FOTBAL  »  LIGA 2  »  OȚELUL - DINAMO 0-2

VIDEO + FOTO Sărbătoare stricată de Bani » Dinamo anulează petrecerea Oțelului, victorie 2-0, și mai speră la promovarea directă. Calcule + clasamentul

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +31   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , - Publicat joi, 11 mai 2023 22:36 / Actualizat joi, 11 mai 2023 22:50

Dinamo s-a impus în deplasarea cu Oțelul scor 2-0, și a stricat petrecerea de promovare în Liga 1 a gălățenilor. Gazdele și-ar fi asigurat matematic revenirea pe prima scenă dacă n-ar fi pierdut astăzi. Pe stadion au venit 12.300 de spectatori. 

  • Calcule pentru promovare după victoria lui Dinamo: 
  • Poli Iași este matematic în Liga 1. Oțelul și Dinamo sunt singurele care mai pot obține promovarea directă;
  • Oțelul are 46 de puncte, un avans de 3 față de Dinamo, dar și avantaj în cazul unei egalități la final. Conform FRF, principalul criteriu de departajare este cel al punctelor din sezonul regular;
  • Pe scurt, Dinamo trebuie să obțină cu 4 puncte mai mult decât Oțelul în ultimele două runde. „Câinii” înfruntă Steaua pe Arena Națională și Poli Iași în deplasare. 
  • Oțelul joacă la Buzău și dacă învinge e promovată. Ultimul meci al gălățenilor e acasă cu Dej.

La Galați, peste 12.000 de suflete care au venit să celebreze succesul, inclusiv remiza, care ar fi readus Oțelul în „A”. O atmosferă ca-n 2011, când tot cu Dorinel Munteanu antrenor, dar pe bancă, nu suspendat ca astăzi, câștiga campionatul. Șampania a prins gust de pelin încă din prima repriză, fiesta s-a transformat într-o mare deziluzie.

Larrucea și Bani au strigat petrecerea Oțelului

„Pronostic? Victorie, victorie, victorie!", a reacționat Andrei Nicolescu, președintele dinamoviștilor, la microfonul GSP.ro cu o oră înaintea partidei. "Câinii" au jucat și au ieșit cu capul sus și cu tupeu, din nou, sperând într-o minune pentru a prinde al doilea loc promovabil direct.

Dinamo a început furios și iute, cum rar a jucat în acest sezon. Larrucea (6), șut calibrat din afara careului după o fază a lui Bordușanu, și Bani (26), la colțul scurt după ce Ghezali s-a amuzat cu Ghiocel, au creat panică în tabăra Oțelului. 

Incidente la Oțelul - Dinamo: ultrași puși la pământ de jandarmi » Imaginile ratate de camerele TV
Oțelul - Dinamo
Incidente la Oțelul - Dinamo: ultrași puși la pământ de jandarmi » Imaginile ratate de camerele TV

„Câinii" au simțit că pe partea dreapta de atac, pe stânga apărării dunărenilor, e o pâine de mâncat, iar la 2-0 au mai avut două oportunități mari. S-a înclinat terenul spre buturile lui Pop. Gălățenii erau cu prosopul în mână, se spărseseră sticlele de șampanie!

Oțelul, fără șanse în fața lui Dinamo

Cu Dorinel Munteanu în apartament, undeva în apropiere de stadion, Oțelul n-a avut suflu în prima repriză. Dujmovic a fost un portar-kamikaze, iar roș-albii au jucat câinește. 

„Dorm în papuci!" a fost reacția amuzantă, dar corectă, a unui țânc de grădiniță, venit cu tata și cu bunicul la arenă. Mulți copii, multe reprezentante ale sexului frumos la Galați, toată lumea a așteptat fiesta cu cei dragi, după ani pe la Chișcani, Liești și Făurei, după grupele Champions League și meciuri cu United și cu Benfica în 2011.

Oțelarii au ieșit cu cel puțin trei minute mai devreme decât "câinii" de la cabine. Chipurile? Mai încrâncenate. Și soția lui Dorinel Munteanu s-a rugat necontenit, a făcut semnul crucii, însă elevii soțului au jucat doar în așteptarea unui miracol, fără ca ei să producăe fotbal. Roș-albii au controlat ostilitățile, vântul și norocul, tot!

Dinamoviștii a avut cam ceea ce ar fi trebuit să aibă în meciurile tari cu Iașiul și cu CSA, atitudine, cap, au știut și cum, și când să tragă de timp, au jucat tăios și iute. În prima oră de joc, gazdele au epuizat toate schimbările, "câinii" le-au ținut pentru final. 

Oricum, după minutul 60, fotbal ioc! Intrări ciobănești, lungă și pe a doua, bufa-bufa. Sârgi, Cisotti și Cârjan au reluat penibil din superpoziții. Se joacă încă, teoretic, al doilea loc promovabil direct! 

VIDEO. Bucurie dinamovistă la Galați

FINAL. Oțelul - Dinamo 0-2

S-a terminat partida!
min. 86: Ratare mare a lui Cisotti. Dujmovic respinge în corner. Fanii încep să părăsească stadionul. 
min. 84: Țîră, rezervă aflată pe marginea terenului, vede cartonașul roșu. 
min. 83: Prima schimbare la Dinamo. Bena intră în locul lui Neluț Roșu.
min. 76: Patriche vede cartonașul galben. Faultul lui a declanșat un meleu. Panait, fotbalistul împins, s-a lovit de o bordură de lângă banca lui Dinamo. A avut nevoie de intervenția medicilor. 

+27 FOTO

min. 70: Nicio șansă reală pentru Oțelul în partea secundă.
min. 62: Cîrjan și Laurențiu Maxim intră în atacul celor de la Oțelul, ies Fatai și Scocîlcă. Gazdele au rămas deja fără schimbări.
min. 55: Dinamo gestionează excelent avantajul. Multe framentări și momente de întrerupere. 
A început partea secundă!

Anunț ireal la stația de amplificare, înainte de Oțelul - Dinamo » De la Chișcani la Real Madrid și City: „Și Dumnezeu ne vrea în Liga 1!”
Oțelul - Dinamo
Anunț ireal la stația de amplificare, înainte de Oțelul - Dinamo » De la Chișcani la Real Madrid și City: „Și Dumnezeu ne vrea în Liga 1!”

S-a terminat prima repriză!
min. 44: Dujmovic are o intervenție bună la un șut din 10 metri, apoi rămâne căzut pe gazon, acuzând probleme de respirație. 

min. 36: Scocîlcă șutează din 10 metri, dar mingea îl lovește pe coechipierul Fatai.
min. 29: Încă o ocazie mare ratată de Bani. 
min. 27, gol Dinamo, 0-2: Ghezali se distrează cu Ghiocel și îi pasează lui Ahmed Bani. Șutul acestuia, la colțul scurt, nu poate fi parat!
min. 21: Aflat într-o poziție ideală, singur, la 8 metri de poartă, Bordușanu dă pe lângă minge. 
min. 20: Oțelul încă nu a reușit să pună în pericol poarta lui Dujmovic. 
min. 9: Amzăr vede cartonașul galben și va fi suspendat pentru derby-ul cu CSA Steaua. 
min. 5, gol Dinamo, 0-1: Larrucea deschide scorul cu un șut din afara careului. Mingea a prins gazonul și a sărit ciudat în fața portarului.
min. 2: Meciul este întrerupt din cauza torțelor și artificiilor aprinse în tribune, dar și a rolelor de hârtie aruncate pe gazon. Partida a fost reluată după aproximativ un minut.
min. 1: A început partida. Dorinel Munteanu, suspendat, nu este la stadion. Atmosfera este una senzațională. 

VIDEO. Atmosferă specială la Galați

Oțelul - Dinamo, echipe de start

Oțelul: Pop – Rus, Yabre, Ghiocel, Panait – Cisotti, Neagu, Jardan – Scocîlcă, Fatai, Ursu 
Rezerve: Dur-Bozoancă, Nedelea, Gorovei, Zivulic, Sîrghi, Nica, Maxim, Cîrjan, Farcaș
Antrenor: Dorinel Munteanu (suspendat)

Dinamo: Dujmovic - G. Moura, Giafer, Patriche, Amzăr - Larrucea, N. Roșu, Iglesias - Bordușanu, A. Bani, Ghezali 
Rezerve: Oncescu - Bena, I. Roșu, Țîră, D. Irimia, V. Vorcea, Șerban, Al. Pop, A. Florescu 
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Oțelul (Galați) 
Arbitru: Iulian Dima // Asistenți: Florin Pucheanu, Claudiu Șchiopeț

Galațiul e gata de sărbătoare

Mii de fani sunt și-au ocupat locurile pe arena din Galați, cu mai bine de 30 de minute înaintea partidei. Peste 10.000 de suporteri sunt acum pe stadion.

+27 FOTO

Citește și:

Șefii lui Dinamo anunță: „Am obținut licența” » Însă Dorin Șerdean le-ar putea da planurile peste cap

Daniel Oprița a răbufnit după umilința cu Poli Iași: „S-a umplut paharul. Nici nu mai intru în vestiar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
Catalynn.._.
Catalynn.._.  •  12 Mai 2023, 09:05
Postat de catalin.palcu pe 12 Mai 2023, 00:13

Daca Dinamo ia cele 6 pct ramase in joc, intra in Liga 1 daca Otelul face numai 2 puncte din 2 meciuri. asa e , greu de crezut, mai ales vazand cat noroc au avut galatenii , cu exceptia meciurilor cu Dinamo. dar nu e imposibil, daca toata lumea isi va juca pe bune sansele. La Buzau nu a castigat nimeni pana acum, iar Dejul e in forma de vreo 3 etape. tine minte cate probleme ne-a pus si noua Poli Timisoara si cat de greu e sa joci sub presiune. evident, prima conditie e sa luam noi toate punctele mai intai. trebuie securizat si locul de baraj, ca nici ala nu e chiar 100% acontat

După meciul de la Iași chiar nu mai pot afirma ca in meciurile cu noi doar “norocul” a fost cheia succesului gălățenilor! Tot respectul pt meciul de ieri, felicitări! Practic ati năruit intențiile celor din MApN de a trimite Steaua pe locul 3 și a scapa de responsabilitatea de a merge la TAS! Acum e mai greu sa pierdem locul 2, Oțelul trebuie sa scoată 4 puncte in cele 2 jocuri pt a ne depăși, iar dacă se juca întâi meciul de la Buzău și apoi Dinamo - Steaua și Oțelul pierdea ai cuvântul meu ca va făceam galerie! :-))) De ce!? Pai practic voi ne-ati salvat sezonul bătând pe nașul lu’ Oprița, de 2 ori, plus cele 2 cadouri din meciul direct, deci măcar atât puteam face, nu!? :-))) Sunt foarte curios dacă Leo va juca la victorie ultimul meci, sau ca acum chiar nu mai are nici cea mai mică importantă acel meci pt Poli va juca cu rezervele rezervelor. Da, da, știu, e trist sa vorbim de “omenii” in loc sa discutam despre fotbal dar aici ne-a adus gigismul care domina fotbalul românesc de mai bine de 20 de ani! Bine măcar ca după publicarea motivării ICCj practic subiectul FC fcsb se închide, toate minciunile lor cum ca sunt Steaua sau “continuatoarea” au fost desființate definitiv de Curtea Suprema! :-)))

Gimmy24
Gimmy24  •  12 Mai 2023, 08:32
Postat de Catalynn.._. pe 11 Mai 2023, 23:24

Chiar voiam sa spun ca titlul e genial in felul sau: Sărbătoare stricată de bani! :-))) Bai nene, nu știu voi, însă mie unuia mi se pare extrem de ciudata “poziția” Stelei in acest play off! Pur și simplu zici ca au uitat sa joace fotbal! Mihăescu ăla numai dacă e “blat” poate face asemenea erori. Mai greșește omul, bai dar nu in halul asta, meci de meci!!! Ieri Oprița a făcut un prim 11 cu “premeditare” efectiv! Cum bai sa intri cu Bustea și Pacionel cel mic in meciul cu Iașiul!? Oamenii nu cred ca au jucat 30 de minute combinat anul asta! Si evident cu gafeorul Mihăescu! Chiar crede careva ca Oprița a vrut sa câștige la Iași!? Mai ales ca Luni Poli aveau o cota foarte buna sa bată Steaua, cota care s-a prăbușit efectiv Marți! Cine însă a știut și s-a grăbit … :-)))

Bai baieti lasa-ti Iasiul in pace . Noi nu am castigat Cupa Campionilor Europeni (respect ) si nici nu ne pregatim pentru Liga Campionilor . Balacareala dintre voi nu are nici o tangenta cu echipa orasului Iasi.

mr90
mr90  •  12 Mai 2023, 06:36

Furtuna intr-un pahar cu apa, Dinamo nu are nici o sansa la promovarea directa

Vezi toate comentariile (59)
Comentează