FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA B

Neubert de România » Are 27 de ani şi a renunţat la cariera de fotbalist pentru a deveni preparator fizic

Articol de - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 17:32

Andrei Bălan, 27 de ani, a renunţat la cariera de fotbalist pentru a încerca un nou proiect de cealaltă parte a terenului. Se visa jucător de naţională, dar munca de preparator fizic crede că i se potriveşte ca o mînuşă.

- Andrei, de ce te-ai lăsat de fotbal?
- Pînă la vîrsta de 25 de ani nu am ajuns unde mi-am propus, pot spune şi că nu am avut noroc. Am cochetat şi cu Chiajna pe vremea cînd era Ilie Stan antrenorul echipei. Ţin minte că am semnat cu ei, dar după nu au mai vrut să mă ţină. Cred că atunci am şi picat psihic.

- Mulţi se duc spre antrenorat după cariera de fotbalist, cum de ai ales să te faci preparator fizic?
- Am impresia că sîntem 18 milioane de antrenori în ţara asta. Cît am fost jucător mi-am dat seama cît de importantă este pregătirea psihică şi fizică aşa că am vrut să mă dedic acestei părţi. Aşa că am început de 2 ani acest nou proiect pentru mine.

- Cum ai început?
- Am lucrat prima oară cu Unirea Jucu, din liga a III-a iar după am încercat la Gloria Bistriţa unde am stat 3 luni pînă au început să se strice lucrurile, nu se mai plătea. Acum sînt iar la Unirea Jucu şi am două grupe la Viitorul Cluj, seria 2004 şi 2006, unde îi coordonez pe copii. Pînă în vară rămîn la Cluj, deşi am primit şi alte oferte.

- Ce metode de antrenament foloseşti?
- Dintre cele moderne, lucrez cu cele mai bune, TRX, benzi, izometrie. Am încercat să fur de la străini, de la Thomas Neubert şi acum am început să mă uit şi la pregătirea celor de la Atletico, pentru că acum ei sînt cei care domină.

Declaraţii
"Cu Cordoş am fost colegi la liceu şi la echipa de juniori de la U Cluj. În iarnă i-am zis că dacă are nevoie să fie pus la punct cu pregătirea fizică îl ajut eu, ca să nu alerge prin parcuri. A fost mulţumit cînd a ajuns la Dinamo că a intrat direct în amical, nu a mai pierdut o săptămînă sau chiar mai mult pentru a reveni cu pregătirea fizică la zi"
Andrei Bălan, preparator fizic

"Conducerile nu au răbdare, iar într-o lună sau două nu ai cum să ai rezultate din punct de vedere fizic. Rezultatele apar după jumătate de an, spre un an"
Andrei Bălan, preparator fizic

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează