FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Forțele de ordine i-au băgat în ședință pe ultrașii Stelei! Mesaj clar înainte de FCSB - Dinamo

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 16:12 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 16:22

Jandarmeria București este în alertă, după ce fanii FCSB a primit acceptul de a juca derby-ul cu Dinamo (22 iulie, 21:30) în Ghencea.

Fanii CSA Steaua au protestat vehement împotriva decizie și au transmis mesaje pe rețele de socializare în care au amenințat ori doar au anticipat incidente la derby-ul pe care trupa lui Gigi îl va disputa cu Dinamo.

Ultrașii Stelei fac totul pentru a o bloca disputarea meciului FCSB - Dinamo în Ghencea! Jan Pavel anunță: „Oamenii vor să se lege de porți, să are terenul sau să sară pe gazon!”
CSA STEAUA
Ultrașii Stelei fac totul pentru a o bloca disputarea meciului FCSB - Dinamo în Ghencea! Jan Pavel anunță: „Oamenii vor să se lege de porți, să are terenul sau să sară pe gazon!”

Iar Jandarmeria și Poliția au intrat pe fir și i-au avertizat pe ultrașii „militarilor”.

Ultrașii CSA Steaua, întâlnire cu Poliția și Jandarmeria

Într-un comunicat trimis azi, reprezentații MAI anunță că au purtat pe 12 iulie discuții cu liderii galeriei CSA Steaua și le-au cerut să nu provoace vreun scandal la FCSB - Dinamo, amintindu-le ce sancțiuni riscă.

La data de 12.07.2023, la sediul Poliției Capitalei, a avut loc o întâlnire formală între reprezentanții Poliției Capitalei și Jandarmeriei Capitalei, cu reprezentanții suporterilor echipei C.S.A. Steaua București, având drept scop conștientizarea acestora și a celorlalți suporteri, cu privire la prevederile legale în vigoare și consecințele nerespectării acestora.

În cadrul discuțiilor și cu referire la tensiunile și nemulțumirile exprimate în spațiul public în ultima vreme de către o parte a suporterilor CSA, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne le-au adus la cunoștință prevederile legale în vigoare și le-au solicitat să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică.

De asemenea, le-a fost comunicat faptul că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine, iar toți cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior, în vederea luării măsurilor legale, conform cadrului legal în vigoare.

În acest context, reprezentanții MAI au solicitat ferm suporterilor CSA să se delimiteze total de orice acțiune provocatoare sau agresivă față de suporterii altor echipe, care își desfășoară meciurile de fotbal pe stadionul Steaua.

Astfel, pentru fiecare partidă de fotbal care se va desfășura pe arenele sportive din Capitală, evidențiem faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, forțele de ordine vor supraveghea strict comportamentul suporterilor, atât pe traseele de afluire/defluire spre/de la complexul sportiv, cât şi în interiorul acestuia, inclusiv prin efectuarea de înregistrări video şi fotografii, în scopul identificării persoanelor care săvârşesc fapte antisociale.

Totodată, au fost explicate consecințele, în plan social, personal și profesional, ce pot avea loc în urma săvârșirii de fapte antisociale, de la cele mai ușoare până la cele mai grave, cum ar fi: amenda contravențională, interzicerea unor drepturi și libertăți, ori luarea unor măsuri privative de libertate.

S-a evidențiat, de asemenea, că un număr de 73 de suporteri CSA figurează cu sancțiunea contravențională complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive, pe o perioadă de 6 luni sau 1 an. Astfel, prezența acestora la orice eveniment sportiv va atrage după sine sesizarea organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a interzicerii accesului, faptă pedepsită cu închisoare de la o lună la 1 an.

Având în vedere analiza efectuată asupra sezonului competițional trecut, Jandarmeria Capitalei, împreună cu celelalte instituții abilitate, fac un apel către toți participanții la asemenea evenimente sportive (organizatori, societăți de pază și protecție, suporteri) să înțeleagă nevoia de îndeplinire și respectare a prevederilor legale în vigoare, astfel încât aceste întreceri sportive să devină atrăgătoare pentru publicul larg.

Pe această cale, recomandăm tuturor suporterilor să dea dovadă de fair-play și comportament civilizat, astfel încât toți participanții să se bucure de spectacolul fotbalistic.

- comunicat Jandarmeria București

Citește și: 

Vali Argăseală a cedat! Președintele FCSB a trecut azi peste ordinul lui Gigi Becali

Peluza Nord, mesaj de ultimă oră în subiectul momentului: „Vom fi în Ghencea” + Ironii pentru rivalii de la „Sud”: „De ce ne certăm cu fantome?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
iri_
iri_  •  14 Iulie 2023, 05:13
Postat de chiron pe 13 Iulie 2023, 16:50

Toți fanii CSA încap într-o celulă, oricum. Iar acolo ar fi întreținuți tot de stat, așa cum le place, incapabili să se întrețină singuri.

Oh, chiar asa de ipocriti suntem? Pai si conducerea fîcîsibî plus seful de galerie in cate celule au avut loc? Chiar asa ma, niste infractori dovediti iesiti din parnaie iti conduc echipa mult iubita si tu vorbesti de altii… Zau asa…

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  14 Iulie 2023, 02:28

Hai, 100, maxim 200 de talpaniști. Fac forțele de ordine față dacă e nevoie. Antibecaliști sunt mult mai mulți, însă toți știu că FCSB e Steaua, și cei de la CSA știu, însă ura lor e prea mare. Cu un *** in frunte, căruia ii era probabil mai bine la ***, cu bufoni mascați și circ ieftin cu sicrie, CSA e o pierdere de vreme și o rusine pentru fotbalul românesc și armata romană. “Veniți și apărați armata”, e de-a râsu plânsu. Tot stadionul va striga “Forța Steaua!”, nu CSA, CSB sau FCSB!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno534
creeperno534  •  13 Iulie 2023, 22:41

Ii protejeaza Talpan

Vezi toate comentariile (9)
Comentează