FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI ÎN „A”

VIDEO + FOTO Poli Iași a câștigat derby-ul Moldovei și revine în Liga 1! Fanii au pătruns pe gazon și au sărbătorit cu jucătorii » Calcule: Dinamo o pândește pe Oțelul

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1 +26   FOTO
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 19:26 / Actualizat marti, 02 mai 2023 21:59

Poli Iași revine în Liga 1 după două sezoane! Formația pregătită de Leo Grozavu a învins-o cu 2-0 pe Oțelul Galați și nu mai poate pierde locurile direct promovabile. Calculele sunt făcute în scenariul actual, în care CSA Steaua nu are dreptul de a urca.

  • Celalalte rezultate ale rundei #6 din play-off: 
         ---»» Unirea Dej - CSA Steaua 1-1 (detalii AICI)
         ---»» Gloria Buzău - Dinamo 2-2 (detalii AICI)

Fanii lui Poli Iași au simțit momentul special, cel al obținerii promovării chiar în fața rivalilor din Moldova. Au fost 3.000 de oameni în momentul fluierului de start, dar arena de 11.500 de locuri aproape s-a umplut până la final. Zi de muncă, oamenii au venit în funcție de program.

FOTO. Poli Iași, victorie cu Oțelul și promovare: imaginile bucuriei, cu fanii pe gazon

+22 FOTO

Meciul nu le-a oferit prea multe motive pentru a tresări. Prima repriză a fost anostă, plină de întreruperi. Ieșenii au fructificat prima șansă reală, în prelungiri. Alin Roman, eroul de runda trecută, din deplasarea cu Dinamo, a recidivat cu un șut puternic din interiorul careului.

Dorinel Munteanu n-a reușit să își trezească elevii. Oțelul n-a arătat nimic nici după pauză, doar mingi lungi aruncate la întâmplare.

Englezul Shayon Harrison a lămurit totul cu execuția perfect plasată din minutul 58, șut pe jos, din colțul careului de 16 metri.

Poli Iași revine în Liga 1

Ultima jumătate de oră a fost un chin pentru toată lumea, în frunte cu „centralul” Ionuț Coza, obligat să fluiere din minut în minut.

Formația din Copou a păstrat avantajul, a ajuns la 52 de puncte și declanșează sărbătoarea promovării: Dinamo, Gloria Buzău și Unirea Dej nu o mai pot depăși, iar Steaua nu are drept de a merge în primul eșalon.

Fanii au pătruns pe gazon și au petrecut alături de fotbaliști, un moment unic pentru fotbalul ieșean. 

Calcule pentru promovare: Oțelul, pândită de Dinamo și de Gloria Buzău

Și Oțelul are șanse mari să ajungă în elită. Ocupă poziția a 3-a în acest moment, cu 45 de puncte, un avans de 6 față de Dinamo și 7 față de Buzău, când mai sunt de jucat doar 4 partide. În caz de egalitate de puncte, gălățenii au avantaj în fața „câinilor”. 

Meciul direct dintre Oțelul și Dinamo, cel care ar putea decide ierarhia finală, este programat pe 11 mai, de la ora 20:30, la Galați.

FINAL. Poli Iași - Oțelul Galați 2-0

Final de meci
min. 89: Cea mai mare ocazie de gol a Oțelului. Brînză respinge șutul lui Cruceru. 
min. 84: „Valuri mexicane” în tribunele arenei ieșene. 
min. 72: Poli Iași gestionează fără emoții finalul de meci. Oțelul nu a avut nicio șansă reală de gol. 
min. 58, gol Poli Iași, 2-0: Harrison înscrie cu un șut din unghi. Fanii declanșează sărbătoarea în tribune. 
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 45+1, gol Poli Iași, 1-0: Robert Ion pătrunde în careul advers. Scapă mingea de sub control, dar ajunge cu noroc la Alin Roman. Mijlocașul gazdelor șutează tare, sub bară. La acest scor, Poli este promovată matematic în Liga 1!

Poli Iași a câștigat derby-ul Moldovei și revine în Liga 1! Fanii au pătruns pe gazon și au sărbătorit cu jucătorii » Calcule: Dinamo o pândește pe Oțelul
Spectacolul pirotehnic pus în scenă de galeria Oțelului / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

min. 32: George Cîrjan vede primul cartonaș galben al meciului, pentru o intrare întârziată asupra lui Roman.
min. 28: Itu îl testează pe Dur-Bozoancă cu un șut de la 25 de metri. Portarul Oțelului prinde fără emoții.
min. 25: Lumea continuă să vină la arena din Iași. Cele două tribune sunt aproape pline. 

Poli Iași a câștigat derby-ul Moldovei și revine în Liga 1! Fanii au pătruns pe gazon și au sărbătorit cu jucătorii » Calcule: Dinamo o pândește pe Oțelul
Scenografia pregătită de galeria lui Poli / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

min. 13: Robert Ion șutează de la 20 de metri, dar nu prinde spațiul porții.
min. 8: Jocul este extrem de fragmentat, multe faulturi. Niciuna dintre formații nu s-a apropiat periculos de careul advers.
min. 1: A început partida! 

Poli Iași - Oțelul Galați, echipele de start: 

Poli Iași: Brînză - Martac, Tincu, Katanec, Ștefanovici - Marchioni, Itu, A. Roman - Musi, Harrison, R. Ion 
Rezerve: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă, V. Lică, Finica, Fr. Cristea, Mogoș, A. Dumitru, Vojtus 
Antrenor: Leo Grozavu 

Oțelul: Dur-Bozoancă - A. Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - I. Neagu, Cisotti, Jardan - Scocîlcă, Cîrjan, O. Ursu 
Rezerve: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, D. Panait, Cruceru, Mitoi, K. Fatai, Zivulic, A. Nica 
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: „Emil Alexandrescu”, Iași 
Arbitru: Ionuț Coza / Asistenți: Doru Lucaciu și George Suciu

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

A izbucnit în lacrimi imediat după eșecul cu Rapid și l-a impresionat pe Viorel Moldovan: „Mi-a plăcut foarte mult. Bravo, copile! Nu știu de ce plângea”

Mihai Stoica, despre schimbarea câștigătoare cu Craiova: „Vă explic eu acum!” + cei 3 remarcați: „Nu e noroc, e omul nostru!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
steauadinliga1
steauadinliga1  •  06 Mai 2023, 12:17
Postat de Catalynn.._. pe 02 Mai 2023, 22:16

Ar fi practic o “omenie”, iar asta lasă o pata foarte urâta pe obrazul ambelor echipe. Oricât ii disprețuiești pe gălățeni nu cred ca ti-ai dori așa ceva. Dinamo, dacă merita sportiv, sa promoveze pe propriile forțe!

cat de prost sa fi bah *** sa crezi ca vitanul tau barzesti promoveaza daca joaca barajul. adica really. i-a dat retrogradatd direct fc arges 3-0 clonei csa acum cateva luni si tu crezi ca echipele care termina peste arges o sa aiba problem cu locurile 4-5? ca clona csa nu are drept de promovare pentru ca este o clona.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ios_ge.
ios_ge.  •  03 Mai 2023, 14:52
Postat de Catalynn.._. pe 02 Mai 2023, 22:08

Măh, tu ești probabil unul dintre ddbistii care s-au răzbunat pe scaune și chiuvete, altfel nu ai cum așa prost … deh, au și dinamoviștii “fcsbistii” lor! Nu bre, noi pur și simplu nu jucăm nimic! In afara de primul meci, cel cu Dejul in Ghencea, in rest am făcut o repriza buna la Galați însă după ce era deja 3-0 și una cu Iasiul, după ce și atunci eram conduși! Atât! Apoi cu Dinamo, cu Buzăul și Dejul nu am jucat nimic însă am avut noroc chior ca ne-ati făcut 2 cadouri iar la Dej dacă nu era sutul ăla de nicăieri al lu’ Balgiu jucam 2 zile și nu marcam! Nu știu dacă o sa ii batem pe Oțelul, noi așa am vrea, însă ușor nu va fi! Dar io nu înțeleg o chestie: de ce va tot milogiti pe la unii și alții!? Sunteți Dinamo, aveți naibii coloana vertebrală și promovați pe merit sportiv, castigati-va meciurile, dacă locul 3 e prea departe ramaneti măcar pe 4 pt a nu mai exista discuții si promovați la baraj!

Nu, nu's de ăla de care zici. Au fost 2-3 *** de care'aveti si voi din plin si pentru care clubul plateste bani care nu prea sunt. Dar vedem duminica dacă sunteti căprari sau nu. Nu cred in coincidente.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blacksun14
blacksun14  •  03 Mai 2023, 06:48
Postat de enigmaticul pe 02 Mai 2023, 20:17

Felicitări întregului staf a clubului Politehnica Iasi, antrenorilor, jucătorilor, și celor care au sprijinit acest club!! Au știut de la începutul sezonului ce vor, și au reușit! Cred că orașul merită să aibă o reprezentantă în superligă. Cu baza materială nu stau bine, în multe orașe mult mai mici și fără echipe în primul eșalon , s-au construit stadioane noi, aici nu s-a investit nimic de vreo 30-40 ani.

Altii care vor ca banii bugetului local sa meargă la niste ciurucuri si caricaturi de fotbaliști. Mai pe deasupra, vor si stadion....mai sunteti ma?

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close