FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

GALERIE FOTO Noul stadion din România a primit și ultimul aviz! » Construcția poate începe: va fi a doua cea mai mare arenă a țării

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 14:38 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 15:29

Lucrările la noul stadion din Timișoara ar putea începe în curând. Mai e nevoie doar de o Hotărâre de Guvern pentru a porni treaba.

Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, anunța luni că urmează să vină la București pentru a discuta despre finanțarea viitoarei arene și pentru a obține avizul final din partea Consiliului Tehnico-Economic. 

„Săptămâna viitoare vom avea avizul finalul CTE pentru arena care va înlocui stadionul Dan Păltinișanu! Marți dimineață voi fi prezent la București ca să susțin, din nou, cauza noului stadion pentru Timișoara. 

+20 FOTO

În cadrul ședinței vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, ultimul pas de făcut pentru obținerea Hotărârilor de Guvern. Se vor discuta specificațiile tehnice și completările la proiect rezultate din faza de analiză, sper ca vocea Timișoarei și a suporterilor să se facă auzită!”, spunea Proteasa pe 21 noiembrie.

La două zile distanță, a revenit cu anunțul care-i va bucura pe timișoreni: „Veste bună pentru stadion. S-a dat ultimul aviz înainte de Hotărârea de Guvern”. 

Stadionul din Timișoara va costa 137 de milioane de euro și va fi al doilea ca mărime din țară 

După ce stadionul „Dan Păltinișanu” a fost închis din cauza unor probleme cu nocturna, acesta urmează să fie demolat pentru a fi înlocuit cu o arenă ultramodernă. Vechiul stadion ar urma să-i lase loc unei arene de 32.000 de locuri, care va costa 137 de milioane de euro. 

Banii ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar Consiliul Județean Timiș ar urma să contribuie cu 7 milioane de euro. Actuala arenă din Timișoara a fost construită în 1963 și are 33.000 de locuri. 

Citește și:

Sponsorul care plătește 500.000 de euro Rapidului, zguduit de un scandal de proporții » Prima reacție a clubului

Radu Drăgușin își bagă banii în noul proiect imobiliar din Colentina » Interviu pe șantier: „Este o inovație. Trebuie să facem alegeri inteligente”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
parpalache
parpalache  •  24 Noiembrie 2023, 10:53

Pai da,ca numai „investiții”neproductive avem voie sa avem!Și alea construite de firme occidentale-ca sa se intoarca„banii europeni”tot acolo!Nu avem voie sa facem fabrici de procesare a materiilor prime agricole(iar multinaționalele nu au interesul)!Astfel ca cel mai mare deficit comercial (cu Ungaria,Polonia,Turcia și China)-adica 70% din totalul importurilor(de 36 mld.de dolari),il reprezinta importul de alimente,incalțaminte și imbracaminte,articole de uz casnic!

brujo
brujo  •  23 Noiembrie 2023, 22:37
Postat de polistul68 pe 23 Noiembrie 2023, 21:23

Te grabesti prietene....reinviem, stai linistit...Celtic, West Ham, Athletico, Sporting, Real, Sahtior, Ajax, City au trecut pe aici....macar pt istorie, si tot meritam stadion.

Cine reinvie ? Fulgerul Bragadiru ? AEK ? Rocar ? ACS Recas ?

polistul68
polistul68  •  23 Noiembrie 2023, 21:23
Postat de username_2 pe 23 Noiembrie 2023, 19:38

și pe stadion o să joace UTA, Corvinul Hunedoara și Vojvodina Novi Sad

Te grabesti prietene....reinviem, stai linistit...Celtic, West Ham, Athletico, Sporting, Real, Sahtior, Ajax, City au trecut pe aici....macar pt istorie, si tot meritam stadion.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează