FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV „Câinii” iau cu asalt Iașiul! Câți dinamoviști vin să sărbătorească eventuala promovare în Copou

Articol de , - Publicat vineri, 19 mai 2023 12:05 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 13:24

Dinamoviștii speră că Oțelul se va încurca acasă cu Unirea Dej, iar duminică vor celebra promovarea directă la Iași. Vor fi 1.500 de suporteri ai roș-albilor în Copou.

  • În ultima etapă se joacă, duminică, de la ora 13:00m meciurile Steaua - Gloria Buzău, Poli Iași - Dinamo și Oțelul - Unirea Dej, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la posturile Orange Sport, Prima Sport și Digi Sport. 
  • Pentru a promova direct, gălățenii au nevoie să facă măcar același rezultat pe care îl va obține Dinamo, ei fiind avantajați la egalitate de puncte cu„câinii” de criteriul numărului de puncte obținut în sezonul regulat. În caz contrar, „câinii” vor reuși „marea evadare”. 

Pentru a-și îndeplini visul și ca să revină după un sezon pe prima scenă, roș-albii trebuie să învingă formația secundă a lui Leo Grozavu - în condițiile în care zece fotbaliști sunt în vacanță deja sau accidentați -, iar Oțelul să nu învingă acasă Unirea Dej. Sau dacă Dinamo bifează o remiză în Copou, gălățenii să piardă cu Dejul! 

Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”
PROMOVARE
Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”

1.500 de dinamoviști vin să pună presiune în Copou

Trupa lui Dorinel Munteanu are același număr de puncte cu Dinamo, dar, deși a pierdut de două ori în play-off cu Ovidiu Burcă, 0-3 și 0-2, dunărenii au avantaj la egalitate de puncte pentru departajarea finală întrucât au intrat în play-off cu punctaj superior „câinilor".

Dinamoviștii sunt pregătiți de asaltul final la Iași, de aceea se vor deplasa în număr uriaș în Moldova. Conform informațiilor GSP.ro, vor fi cel puțin 1.500 de „câini roșii" pe stadionul „Emil Alexandrescu". Vor mai fi mulți simpatizanți ai echipei în diverse zone ale arenei, atât din Capitală, cât și din zona Moldovei.

10lei costă cel mai ieftin bilet pentru meciul de duminică de la Iași

Medalii, tun de confetti și DJ

S-au pus în vânzare 10.500 bilete pentru partida Poli - Dinamo. Gazdele se pregătesc să celebreze promovarea în Liga 1. Totuși, nu va fi o petrecere fastuoasă, cum a fost de exemplu în 2004 când echipa lui Vasile Simionaș s-a întors pe prima scenă.

Acum, o parte dintre jucătorii importanți ai ieșenilor sunt plecați din oraș, nu vor fi prezenți la eveniment. Portarul Jankov, mijlocașul Marchionni și atacantul Harrison sunt în țările lor, au primit vacanță mai devreme, alături de alți fotbaliști, aceasta și fiindcă reunirea formației este prevăzută pentru data de 5 iunie.

Moldovenii i-au invitat pe mai mulți oficiali de frunte ai FRF, inclusiv pe președintele Răzvan Burleanu, pentru decernarea medaliilor de campioni ai ligii secunde. Conform informațiilor GSP, secretarul general al federației, Gabriel Bodescu, va oferi medaliile celor prezenți. 

Sunt 35 de medalii, de văzut câți fotbaliști vor fi duminică la stadion. Totodată, ca și elemente ale sărbătoririi promovării, va fi un tun cu confetti și un DJ care să încălzească atmosfera.

Cu un week-end de nunți și de botezuri, de văzut câți spectatori localnici vor fi prezenți la stadion pentru a-și manifesta aprecierea pentru trupa lui Leo Grozavu.

9jucători vor absenta sigur duminică: Jankov, Katanec, Marchioni, Alin oman, Harrison, Vojtus, Itu, Mogoș și Telcean. Iar Vașvari este incert

Sunt convins că stadionul va fi plin, primim trofeul de câștigători, ne dorim să ieșim cu fruntea sus. Ne bucurăm că toți ochii vor fi ațintiți asupra meciului nostru. E bine, înseamnă că lumea urmărește Iașul! Nu mă interesează cine va mai promova în Liga 1, nu am preferințe.

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Merită felicitat stafful tehnic și jucătorii. Și eu am tratat mereu meciurile cu Dinamo cu maximă seriozitate, indiferent la ce club am fost. Cum îl cunosc pe Leo, sunt convins că va face ca echipa să se exprime cât poate de bine, chiar dacă Dinamo e pe val după victoria cu Steaua. Eu am încredere în Leo.

- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Unirea Dej, veste mare pentru Dinamo: „O să dăm și 10 dacă putem la Galați”

Performanța reușită de Dinamo în meciul cu Steaua: cea mai bună din Liga 2 + Ghezali, direct în top

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  21 Mai 2023, 08:25
Postat de nicolaeigrecu pe 19 Mai 2023, 17:14

La câți suporteri au dreptul cf regulamentului?

salutare...ce mai faci bre??

bok_adrian
bok_adrian  •  19 Mai 2023, 23:05

Locul lui dinamo e in prima liga, derby cu Steaua, nu cu clona talpanista.

creeperno807
creeperno807  •  19 Mai 2023, 22:50

Regulamentul spune de un minim de 5%, dar organizatorul poate sa mareasca acel procent

Vezi toate comentariile (11)
Comentează