FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

„Mireasa” e peste „Vrem Steaua în A” » Petiția online lansată de suporterii CSA a strâns un număr infim de semnături

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 martie 2023 07:18 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 11:30

Suporterii CSA Steaua au lansat pe internet o petiție cu care speră să obțină semnături de la cât mai mulți fani, demers care să determine apoi FRF să accepte ca trupa antrenată de Daniel Oprița (41 de ani) să aibă drept de promovare.

Dacă cei care conduc Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu lasă să se înțeleagă că ar face demersuri pentru a-i asigura echipei din Liga a 2-a dreptul de a promova, nu același lucru e valabil și pentru ultrașii acestei formații. Zilele trecute, fanii au lansat în online o petiție în care solicită semnături pentru a determina Federația Română de Fotbal să accepte ca meritul sportiv să fie cel care să conteze în evaluarea formațiilor susceptibile de a promova în Liga 1, nu forma de organizare.

Războiul e total: CSA blochează din nou Ghencea pentru FCSB!
FCSB
Războiul e total: CSA blochează din nou Ghencea pentru FCSB!

Drept privat, da! Drept public, nu!

În prezent, punctul de vedere al FRF e clar: nu acceptă pe prima scenă cluburi care rulează pe societăți de drept public, așa cum e cazul celor de la CSA Steaua, ci doar dacă societate e de drept privat. 

Steaua nu a primit licența de Liga 1 nici în primăvara anului trecut, când, deși a ocupat o poziție care îi permitea să dispute barajul pentru Liga 1, FRF i-a interzis acest lucru.

„Vrem Steaua în A - Superliga”

Tocmai acest lucru are în vedere petiția inițiată de suporterii roș-albaștri. 

„Toate forțele trebuie să se unească pentru un singur scop: Steaua București, cel mai renumit brand de țară, să fie lăsată să promoveze în prima ligă de fotbal a fotbalului românesc. În ansamblu, toată societatea având de câștigat. Suntem pentru promovarea valorilor, tradiției și performanțelor sportului românesc. 

Toate autoritățile și instituțiile de interes public trebuie să respecte suporterii singurei echipe de fotbal din România care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și să găsească un consens pentru a fructifica, spre interesul general, notorietatea acestui nume - Steaua București. Meritul sportiv prevalează peste tot în lume fiindcă fotbalul se joacă pe teren și pentru suporteri”, este textul care însoțește solicitarea ce are ca titlu „Vrem Steaua în A - Superliga”.

Puține semnături

În primele 3 zile, până marți la prânz, se strânseseră în jur de 230 de semnături. Susținătorii Stelei sunt îndemnați să semneze petiția, dar și să accepte că „Prin semnătura mea, autorizez inițiatorul acestei petiții să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune”.

„Mireasa” e peste „Vrem Steaua în A” 😂

Site-ul petitieonline conține toată lista solicitărilor de acest fel inițiate în ultima vreme. Tot în această săptămână, s-a lansat petiția „Transparența voturilor la emisiunea Mireasa”, producție TV realizată de Antena 1. Deși publicată în online la două zile după cererea suporterilor Stelei, până ieri cea referitoare la emisiunea Mireasa strânsese mai multe voturi, în jur de 370. Pe lista ultimelor petiții mai figurează:

  • „Asigurați accesul pompierilor pe strada Sf. Ana, comuna Berceni”
  • „Decontați banii pentru ucraineni și gazde”
  • „Solicităm tragerea la răspundere a Marinei Tauber, pentru instigare la ură și falsuri”
  • „STOP majorării cotizației anuale și susținere mai mare pentru farmaciști”

12e numărul țărilor din care au fost trimise semnături pentru petiția „Vrem Steaua în A”: România, Olanda, Spania, Danemarca, Canada, Finlanda, Norvegia, Marea Britanie, Italia, Germania, Irlanda, Malta

Câteva din comentariile suporterilor Stelei care au semnat deja petiția

  • „Meritul sportiv trebuie să primeze, lăsați Steaua să promoveze”
  • „Doresc ca domnul Talpan să fie lăsat să se ducă la TAS pentru a susține cauza pentru promovarea Stelei”
  • „Semnez pentru că SC FC FCSB SA nu este Steaua!”
  • „Vreau Steaua în A! Sunt atâtea echipe în A care sunt sponsorizate de primării. Nu mai faceți pe plac penalilor”
  •  „Locul Stelei este în prima ligă și este furată pe nedrept de o echipă nou înființată”
  • „Steaua București este cel mai mare brand sportiv din România și este imperios necesar să fie lăsată să promoveze sportiv în Liga 1”
  • „Regulamentul care împiedică promovarea Stelei nu are temei legal! Discriminarea clubului și, prin extensie, a fanilor, nu poate fi tolerată!”
  • „Cel mai mare brand sportiv al României este ținut abuziv în Liga a 2-a de către FRF”
  • „M-am săturat de șmenurile și combinațiile din fotbalul românesc. Vreau transparență, vreau Steaua în Liga 1”
  • „Iubesc Steaua și îmi doresc din tot sufletul ca echipa mea frumoasă și dragă să fie din nou pe culmile performanței, acolo unde îi este locul”
  • „Semnez pentru că Steaua București este un simbol național care ar ajuta fotbalul românesc din prima ligă”

În 2021: Black List pentru ziariști

Acum aproape 2 ani, suporterii steliști au creat o altă petiție online. Atunci însă, scopul era blocarea anumitor jurnaliști la evenimentele din Ghencea ale echipei de fotbal. „Din cauza ultimelor dejecții scrise în presă la adresa clubului Steaua București, dar și a lui George Ogăraru, inițiem un demers absolut firesc și normal: deschidem o listă, pe care am intitulat-o noi, generic, Black List. 

Această listă o vom popula cu numele acelor ziariști care au murdărit imaginea clubului nostru în mod constant și care au demonstrat o lipsă totală de respect față de culorile roșu si albastru, față de emblema și istoria Stelei”, se scria în demersul fanilor. Pe respectiva listă erau 15 nume, cele mai multe de la Gazeta Sporturilor, dar și de la alte instituții media de sport, cum ar fi ProSport, ProTV, Digi Sport, Telekom Sport, dar și un angajat al FRF (Gabi Safta). Petiția nu a adunat nici măcar 600 de semnături și a rămas fără nicio finalitate. 

VIDEO. Avocații FCSB, după ce ÎCCJ a stabilit că procesul pentru palmaresul Stelei să se rejudece: „Noi considerăm că este un succes incontestabil pentru FCSB”

Mai multe articole de actualitate:

Mihai Stoica reacționează tăios după decizia privind palmaresul Stelei: „Florineleeee, se rejoacă meciul” + „Gluma de echipă înființată în 2016 nu are sens”
PALMARES STEAUA
Mihai Stoica reacționează tăios după decizia privind palmaresul Stelei: „Florineleeee, se rejoacă meciul” + „Gluma de echipă înființată în 2016 nu are sens”
Florin Talpan, reacție dură după decizia ÎCCJ privind palmaresul Stelei: „Halucinant! Mă întreb cum îi mai pot privi în ochi cei au judecat azi pe colegii de la Curtea de Apel”
FCSB - CSA STEAUA
Florin Talpan, reacție dură după decizia ÎCCJ privind palmaresul Stelei: „Halucinant! Mă întreb cum îi mai pot privi în ochi cei au judecat azi pe colegii de la Curtea de Apel”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
Sacalu78
Sacalu78  •  31 Martie 2023, 11:20
Postat de steaua1986. pe 29 Martie 2023, 10:53

Mai prosti ca gigistii fcsbisti n-ai sa gasesti oricat ai cauta.

Se prea poate sa ai dreptate boierule, dar cred ca ai gresit commentul , nu am nicio afinitate pt Gigi Ciobanul ,dar asta nu ma impiedica sa tin in continuare cu Steaua

medichit
medichit  •  30 Martie 2023, 20:06

Din pacate Csa este infiintata, in anul 2017. Asadar nu pote avea nimeni pretebtia ca Csa reprezinta Steaua noastra de fapt. Pe langa asta, nu exista 2 Steaua, 2 Rapid, 2 Dinamo sau 2 Craiova. Toate sunt doar niste victime ale diverselor interese sai frustrari ale unora. Castigatoarea C.C.E. este Steaua Bucuresti, fara indoiala, dar ce sa te faci daca, pana si Uefa recunoaste si asimileaza Fcsb ca si continuatoarea echipei care a castigat C.C.E.? Sunt stelist de pe vremea Csa, care s-a transformat in Steaua Bucuresti si asa a continuat, cu vnz spre Becali si cu tot ce a mai fost pana atunci. De Csa nu s-a mai auzit nimic, pana cand au aparut aceste neajunsuri ai disensiuni. Culorile ros albastre sunt unice si aceleasi, suflarea stelista este unica si are un singur suflet, nu doua. Justitia va decide intr-un final. Trup si suflet pt culori . Vivat Unica Steaua si suporterii ei, invrajbiti si impartiti in 2 tabere.

Hotdobitok
Hotdobitok  •  30 Martie 2023, 13:05

E plin de *** toata tara !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează