FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROCES

A pierdut Mititelu numele si sigla azi? Gazeta lămurește situația: 3 informații importante

Curtea de Apel București a prezentat motivarea deciziei prin care FC U Craiova 1948 nu mai poate folosi denumiera Universitatea Craiova. Adrian Mititelu Jr. și Pavel Badea, reprezentanții celor două părți, au comentat situația.
Curtea de Apel București a prezentat motivarea deciziei prin care FC U Craiova 1948 nu mai poate folosi denumiera Universitatea Craiova. Adrian Mititelu Jr. și Pavel Badea, reprezentanții celor două părți, au comentat situația.

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 19:54 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 21:52

Adrian Mititelu Jr., finanțatorul „interimar” al FC U Craiova 1948, și Pavel Badea, șeful Clubului Sportiv Universitatea Craiova, au fost invitați azi să comenteze motivarea deciziei date în septembrie 2020 în dosarul în care forul lui Badea a cerut ca echipa din Liga 2 să nu poată folosi numele și sigla Universității.  

  • Pe 23 septembrie 2020, Curtea de Apel București, într-o decizie provizorie, hotăra ca FC U Craiova 1948 să nu mai poată folosi denumirile de „FC Universitatea, Fotbal Club Universitatea 1948”, „FCU 1948”, „FCU Craiova 1948” şi „Leii din Bănie Craiova”. Detalii în știrea publicată la acea vreme pe GSP.ro - AICI
  • Pe 10 decembrie 2020 a fost datată motivarea, iar decizia a devenit executorie din acel moment.
  • Conținutul motivării a apărut abia astăzi în spațiul public, iar cele două tabere și-au spus punctul de vedere. 

Odată cu publicarea motivării sentinței din septembrie, reclamantul are dreptul de a cere executarea deciziei. În această speță, reclamantul este Clubul Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea, și nu echipa din Liga 1, CS U Craiova 1948. 

De la publicarea motivării, FC U Craiova nu are dreptul să folosească denumirea Universitatea sau sigla cu care CS U Craiova evoluează în Liga 1. Echipa lui Mititelu luase primele măsuri în acest sens imediat după sentința din 2020, când a anunțat că schimbă numele paginii de facebook și a site-ului clubului, iar materialele oficiale au fost și ele rebranduite. Echipa nu a deținut în vreun moment în denumire cuvântul „Universitatea”. 

Adrian Mititelu jr. și Pavel Badea, reacții după ce motivarea a apărut în presă

Fiul lui Adrian Mititelu, rămas boss la Craiova pe perioada în care tatăl își ispășește condamnarea după gratii, și Pavel Badea, reclamantul din dosar, au fost invitați, în emisiunea „Fotbal Club” de pe Digi Sport, să comenteze motivarea din 10 decembrie 2020.

Această decizie nu a fost dată astăzi. Avem un proces pe rol, aceasta este o decizie provizorie. Noi nu am pierdut absolut nimic. Am explicat și fondul problemei. Instanța a decis anul trecut ca noi să nu mai folosim insigna și numele. Noi ne numim U Craiova 1948 SA. Ei se numesc Club Sportiv. Probabil aceasta este motivarea, încă nu am văzut. Timpul ne va da dreptate. Vreau să văd și eu reacția domnului Badea, peste un an de zile, când totul se va termina
- Adrian Mititelu Jr

Vă dați seama, Clubul Sportiv este obligat, prin intermediul președintelui, adică eu, să se apere. Clubul din Liga 2 nu are dreptul să poarte numele de Universitatea. Clubul din Liga 1 îl are, printr-un parteneriat între Clubul Sportiv, Primărie și o entitate privată care plătește pentru a avea acest drept. 

Am încercat 2 ani de zile să îl facem pe domnul Mititelu să ni se alăture. Nedorind, am fost nevoiți să luăm o decizie și să reînființăm un club. Cei de la juridic vor hotărî ce vom face în perioada următoare, evident că putem cere daune. Este o decizie a instanței ce spune că numele, sigla, nu poate fi folosită. Este o decizie provizorie, au dreptate, până la judecarea dosarului mare
- Pavel Badea

Andrei Preda, reacție după mediatizarea motivării

„Nu există nicio decizie dată astăzi. FIFA ne-a cerut nouă să plătim un milion de euro către jucători care au fost la Universitatea în perioada 2006-2009, considerându-ne astfel continuatorii echipei dezafiliate în 2011. În partea cealaltă,UEFA le-a interzis celor de la CS U să joace 3 ani în cupele europene după ce au promovat în prima ligp. Acea echipă nu este Craiova. Noi știm ce patroni am avut la echipă, Staicu, Mititelu, noi pe toți i-am contestat.
 
Dacă vă asociați cu facultatea de la Timișoara, sunteți Universitatea din Timișoara? (n.r. în dialog cu Radu Naum) Nu a recunoscut nimeni, în nicio instanță, echipa din prima ligă. Dacă vă uitați pe site-ul FRF, Clubul Sportiv apare cu un singur trofeu. De ce mai există calea sportivă Liga 4, Liga 3? Vi se pare corect?”, a comentat în direct la postul TV și Andrei Preda „Gogoașă”, fost portar la FC U Craiova și unul dintre șefii Peluzei Sud Craiova, ultrașii care susțin liderul din Liga 2.

Motivarea Curții de Apel București

„Obligă pârâta la încetarea oricărei activități de folosire, comercializare, distribuire, promovare și orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv mediul online și prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor și serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, inclusiv prin asocierea la această denumire a altor litere sau cifre”, se arată în motivarea Curții de Apel.

A pierdut Mititelu numele si sigla azi? Gazeta lămurește situația: 3 informații importante

Citește și alte știri despre fotbalul din Craiova: 

Analiză GSP » Craiova n-are cu cine! De ce oltenii n-au argumente să spere la primul titlu din 1991 încoace

EXCLUSIV Adrian Mititelu jr., primul interviu după numirea lui Ovidiu Stângă la FC U Craiova: „A venit pentru echipă și pentru tatăl meu!” » Ce spune de trădarea din 2013

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (66)
george_br
george_br  •  22 Ianuarie 2021, 21:48
Postat de vidoq pe 22 Ianuarie 2021, 16:47

Palmaresul este la FCU cea dezafiliata! Este hotarare definitivă a curții de apel timișoara! Mai departe fifa recunoaște actualul club din liga2 ca si continuator al celui dezafiliata! De aici se intelege ca palmaresul este la echipadin l2!

De acord cu tine! Eu incercam sa ii explic clonatului cum sta treaba cu palmaresul unei echipe.

vidoq
vidoq  •  22 Ianuarie 2021, 16:47
Postat de george_br pe 22 Ianuarie 2021, 13:40

''Palmaresul e parte din patrimoniul cluburilor si nu tine de afilierea la FRF si nici de continuitatea sportiva...'' Bai baiatule, e clar ca ai ***... Tu ai citit si ai si inteles ce-ai mazgalit acolo? Tocmai ai spus o mare gogomanie! Cum adica palmaresul nu tine de continuitatea sportiva???

Palmaresul este la FCU cea dezafiliata! Este hotarare definitivă a curții de apel timișoara! Mai departe fifa recunoaște actualul club din liga2 ca si continuator al celui dezafiliata! De aici se intelege ca palmaresul este la echipadin l2!

carnag3
carnag3  •  22 Ianuarie 2021, 15:34

Multa vrajeala, totusi unde este palmaresul ?

Vezi toate comentariile (66)
Comentează
Close