 11:57

Domnu Naum adu si pe Raducanu (Claudiu nu Maricel) langa Marius Lacatus si sa vezi atunci audienta.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează