FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL - FC U CRAIOVA 1948

Petrolul - FC U Craiova 1948 0-1 » Craiova, „killerU” de granzi! Cum arată clasamentul ACUM

Petrolul - FC U Craiova 1948, derby în Liga 2 +5   FOTO
Petrolul - FC U Craiova 1948, derby în Liga 2

Articol de , - Publicat duminica, 25 octombrie 2020 14:10 / Actualizat duminica, 25 octombrie 2020 17:54

FC U Craiova 1948 se transformă de la etapă la etapă într-o certă favorită la promovarea în Liga 1. A zdrobit Rapidul, 5-0, iar astăzi oltenii au dat lovitura pe „Ilie Oană”. Revin pe primul loc, chiar și cu un meci mai puțin.

Când foaia de joc te ofertează cu nume precum Petrolul și U Craiova 1948, cu mai bine de jumătate dintre cei 22 de jucători din afara țării, remunerați la nivel de Liga 1, parcă există o urmă de regret că în capul paginii e sigla Ligii a 2-a. Și în primele minute, printre câteva erori și pase direct în afara terenului, s-a văzut potențial. Cu un plus de forță și determinare în dreptul oltenilor.

Supergol: marcă înregistrată Craiova

Un puști de 20 de ani, crescut la o academie din Mali, "aterizat" în România la Ceahlăul, adus vara trecută la Petrolul, putea înscrie cu capul din apropiere. Lovitura a dat-o U Craiova, din nou cu o superexecuție. Un obicei dezvoltat de olteni în Liga 2. Belgianul William Baeten a recuperat o minge la 25 de metri de poarta lui Kitanov, n-a stat pe gânduri și a trimis în vinclu (12). 

Încă o reușită de pus într-un colaj al supergolurilor marcate de Craiova. A mai fost apoi un heirup oltenesc, dus câteva minute, după care încet, Petrolul a ținut frâiele. O falsă dominare, lipsită de zvâc și cu mult nerv. În mai mult de 20 de minute, până la finalul primei părți, abia dacă poți nota vreun moment important. Eventual lovitura de cap al lui Meijers (36), din 6 metri, pe lângă poartă. Sau lovitura liberă a lui Mario Bratu, în același loc (40).

Sterili ca de pandemie

Nici statistica n-o ajută prea mult pe Petrolul să spere la altceva după pauză. Nici jocul din prima repriză și parcă nici adversarul. Unul curajos, care stă perfect fizic și nu vrea să greșească. O victorie și două înfrângeri au înregistrat petroliștii pe „Ilie Oană”, unde au câștigat deja Farul și Dunărea Călărași. 

Fără să forțeze prea mult, tot U Craiova a fost mai periculoasă și imediat după pauză, când Dragoș Albu l-a încercat pe Kitanov dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, scoasă greu de sub bară. Și probabil că a fost o nouă mostră că jucătorii lui Mititelu știu să pună pericol de la orice distanță, din orice poziție.

Petrolul, fără om de gol

Probabil că dacă ar mai fi putut măcar puțin fizic, Viorel Moldovan s-ar fi introdus și pe el pe teren. Pentru că Buhăescu, timp de aproape 75 de minute, n-a făcut decât să se certe cu arbitrul și adversarii, iar intrații Balint și Beleck s-au întrecut în execuții nefericite. Ultimul și cu un penalty irosit, șut trimis în bară (84). 

Unul pe care doar „centralul” Coza l-a văzut, inventat dintr-un plonjon al lui Balint. Și deși a tremurat pe final, U Craiova lui Mititelu mai bifează un succes mare, mai pune în zestre 3 puncte, revine pe primul loc și probabil că va fi una dintre echipele foarte greu de învins în acest sezon.

Clasament Liga 2

Petrolul - FC U Craiova 1948 0-1

  • A marcat: Baeten 12
  • FINAL DE MECI!
  • min. 84: Beleck ratează un penalty obținut de Balint! Mingea lovește bara din stânga;
  • min. 79: Kitanov scoate șutul lui Bălan, care ar fi putut închide meciul pentru Craiova;
  • min. 78: Ocazie imensă pentru Petrolul! Camerunezul Beleck șterge o minge centrată în fața porții oltenilor;
  • min. 58: Craiova, foarte aproape de a-și majora avantajul după o lovitură liberă! Șutul lui Albu a fost scos in-extremis de portarul Petrolului;
  • A început partea a doua
  • Pauză la Ploiești
  • min. 36: Meijers trimite aproape paralel cu poarta din careu, aflat la capătul unei faxe fixe
  • min: 12: GOL FC U CRAIOVA 1948! Oltenii deschid scorul prin Baeten, care îl învinge pe Kitanov cu un eurogol!
  • min. 9: Ocazie Petrolul. Diarra reia pe lângă din câțiva metri, cu o lovitură de cap
  • A început meciul

Click AICI pentru statistici

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

+1 FOTO

Echipele de start

Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Ekollo, Nir Lax – M. Bratu, Pol Roige, Diarra – Buhăescu
Rezerve: R. Avram – Val. Balint, Andr. Răuță, Poelmans, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Botic, Rz. Matiș, Beleck
Antrenor: Viorel Moldovan

FC U Craiova 1948: Rob. Popa – R. Neagu, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Dr. Albu – Vl. Pop, Baeten – Cl. Bălan, Compagno, Rob. Răducanu
Rezerve: Mogoșanu – M. Avram, Blidar, Zimța, Raicea, Stoenac, Al. Munteanu, Andr. Ciolacu, Miuțescu
Antrenor: Dan Vasilică

VIDEO Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova 1948, înaintea partidei cu Petrolul

Citește mai multe știri din Liga 2:

Fanii Rapidului, protest inedit după eliminarea din Cupa României: „Donez varză!”

A început „războiul” între suporteri: derby-ul din Liga 2, pornit de fanii ploieşteni şi craioveni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
george_br
george_br  •  25 Octombrie 2020, 20:33
Postat de george_br pe 25 Octombrie 2020, 20:27

Iti dai seama ca pentru Liga 1 va fi nevoie de intariri, asa cum s-a intamplat si la promovarea in Liga 2. E alt nivel, e logic sa ai nevoie de jucatori cu si mai mare experienta, nivel tehnic, antrenor, etc. Dar... toate la timpul lor. Pentru moment, eu zic ca suntem in grafic per total.

Inca ceva... Am vazut si eu cateva meciuri de Liga 1, curiozitatea m-a impins... Din ce-am vazut, eu cred ca stam bine chiar si acum. Am putut sa vad o multime de greseli personale, de tehnica elementara a jucatorilor, chiar la echipe cu pretentii. Asa ca...

george_br
george_br  •  25 Octombrie 2020, 20:27
Postat de elcomandantecheguevara pe 25 Octombrie 2020, 20:13

sincer are dreptate , antrenorul fara prea multe reactii, bine avand in vedere si ca am avut foarte multi jucatori titulari indisponibili azi ,poate daca avea echipa buna era mai usor si dadeam mai multe goluri, dar antrenorul farea reactie sper ca mititelu sa aduca antrenor neaparat ca in prima liga sincer nu avem prea multe sanse

Iti dai seama ca pentru Liga 1 va fi nevoie de intariri, asa cum s-a intamplat si la promovarea in Liga 2. E alt nivel, e logic sa ai nevoie de jucatori cu si mai mare experienta, nivel tehnic, antrenor, etc. Dar... toate la timpul lor. Pentru moment, eu zic ca suntem in grafic per total.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  25 Octombrie 2020, 20:21

O sa fie un play off frumos in liga 2.Cred ca Poli TM,Universitatea Craiova,U CLUJ,Petrolul,Turis si Dunarea Calarasi vor fi in top 6.Forzza Poli!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează