FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL - RAPID 2-0

Petrolul – Rapid 2-0. VIDEO+FOTO Viorel Moldovan câștigă „Primvs Derby” și duce echipa pe loc de play-off! Clasamentul ACUM

Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda +11   FOTO
Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 21:00 / Actualizat vineri, 06 noiembrie 2020 22:50

Petrolul a câștigat derby-ul de tradiție cu Rapid, scor 2-0 (Buhăescu 7, Botic 90+2), în runda cu numărul 11 din Liga 2.

Vezi AICI programul etapei #11 din Liga 2

Seara ”lupilor” » Cronică de Vlad Nedelea

Fără să strălucească, doar o repriză cu tupeu, Petrolul câștigă ”Primvs Derby”, 2-0. Succesul îi readuce în frunte pe „găzari”, o scufundă și mai mult pe Rapid, ajunsă la a 3-a înfrângere consecutivă fără gol marcat.

Dacă n-ar fi fost pandemie, probabil că stadionul "Ilie Oană" ar fi fost prea mic pentru acest meci. Fie el și cu ambele echipe în suferință, spre mijlocul clasamentului în L2. Dar întotdeauna cu un aer aparte, de derby, de echipe ce lipsesc, fără îndoială, peisajului Ligii 1.

Ce debut!

Pentru rapidistul sau petrolistul de serviciu, "Primvs Derby" are un parfum special, unul privat, lipsit de numele Steaua sau Dinamo. Un miros de derby ce a lipsit din tribune, simțit din plin pe gazon. Start abrupt pe "Ilie Oană". Minutul 3: centrează Sefer, Bălan deviază cu capul în poarta lui Kitanov. Ofsaid. Minutul 7: centrare din dreapta, Saim reia din semifoarfecă, Buhăescu intervine și înscrie cu latul. Alte două ocazii bune ale gazdelor. Și trecuseră doar 15 minute. Mai multe ocazii într-un sfert de oră decât în 90 de minute în meciul de Liga 1 de la ora 17:00.

Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda
Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda
Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda
Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda
Petrolul – Rapid 2-0 FOTO: Cristi Preda
+7 FOTO

S-a trezit Rapidul

Istoria celor două spune multe: primul titlu la Ploiești a venit după un meci în ultima etapă cu... Rapid. Un an mai târziu, istoria s-a scris în sens invers, după un 0-0 în meci direct în ultima rundă. Și pentru că trecutul e tumultuos între ele, nici meciurile directe nu-s altfel. Startul a fost marcat de o serie de ocazii la poarta giuleștenilor. Replica a venit de la veteranul Dandea. Din nou cu Sefer pe post de servant, jucătorul venit de la Astra ciupește mingea cu exteriorul, Kitanov respinge de la prima bară. A urmat un șir de faulturi, cartonașe și nervi. Doar e derby, să nu uităm! După care, o nouă rundă de ocazii: Șaim, șut din lovitură liberă, respinge Drăghia (29), Kitanov iese pe sub minge, Crișan trimite cu capul mult peste poartă (31). O jumătate de oră încinsă, care cu siguranță ar fi fost și mai spectaculoasă dacă nu lipseau fanii.

Potoliți după pauză

Dacă prima repriză începuse furtunos, cu ocazii și simțuri aprinse de meci mare, nivelul a scăzut treptat, până aproape de nivelul plictiselii. Conservatoare, așa a părut Petrolul, în avantaj după golul marcat în start. În timp ce Rapidul rămâne o echipă fără culoare, fără o idee de joc, mediocră. Dinspre conducerea Rapidului se promitea să fie o echipă mai puternică, mai decisă, mai valoroasă față de sezonul trecut. Nimic mai fals. Pare să fie mai degrabă o glumă, ceva ce evident nu-i pe placul pretențioșilor fani din Giulești. În 20 de minute scurse din a doua repriză, Rapidul s-a dovedit periculoasă doar în momente fixe, două lovituri libere. Prima a lui Bălan, direct în zid din 18 metri (53), a doua a lui Sefer, poate cel mai activ om al Rapidului, 25 de metri, lateral dreapta, pe plasa porții lui Kitanov (62).

Fără gol de o lună

Rapidul n-a reușit să atace nici când Petrolul s-a lăsat presată, s-a retras și a căutat să-și apere avantajul. Nici schimbările lui Iosif n-au adus nimic, nici centrările fără destinatar venite din flancuri, nici driblingurile anemice ale lui Drăghiceanu. O singură "scăpare", un șut în blocaj al lui Hlistei, aproape de țintă. Puțin, foarte puțin. Ba chiar a mai primit o lovitură în prelungiri, când abia intratul Botic l-a învins și el pe Drăghia. E limpede că Rapidul are nevoie de altceva, o scânteie care să mai salveze ceva până-n iarnă, să nu piardă prea mult teren în lupta pentru play-off. Figurația de la Ploiești a adus Rapidul la a 5-a înfrângere în ultimele 6 meciuri oficiale, o lună fără gol marcat și după a doua jumătate a clasamentului. Plus impresia e că jocul Rapidului e atât de insipid și greu de descifrat încât se așteaptă mai mult discursurile lui Mihai Iosif de după meciuri. 

"Mă bucur enorm că am reușit această victorie. E momentul oportun pentru o reacție. În sfârșit, am câștigat și noi pe teren propriu. Sunt fericit și mă bucur că ne-am deblocat. E un reset pentru noi"

"Dedic victoria suporterilor, care chiar dacă ne mai ceartă din când în când, știu că ne susțin și suferă alături de noi. La fel de bine știu că o victorie cu Rapid înseamnă mult pentru ei"
Viorel Moldovan, antrenor Petrolul

„Am arătat atitudine azi. Vom depăși împreună această perioadă dificilă. Trebuie să ne antrenăm și să fim mai uniți. Cu siguranță vom depăși această perioadă. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i face fericiți pe fani” 
Mihai Iosif, antrenor Rapid

17goluri a primit Rapid în 9 meciuri, având a 4-a cea mai slabă defensivă din campionat

Clasament Liga 2: 

Petrolul – Rapid » 2-0

min. 90+2, GOL Petrolul: Botic înscrie primul gol în tricoul ploieștenilor. 
min. 84: Ocazie mare pentru Rapid! Execuția lui Hlistei este respinsă în corner de un apărător. Giuleștenii execută slab, sunt prinși pe contraatac, iar Voicu e obligat să faulteze. Vede cartonașul galben.
min. 83: Buhăescu reia cu capul o centrare venită de la Țicu. Mingea trece puțin pe lângă poarta giuleștenilor.
min. 78: Petrolul se apără precis, continuă să facă un pressing care taie din fașă orice acțiune ofensivă a oaspeților.
min. 63: Sefer încearcă să îl surprindă pe Kitanov, dar mingea cade pe plasa porții.
A început repriza secundă!

S-a încheiat prima repriză!
min. 43: Antonio Sefer șutează puternic. Bulgarul Kitanov respinge în lateral.
min. 31: Radu Crișan profită de ieșirea greșită a lui Kitanov, dar trimite cu capul peste poarta rămasă goală.
0-1, min. 7: GOL Petrolul! Vasile Buhăescu urmărește o reluare spectaculoasă a lui Saim, din „foarfecă”, și trimite în plasă cu latul!
min. 3: Bălan trimite mingea în poarta Petrolului, dar e sancționat pentru o poziție de ofsaid.
A început partida!

Petrolul - Rapid, echipele de start:

Rapid: Drăghia - Voicu, Dandea, Crișan, Finica- Jorza, Lazăr, Sefer - Pănoiu, Ad. Bălan, Hlistei
Rezerve: Ciuculescu - Mocioacă, Nastos, R. Costin, Fica, R. Ilie, D. Benzar, Drăghiceanu, Al. Pop Antrenor: Mihai Iosif 

Petrolul: Kitanov - Olaru, Meijers, Huja, Țicu - Salifu, M. Constantinescu, Lax, Pol Roige, Saim Tudor, Buhăescu 
Rezerve: R. Avram, Răuță, Poelmans, Botic, V. Bogdan, Diarra, Ekollo, Beleck, R. Enache Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti) 
Arbitru: Antonie Andrei / Asistenți: Necula Mihaita și Vatamanu Cosmin (toți din Bucureşti)

Citește mai multe știri de Liga 2:

Ultrașii s-au dus peste jucători în cantonament: „Altfel, timpul vostru a expirat”

Ce se va alege de FC U Craiova 1948 după condamnarea lui Mititelu? » „Eu nici nu am vreo legătură oficială cu actualul club”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
adriann_
adriann_  •  06 Noiembrie 2020, 23:16
Postat de reteleanu pe 06 Noiembrie 2020, 21:53

dar nici nu stiu de ce ar fi o idee asa de rea absorbirea echipei din voluntari. e chiar ridicol ca ecchipe satesti, gen voluntari, chiajna, mioveni, turris, recea, clinceni, sa aiba bugete mai mari decat echipele de traditie ale romaniei.

Varianta cu Voluntari era discutata cand Rapidul era in liga a patra, acum chiar nu mai are nici un sens. E nevoie doar sa fie adusi cativa jucatori decenti si un antrenor bun in pauza de iarna, nu-i mare lucru, nivelul din liga a doua nu e cine stie ce in momentul asta.

sala_dalles
sala_dalles  •  06 Noiembrie 2020, 22:41

Eu I am spus unui demagog ca va oua ceva ani buni pina rapidul va reveni in Liga mamaliga ? El o tinea una si buna ca rapidul va juca in Primavera Europeans 2021 ?

maccarone707
maccarone707  •  06 Noiembrie 2020, 22:35
Postat de emil1986 pe 06 Noiembrie 2020, 19:58

Clona FC R va ramane tot in B!!!!!!!!!

a aparut si postacul gigist, milica aia mica. du-te ba *** si fa rost de o viata ceva, ca tare trista si mizerabila e existenta ta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează