FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Săracă și înglodată în datorii » Petrolul trăiește din împrumuturi: „Situația e mai gravă decât știți voi!”

Săraci și înglodați în datorii, cei de la Petrolul au tras cu dinții să promoveze, urmând să trăiască din drepturile TV cât se va putea și din talentul lui Nae Constantin, dacă va continua!, și al fotbaliștilor care au dus greul bătăliei din ”B”. +29   FOTO
Săraci și înglodați în datorii, cei de la Petrolul au tras cu dinții să promoveze, urmând să trăiască din drepturile TV cât se va putea și din talentul lui Nae Constantin, dacă va continua!, și al fotbaliștilor care au dus greul bătăliei din ”B”.

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 09:28 / Actualizat joi, 12 mai 2022 10:07

Săraci și înglodați în datorii, cei de la Petrolul au tras cu dinții să promoveze, urmând să trăiască din drepturile TV cât se va putea și din talentul lui Nae Constantin, dacă va continua!, și al fotbaliștilor care au dus greul bătăliei din ”B”.

Petrolul Ploiești a revenit în Liga 1 după ce în urmă cu șase ani ajunsese în liga județeană! Unul dintre cluburile cu suporteri pătimași, cu tradiție și cu trofee din România a reușit să pătrundă din nou pe prima scenă după un sezon marcat de mari și acute probleme financiare.

L-a încurcat nunta lui Costache! » Cum a ajuns Petrila rezerva lui Birligea: l-a ȘOCAT pe Dan Petrescu
CFR Clu
L-a încurcat nunta lui Costache! » Cum a ajuns Petrila rezerva lui Birligea: l-a ȘOCAT pe Dan Petrescu

100% prahoveni la Petrolul

Orgolioși pentru apartenența lor, cu oamenii din staff originari din Prahova - președintele Costel Lazăr și directorul sportiv Claudiu Tudor fiind ploieșteni, antrenorul Nae Constantin din Filipeștii de Târg, dar fost fotbalist important al galben-albaștrilor -, petroliștii au obținut o promovare eroică, dar viitorul este incert.

Ei așteaptă banii din drepturile TV pentru a-și duce existența mai departe, ploieștenii trăind din împrumuturi în ultima vreme, după ce s-a oprit "robinetul" Veolia, în decembrie 2021.

Nae Constantin: „Mizilic”

Petrolul a ajuns săracă și cu datorii înapoi în Liga 1. Gazeta Sporturilor a pus cap la cap piesele puzzle-ului ce compun acum situația financiară a clubului, însuși Nicolae Constantin afirmând la celebrarea promovării: "E mizilic ceea ce se cunoaște în public vizavi de bani, situația e mult mai gravă". Tehnicianul urmează să se întâlnească cu oficialii clubului, după ultima etapă, pentru a vedea care este potențialul grupării în perioada imediat următoare și ce e de făcut mai departe.

Petrolul are probleme mari cu banii

  • În iulie urmează a sosi prima tranșă din drepturile TV cuvenite nou-promovatei, aproximativ 800.000 de euro, dintr-un total de 1,8 milioane de euro stagionali. Toți banii se vor evapora însă rapid! Petrolul trebuie să achite restanțele financiare către jucători, staff, terți.
  • Oamenii din club au făcut împrumuturi în nume personal pentru a susține financiar Petrolul! Președintele Costel Lazăr, fost jucător și el la "găzari", a dat tonul, apoi Claudiu Tudor, director sportiv, fost fotbalist în mai multe etape, s-a împrumutat și el de aproape 400.000 de euro. Un fost sponsor la club, omul de afaceri Adrian Nistoroiu, le-a acordat prime jucătorilor, atât cât a putut, apoi "a împrumutat clubul cu 100.000 de euro". "Banii vor fi returnați, sunt acte, sunt girați cu sumele ce vor veni din drepturile TV", au mai dezvăluit ploieștenii.
  • Bugetul clubului a mai fost completat cu 300.000 de euro proveniți din sponsorizări. Contracte de până în 100.000 de euro de ala mai multe companii locale, Petrolul fiind acum în căutarea unui sponsor principal, întrucât nu a mai găsit vreunul după ce Veolia a părăsit tabăra.
  • Primele de promovare au fost între 3.000 și 6.000 de euro de jucător. Fiecare fotbalist mai are de recuperat cel puțin 10.000 de euro. Unii chiar 15.000 de euro.
  • O altă problemă mare a "lupilor" a fost cea legată de faptul că au avut mulți jucători sub contract în actuala ediție, 33 la număr, ceea ce a implicat cheltuieli suplimentare. În vară se va face o curățenie în lot.

7 trofee interneare Petrolul în palmares: 4 titluri de campioană și 3 Cupe ale României

Ce a spus Claudiu Tudor, director sportiv Petrolul, după promovare:

  • "Mi-am dorit să plâng și am făcut-o de bucurie. Echipa asta a venit după trei ani de lapte și miere în care s-au ratat toate obiectivele, inclusiv promovarea și Cupa. Acum am început fără scut, fără sponsor, fără nimic. Mi-a fost destul de greu, ne-am simțit singuri, dar, împreună cu băieții, am reușit să o duc la capăt"
  • "Îi mulțumesc familiei pentru că m-a ajutat foarte mult, m-a susținut și a înțeles de ce nu pot dormi noaptea"
  • "Noi ne asemănăm puțin cu Rapidul. Proiectul ăsta, din punct de vedere sportiv a plecat cumva din jurul meu în calitate de căpitan de echipă. Am avut două promovări, am adus echipa în Liga 2, apoi au venit meseriașii, între ghilimele. Așa a fost și la Rapid, cu venirea lui Daniel Niculae și a lui Iosif, așa este și la noi, la Petrolul, cu mine și cu Nae"
  • "Au fost momente grele. Dumnezeu ne-a ajutat, ne-a dat putere. Mi-am pus viitorul familiei în pericol, dar totul a decurs OK. Ploieștiul merită o echipă în prima ligă. Fac un apel către autorități, avem un primar care iubește Petrolul și sper să vină alături de noi"
  • "Îl așteptăm alături de noi și pe Budescu. Îi dorim sănătate, să se facă bine, asta e important"

Cel mai bine plătit e acasă!

Armando Vajushi are cel mai mare salariu dintre jucătorii de la Petrolul! El este plătit în continuare cu câte 5.000 de euro/lună, pentru că amenință cu memorii. Nu a vrut să rezilieze, deși Constantin și Tudor l-au scos din lot, nemulțumiți de atmosfera creată de atacantul albanez de 30 de ani. Iarna trecută, Petrolul a fost în discuții să-l cedeze pe fotbalist celor de la U Cluj, cu amendamentul ca el să nu joace deloc în meciurile directe, dar ardelenii nu au fost de acord. 

Săracă și înglodată în datorii » Petrolul trăiește din împrumuturi: „Situația e mai gravă decât știți voi!”
Armando Vajushi

Apoi, FC Argeș s-a oferit să-l ia pe albanez, dar a propus o situație financiară neacceptată de Petrolul: 60 la sută din salariu să-l achite piteștenii, 40 la sută prahovenii. Așa se face că "găzarii" îl plătesc pe un fotbalist care n-a mai jucat din noiembrie 2021. Armando a adunat 6 goluri în 12 meciuri în sezonul regulat

FOTO. Imagini de la promovarea Petrolului în Liga 1

+25 FOTO

VIDEO. Mario Bratu, eroul Petrolului în meciul decisiv pentru promovare: „Am simțit ceva unic”

Mai multe știri despre Petrolul:

Ziua în care „lupii” s-au întors » 25 de imagini tari de la promovarea Petrolului + Moment „Luis Suarez” pe gazon
PETROLUL
Ziua în care „lupii” s-au întors » 25 de imagini tari de la promovarea Petrolului + Moment „Luis Suarez” pe gazon
L-a umplut de sânge » Moment violent în Petrolul - Chiajna! „Roșu” direct arătat de arbitru
Petrolul - Chiajna
L-a umplut de sânge » Moment violent în Petrolul - Chiajna! „Roșu” direct arătat de arbitru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
klaus66
klaus66  •  13 Mai 2022, 10:09

Daca vrem un fotbal sanatos, asemenea cazuri nu ar trebui sa existe !

1788161314734333
Dzeco Marco  •  12 Mai 2022, 21:43

Va tremura cu.rul, fecesebesistilor, caci daca vine CSA in prima divizie, cam DISPARETI din peisaj !!!

opinez
opinez  •  12 Mai 2022, 17:30
Postat de emil1986 pe 12 Mai 2022, 14:27

Aberezi la greu, clonatule!!!! Chair acum in liga a II-a au fost f. multe meciuri in care n-au fost mai mult de 5.000. Nu mai mintii! Steaua/FCSB are suporteri cat pentru toate echipele la un loc.

Mda, greu sa pastrezi o decenta in exprimare. Unde nu e nici Dumnezeu nu cere cum se zice. Suporteri? Mai degraba simpatizanti... Direct corelati ca numar cu rezultatele. In anii 90 desi erau 10 ani de la Sevilla, Rapid deplasa o galerie mult mai numeroasa oriunde prin tara. Dar ma rog, lucrurile astea nu ai de unde sa le stii decat daca vrei sa pricepi.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează