FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

OFICIAL FRF s-a spălat pe mâini în „cazul Petrolul” » Decizie de neînțeles, după ce un oficial a încercat să mituiască un arbitru

FOTO: Facebook @official.fcpetrolul
FOTO: Facebook @official.fcpetrolul

Articol de , - Publicat miercuri, 25 august 2021 18:05 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 18:44

În ședința din această săptămână, Comisia de Disciplină a dictat sancțiuni dure împotriva lui Mihai Dogaru, fostul vicepreședinte al Petrolului, acuzat că a încercat să mituiască un arbitru, însă decidenții au ocolit respectarea punctului din regulament care spune că și echipa în cauză trebuie retrogradată.

„Admite sesizarea FRF, prin Secretar General, împotriva pârâtului Dogaru Mihai Gabriel. În baza art. 60.1 cu aplicarea art.60.1.2 din Regulamentul Disciplinar, pârâtul Dogaru Mihai Gabriel e sancționat cu penalitate sportivă de 20.000 lei, interzicerea oricărei activități legate de fotbal și interzicerea accesului pe orice stadion pentru 4 luni". 

Așa sună decizia Comisiei de Etică și Disciplină a FRF, dictată în această săptămână la adresa vicepreședintelui Petrolului, care în sezonul trecut a încercat să mituiască un arbitru la un meci în care era implicată o contracandidată a echipei sale în lupta pentru accesul în play-off-ul Ligii 2.

Petrolul a scăpat de retrogradare! Decizia Comisiei de Disciplină

Dogaru fusese condamnat și de o primă instanță de judecată, la jumătatea lunii iunie, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Judecarea rapidă s-a datorat faptului că Dogaru a recunoscut fapta şi a beneficiat de clemenţă. Și de la FRF a primit clemență tot fiindcă și-a recunoscut faptele, lucru prevăzut de Statut: "Dacă recunoaște fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancționat cu până la 50% din sancțiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă".

Totuși, FRF a respectat literele din Regulamentul Disciplinar cu excepția uneia singure, dar care e extrem de importantă și anume: retrogradarea echipei la care a activat vinovatul în momentul în care a comis acele acte.

Ce spune Articolul 60 - „Corupția/ Integritatea competițiilor"

„Persoana care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF, LPF, AJF, unui arbitru, jucător, oficial, în nume propriu sau al unui terț, în scopul de a-l determina să încalce statutele și regulamentele FIFA/UEFA/FRF, sau să favorizeze o persoană sau un club, va fi sancționată în mod cumulativ:

  • a. cu o penalitate sportivă de la 100.000 la 300.000 de lei
  • b. cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal și cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru 2 ani
  • c. retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară"

FRF a aplicat doar primele două puncte din sancțiuni, i-a oferit circumstanțe atenuante fiindcă a pledat vinovat, însă n-a decis și trimiterea Petrolului în Liga 3. 

5.000 de euroa fost suma pe care Dogaru i-a promis-o arbitrului Andrei Antonie, căruia i-a cerut ca la meciul Mioveni - Aerostar Bacău, echipa gazdă să piardă meciul, scorul final fiind 5-1 pentru argeșeni

Nu avem în momentul de față nicio decizie a vreunei instanțe care sancționează clubul Petrolul. Da? Prin urmare, dosarul se va închide, urmează să parcurgem toate etapele
- Răzvan Burleanu, la începutul lunii iulie

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

Antrenorul Stelei a răbufnit la finalul meciului: „Nu trebuie să mă ironizați!”

Momente tensionate la Slobozia » Ultrașii Stelei, răfuială cu un mare dinamovist: „Înseamnă că am făcut ceva pentru România”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
105663975170702
Florin Stoica  •  25 August 2021, 21:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4215652445182480
Mihai Stroe  •  25 August 2021, 19:54

Crăițoiu, Dan Udrea, ce ați făcut mhă băieți, ***????????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1969574059784444
Eduard Babtan  •  25 August 2021, 19:44

Sunt Petrolist și sunt de acord că trebuiau retrogradați, dar de UTA care ezte în aceeași situație dece nu comentează nimeni nimic?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează