FOTBAL  »  LIGA 2  »  ASTRA GIURGIU

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, ar putea fi eliberat condiționat mâine. Ce spune avocatul

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, ar putea fi eliberat condiționat
Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, ar putea fi eliberat condiționat

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 18:00 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 18:14

Fotbaliștii și angajații echipei Astra Giurgiu, retrogradată în Liga 2, speră ca patronul clubului Ioan Niculae (66 de ani) să iasă din închisoare luni, 12 iulie. 

Tribunalul Constanța judecă luni dimineață contestația făcută de procurorii DNA, după ce Judecătoria Medgidia a admis pe 12 mai cererea omului de afaceri privind eliberarea condiționată din închisoare.

"Mâine se dezbate contestația, și în raport de soluție, care sper să fie de eliberare, mâine va fi eliberat", a declarat pentru Gazeta Sporturilor avocatul Adrian Georgescu, apărătorul lui Ioan Niculae.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, ar putea fi eliberat condiționat

Avocatul a explicat de ce judecarea contestației are loc abia după două luni: "A motivat hotărârea o lună de zile judecătorul, la fond, după care două săptămâni a stat la Parchet pentru motivarea contestației, apoi 12 iulie este termenul pe care l-a dat Tribunalul".

Judecătoria Medgidia a admis cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din închisoare, după ce o comisie specială din penitenciar a fost de acord cu eliberarea condiţionată.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul "Mită la PSD".

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii?

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Dispare Astra de pe harta fotbalului românesc? „Ioan Niculae ar putea spune că nu-l mai interesează”

Astra, depunctată din nou! Situația fostei campioane se înrăutățește

EXCLUSIV Doi fotbaliști de la o retrogradată l-au lăsat perplex pe Rotaru la negocieri: „Voi nu vă luați banii, dar vreți salariu de top?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează