FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

EXCLUSIV Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”

Shayon Harrison +26   FOTO
Shayon Harrison

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 12:48 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 13:08

Poli Iași a promovat matematic în Liga 1 după victoria de marți, 2-0 cu Oțelul Galați, echipa antrenată de Leo Grozavu simplificându-și restul sezonului.

Moldovenii au savurat succesul și se vor număra printre arbitrii finalului de sezon în eșalonul secund, pentru ultimul loc ce va urca direct în Liga 1 plus alte două poziții pentru barajul de promovare/retrogradare. Tocmai de aceea au apărut și primele acuzații frontale, publice, din partea lui Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului Galați.

Gigi Becali a dezvăluit cine e afaceristul care vrea să cumpere FCSB: „Are 3.000 de angajați, dă banii pe loc. A zis: «Dacă nu vinzi, îți dau 10 milioane, intru și eu cu 20-25%»”
FCSB
Gigi Becali a dezvăluit cine e afaceristul care vrea să cumpere FCSB: „Are 3.000 de angajați, dă banii pe loc. A zis: «Dacă nu vinzi, îți dau 10 milioane, intru și eu cu 20-25%»”

Cum CSA Steaua nu are încă drept de promovare, dunărenii vânează al doilea loc de promovare directă, doar că resimt presiunea celor de la Dinamo (6 puncte distanță) și FC Buzău (7 puncte).

2milioane de euro a fost bugetul lui Poli Iași în această stagiune, cel mai mare din istoria eșalonului secund

Să fie toată lumea atentă cum joacă Iașiul de acum înainte. Patronul echipei, sau ce e domnul Șfaițer, a declarat că vrea să intre la braț cu Dinamo în Liga 1. Asta e marea mea dilemă. Vreau ca domnul Șfaițer să spună cum va juca. În rest, îi felicit pe ieșeni, bravo lor că au promovat

- Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați

Shayon Harrison, englezul din atacul lui Poli Iași: „Jucăm doar la victorie”

Shayon Harrison, atacantul englez de 25 de ani al grupării din Copou, a marcat al doilea gol al ieșenilor cu Oțelul, punctând din nou după ce a fost decisiv și cu Dinamo (3-1). Londonezul a celebrat promovarea în primul eșalon, așteaptă meciuri tari în Liga 1 și i-a transmis un mesaj lui Dorinel Munteanu și celorlalți care consideră că Poli Iași se va preda sau va juca pentru Dinamo.

Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”
Shayon Harrison

Ultima etapă a play-off-ului va pune față în față Poli Iași și Dinamo în Copou. "Noi ne concentrăm doar pe ceea ce avem noi de făcut la Iași. Vrem să învingem în fiecare meci, să terminăm campionatul pe locul 1, indiferent cu cine ne vom duela. Un atacant vrea să dea cât mai multe goluri, vom juca doar la victorie fiecare partidă ce va urma", a explicat englezul pentru Gazeta Sporturilor.

Mi-aș dori o revenire în prima ligă, braț la braț cu Dinamo. Nu mi-am ascuns niciodată în trecut simpatiile dinamoviste

- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași, în urmă cu o săptămână

Viitoarele victime ale englezului

„A fost o victorie foarte importantă. Echipa a arătat un spirit extraordinar. Suntem ca o familie pe teren și în afara lui, iar acest detaliu se observă în jocurile noastre. Nici nu mai știu când e ultimul meci pe care l-am pierdut. Luptăm unul pentru celălalt, suntem o echipă greu de surprins.

Sunt foarte bucuros că am marcat din nou și mi-am ajutat echipa, dar victoria rămâne cea mai importantă pentru că a adus promovarea acestui club de tradiție. De-abia aștept să joc în prima ligă a României. Mi-ar plăcea să dau goluri multe acolo, mai ales cu FCSB și cu CFR Cluj. Orice atacant vrea să puncteze în partidele importante, mai ales", a mai spus Harrison pentru GSP.

7goluri în 17 meciuri a marcat Harrison pentru Poli Iași

Shayon Harrison, impresionat de România: „Toți sar să te ajute aici”

Într-un interviu acordat publicului Libertatea&GSP, atacantul Iașiului, Shayon Harrison, a povestit ce a sesizat în primele sale luni în România, de la viața cotidiană la cea religioasă, de la reacțiile oamenilor din oraș la modul cum îl tratează.

„Mă simt foarte bine. Oamenii sunt foarte calzi, încă de când am venit, am fost primit foarte bine. Și asta rapid, fără a mi se cere ceva în schimb. Românii sunt foarte prietenoși, repet, asta imediat, comparativ cu ce am mai trăit în Olanda sau în Australia. 

Și acolo am dat peste oameni OK, dar aici toți sar să te ajute. Am observat Palatul Culturii din centrul Iașiului, chiar și mallul de lângă are ceva maiestuos. Am văzut multe biserici, am înțeles că românii sunt foarte credincioși. 

Mi s-a mai spus că sunteți niște oameni mândri, orgolioși, care țineți la istoria voastră. Mi-am programat să vizitez și muzee la Iași, sau în România. Am observat mii și mii de oameni la biserică, am înțeles că an de an este o procesiune celebră la Iași, vin românii din toată țara și din străinătate. Apreciez oamenii care cred în tradiții și în obiceiurile naționale”, spunea Shayon Harrison. 

Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”
Shayon Harrison, la Palatul Culturii din Iași / FOTO: Libertatea

Mâncarea din România e foarte bună, îmi place enorm. Uneori, ne strângem cu toții și mâncăm după antrenament. Nu am înțeles foarte bine care mâncare este tradițională, dar bucătarul care le prepară este remarcabil. O să încerc și sarmale, și mămăligă(...) Am înțeles că mâncarea tradițională românească are multă carne de porc (râde) Puteți să-mi recomandați voi ce să mănânc exact.

- Shayon Harrison, în octombrie 2022

Cornel Șfaițer: „Visam să mă bat cu Dinamo pentru titlu, nu pentru promovare”

Citește și alte știri din Liga 2:

Dinamo, drum liber spre prima ligă? O rivală nu știe dacă va avea dreptul să joace în Superliga

Ovidiu Burcă a exclus doi jucători din lotul lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  17 Mai 2023, 19:51
Postat de gazistu pe 03 Mai 2023, 13:40

sa te vedem... e mare diferenta intre L1 si L a-2a!

corect !! succes gaz metan, va asteptam inapoi in liga 1 ! gaz metan, corvinul, fc bihor, echipele mari cu traditie !

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  17 Mai 2023, 19:50
Postat de Mazavalt pe 03 Mai 2023, 14:37

Stati linistiti. Va semna din vara cu Dinamo

fals :)) a semnat deja prelungirea cu Poli.

Mazavalt
Mazavalt  •  03 Mai 2023, 14:37

Stati linistiti. Va semna din vara cu Dinamo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează