FOTBAL  »  LIGA 2  »  INEDIT

VIDEO Sărbătoare și aroganțe cu „Brașoveanca” pe fundal, după ce au primit vestea de la TAS: „Ne-ați zăpăcit, mâncăm sâmbătă un gulaș!”

Progresul Spartac a sărbătorit într-un mod inedit știrea momentului din Liga 2
Progresul Spartac a sărbătorit într-un mod inedit știrea momentului din Liga 2

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 17:42 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 18:06

Progresul Spartac a sărbătorit într-un mod inedit știrea momentului din Liga 2, faptul că echipa rămâne în al doilea eșalon în ciuda faptului că a retrogradat la finalul sezonului trecut.

FC Brașov nu a obținut licența pentru noul sezon de Liga 2, iar locul i-a fost luat de Progresul Spartac, echipa care pierduse barajul de menținere în Liga 2 din finalul sezonului trecut.

Decizia venită luni, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins contestația brașovenilor, a fost sărbătorită într-un mod inedit de cei de la Progresul, cunoscuți pentru videoclipurile pe care le împărtățesc cu fanii pe platforma TikTok.

După Nordsjaelland, FCSB își ia adio de la Ghencea! » Vestea primită azi de clubul lui Becali
FCSB
După Nordsjaelland, FCSB își ia adio de la Ghencea! » Vestea primită azi de clubul lui Becali

Progresul Spartac a sărbătorit verdictul TAS cu voie bună și „Brașoveanca” pe fundal

Progresul a publicat un video în care sunt respinse, pe rând, apeluri de la Liga 5, Liga 4 și Liga 3.

@progresulspartac Cine este cel mai ok?⚽️ #progresul #liga2 #progresulspartac ♬ original sound - Progresul Arena

Răspunsul pentru liga secundă este, însă, pozitiv, și cu o aluzie strecurată la adversara din a doua etapă, Csikszereda: „Alo? Liga a doua? Da! Ne-ați zăpăcit, mâncăm sâmbătă un gulaș!”. 

Plus o „înțepătură” pentru FC Brașov, care și-a pierdut locul în Liga 2 pentru că nu a întocmit cum trebuie dosarul de licențiere: pe fundal se auzea celebra melodie populară „Brașoveanca”.

Duelul Csikszereda - Progresul Spartac este programat sâmbătă, 12 august, ora 11:00, la Miercurea Ciuc, unde gulașul este un preparat tradițional. 

În prima etapă, ilfovenii au stat. Ar fi trebuit să joace cu CSC Dumbrăvița, dar decizia de la TAS nu venise până în acel moment, astfel că partida a fost amânată.

Tot din Liga 2:

Suporterii echipei cu două titluri de campioană au izbucnit de ziua clubului: „Rușine! A doua cea mai mare gafă din istorie”

Federația face KO ultimul plan al CSA Steaua! Răspunsul oferit Gazetei spulberă speranțele de promovare ale „militarilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
vichart
vichart  •  10 August 2023, 19:02
Postat de Karaganda_forever pe 10 August 2023, 17:41

Ma p(r)ostache, tu efectiv n-ai minte sa intelegi ca MOTIVAREA sentintei de la ICCJ practic l-a terminat pe cioban in povestea cu palmaresul? :)) SE REJUDECA PE 1997-2003 MA, IN REST E PA :)) ASA CA DA, SI ACOLO I-AI PURTAT GHINION. Acum zi, bate fcsb diseara? :))

exact aceeasi motivare a primit si csu si la rejudecare a castigat tot. ***. asta se urmareste bah ca Steaua sa recupereze sigla si marca. justitia din Romania este magica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  10 August 2023, 18:36
Postat de IonMarlen pe 10 August 2023, 16:00

Juniorul respectiv juca pe un contract amator, deoarece clubul nu a avut, la momentul promovării din academie la echipa mare, banii necesari pentru a-i oferi un salariu. Cam ăsta e modus operandi la Progresul: fotbal "low-cost". Până la urmă au avut de departe cel mai mic buget din ligă anul trecut. Însa contractele astea amatoare reprezintă înțelegeri transparente, neforțate, pe care le aprobă și jucătorii, și clubul. Faptul că FC Brașov, un club cu buget de două milioane de euro în sezonul trecut, a ales să economisească câteva mii prin planul ăsta de transfer pe la spate (care să fim sinceri, a distrus sezonul juniorului respectiv, odată cu decizia TAS), reprezintă o lipsă totală de fair-play și respect nu doar pentru Progresul, ci și pentru fiecare individ onest rămas în fotbalulromanesc. Așa cum ei și-au bătut joc, așa își bat acum joc, după cum se vede în videoclip, nu clubul, ci juniorii. Nu sunt neapărat de acord cu fazele precum asta cu "brașovanca", însă sentimentul e justificat.

Eu iti inteleg punctul de vedere, dar numai partial e corect. In primul rand ca practica de a tine jucatorii ca amatori nu are nimic transparent, practic ii tii legati de acordul de transfer. Singurul mod sa plece fara acord de transfer e sa le ofere cineva un contract, moment in care va trebui platita grila de formare pentru toti anii in care juniorul a fost legitimat. Sunt din pacate multe cluburi care blocheaza aiurea juniorii in felul asta. In cazul de fata, din ce inteleg, baiatul ala a obtinut acordul de transfer dandu-se lovit (sustii tu) sau poate chiar fiind accidentat. Ce spun eu e foarte simplu: daca Progresul Spartac, inainte de a da acordul de transfer, platea o vizita medicala serioasa cu RMN samd (cat putea costa, cateva sute de lei? O mie daca era urgent? ) evident ca afla daca accidentarea e pe bune. Eu interpretez cazul asa (din datele pe care mi le-ai dat) : au crezut ca e accidentat serios si n-au vrut sa investeasca nici cateva sute de lei intr-o vizita medicala. OK, buget mic si toate cele, dar nu poti sa fii doar pe luatelea... De aia de la Brasov no comment daca o fi adevarat ca l-au invatat sa se dea lovit...

fabulos
fabulos  •  10 August 2023, 17:57
Postat de vichart pe 10 August 2023, 16:11

au jucat in sezonul regulat,am si scris ca nu ajungeau in playoff cei de la vitan barzesti. macar citeste.

Ai spus: ''acolo s-a jucat playofful''. Trebuia sa spui ca acolo s-a jucat ACCEDEREA in playoff. Intelegi diferenta, sper.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează