FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Ministrul Eduard Novak aprinde speranțele celor de la CSA Steaua: „Această Lege a Sportului este destul de învechită, vom scrie alta”

Ministrul Eduard Novak
Ministrul Eduard Novak

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2022 19:26 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 21:43

Eduard Novak, ministrul Sportului, a vorbit despre situația celor de la CSA Steaua, echipă care face presiuni pentru a putea promova în Liga 1 la finalul acestui sezon.

  • CONTEXT: CSA Steaua continuă să spere că va putea promova la sfârșitul sezonului în Liga 1, în ciuda faptului că regulamentul îi interzice acest lucru.
  • Roș-albaștrii au depus la finalul lunii martie dosarul de de licențiere pentru Liga 1, iar Iulian Miu, oficial al „militarilor”, le-a dat speranțe fanilor: „Am găsit o portiță în regulament”.
„Mușcați” de Haită! CSA Steaua pierde la limită cu U Cluj » Noul clasament din Liga 2
U CLUJ - CSA STEAUA
„Mușcați” de Haită! CSA Steaua pierde la limită cu U Cluj » Noul clasament din Liga 2

Eduard Novak este de părere că actuala Lege a Sportului trebuie modificată și că CSA Steaua ar trebui să poată promova în Liga 1.

„Am declarat de mai multe ori că sprijin acest proiect de lege. Ideea este să primeze performanța, nu modalitatea de organizare a unei echipe. Oricum, această Lege a Sportului este destul de învechită, nu mai corespunde actualelor cereri. 

De aceea, după ce vom elabora o strategie, vom scrie Legea Sportului, pentru că trebuie să o updatăm, să fie o lege în care primează cerințele europene. Noua lege va mai dură, dar noi începem de săptămâna viitoare să o scriem și cu siguranță sperăm ca în viitor să și treacă de Parlament. 

Până atunci poate să existe orice inițiativă de proiect de lege care poate trece. Dacă cineva a făcut demers ca Steaua să joace în Liga 1, noi o să avizăm. Cineva trebuie să inițieze un proiect de modificare de lege care trece pe la avizatori, noi fiind unul dintre aceștia. Oricine, și cei de la CSA Steaua, poate iniția un proiect care va ajunge la noi și îl vom aviza. 

Exact, legea poate fi amendată de oricine, dar trebuie să treacă prin Parlament”, a declarat Eduard Novak la „Fotbal Club”, pe Digi Sport.

Eduard Novak: „Suntem ultima țară din Europa care are atâtea echipe de stat”

Ministrul Novak a vorbit și despre concurența dintre echipe finanțate din bani publici și cele private și spune că trebuie să existe o modificare urgentă în acest sens.

„Sunt multe echipe ca și Chiajna care sunt finanțate de autoritățile locale, tot din bugetul de stat. Eu zic ca în această situație suntrem în concordanță, UEFA nu interzice aceste echipe. 

Se poate discuta pe această lege, care variantă e cea mai bună, dacă e o concurență loială sau neloială (n.r. - între echipele private și cele finanțate din bani publici), dar cu siguranță trebuie o lege europeană pe sport și fiecare structură sportivă să se îndrepte în viitor pe acest trend pentru că vă spun că suntem ultima țară din Europa care are atâtea echipe de stat. 

Dinamo aparține de Minister, Steaua la fel. Nu mai există așa ceva nicăieri. Chiar dacă tot blocul est-european, Slovacia, Polonia, Ungaria aveau același sistem, toate s-au desprins, sunt niște structuri independente”, a mai precizat ministrul Novak.

Eduard Novak, implicat în 100 de procese: „Nu sunt un tip confortabil! Am găsit lucruri foarte, foarte urâte”

Citește și: 

Strigătul lui Bogdan Stelea, enervat de situația de la CSA Steaua: „Lăsați-o să promoveze! Dacă nu, atunci n-o lăsați să joace”
CSA STEAUA BUCUREȘTI
Strigătul lui Bogdan Stelea, enervat de situația de la CSA Steaua: „Lăsați-o să promoveze! Dacă nu, atunci n-o lăsați să joace”
Tudorel Stoica: „Suntem vai mama noastră! De ce nu vreți Steaua în Liga 1?”
CSA STEAUA
Tudorel Stoica: „Suntem vai mama noastră! De ce nu vreți Steaua în Liga 1?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
dodo001
dodo001  •  08 Aprilie 2022, 09:05

Steaua București are un bazin de suporteri foarte mare, are stadion, are efervescenta aceea atât de necesara. Ar fi păcat sa nu fie în Liga 1. Trebuie sa fii *** sa nu îți dai seama ca e o diferență între Steaua și alte echipe fără stadion, fără suporteri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

raspunzel
raspunzel  •  07 Aprilie 2022, 21:48

Romania ...tara in care se fac legi cu dedicatie ....tu ca ministru ...sa spui ca esti ultima tara in Europa in care exista asemenea rusine ...si sa incerci sa dai o lege ...doar ca poata ramane Asocierea regala cu mainile in sacul bugetar .....jalnic !!! Adica ...cat de adanc sa fie buzunarul contribuabililor...si cat de lipsit de rusine sa fie cineva ...sa refuze cu atata indarjire sa lase banii MAPN pentru a fi cheltuiti pentru apararea tarii? PS:Poate ii aminteste cineva dlui ministru ca Dinamo ...oricum ar fi ea ...nu mai e echipa MAI de ceva timp....sau mai e ???:)))

standart
standart  •  07 Aprilie 2022, 21:22

"trebuie o lege europeană pe sport și fiecare structură sportivă să se îndrepte în viitor pe acest trend pentru că vă spun că suntem ultima țară din Europa care are atâtea echipe de stat. ". A subliniat și jurnalistul asta. Ce trebuie avut în vedere e să nu mai fie cluburi "profesioniste de stat"... Nici nu pot să scriu asta fără ghilimele, zgârie ochiul! Cred că noua lege va limita amestecul primarilor în fotbalul profesionist, reducându-l la eventuale sponsorizări sau facilități privind bazele sportive. Nicidecum nu va permite echipe deținute de armată, miliție, procuratură sau anaf! Aviz bolșevicilor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează