FOTBAL  »  LIGA 2  »  

“Promovarea nu se decide la butoane!”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Eugen Nae este în primii trei portari ai României, alături de Bogdan Lobonţ şi Dani Coman”, aşa îl caracterizează Răzvan Lucescu pe elevul său de la FC Braşov. După ani buni petrecuţi la Steaua şi la FC Naţional, Eugen Nae a sosit în vara anului trecut la Braşov şi a dovedit prin evoluţiile sale atît în campionat, dar mai ales în Cupa României că este un portar de valoare care oferă siguranţă echipei sale.

 

-Eugen, o pauză binevenită după stagiul din Italia?

-Aşa este. Sîmbătă am revenit în ţară şi avem pauză pînă marţi. Chiar dacă mulţi se plâng de aceste cantonamente şi le consideră dificile, eu cred că trebuie să vedem utilitatea lor şi faptul că pregătirea din pauza competiţională va fi un factor determinant în campionat. Pregătirea unui portar nu diferă foarte mult de cea a jucătorilor de cîmp, însă eu sînt unul dintre cei cărora le face plăcere să se pregătească bine şi să fie apţi din toate punctele de vedere pentru partidele oficiale.

 

-În Italia aţi obţinut o victorie importantă împotriva Interului.

-A fost un antrenament util, în care ne-am măsurat forţele cu vedete internaţionale. A fost un rezultat bun care ne dă încredere pentru campionat. Meciul cu Inter a trecut şi gândul nostru stă deja doar la partidele oficiale. Ne-am pregătit bine şi cred că sîntem gata pentru ceea ce va urma.

 

-Urmează meciul din Cupă cu CFR...

-Eu cred că avem şanse. Este evident că plecăm cu şansa a doua, asta şi datorită faptului că CFR, la ora actuală, este liderul Ligii I, o formaţie cu mulţi jucători de valoare. Totul va depinde însă de forma celor două echipe la ora meciului. Sperăm să fim noi mai inspiraţi şi să mergem mai departe

 

-În turul precedent, cu Oţelul, ai fost eroul partidei, colegii chiar te-au proclamat al doilea Duckadam după ce ai apărat trei lovituri de pedeapsă. Promiţi să închizi poarta cu CFR-ul?

-O să încerc. La fiecare meci intru cu gîndul de a nu lua gol. Eu mă bucur că am reuşit să ajut echipa în meciul cu Oţelul şi să mergem mai departe, însă nu este doar meritul meu, ci al întregului grup. Din punctul meu de vedere, la meciul cu CFR mi-aş dori să n-am nimic de apărat. Jucătorii noştri să îşi facă datoria atât de bine încît cei de la CFR să nu ajungă la poartă. La ce echipă avem acum, eu cred că putem elimina CFR-ul şi după aceea să accedem în finala Cupei, de la Piatra-Neamţ, şi să ne luăm biletele pentru Europa

 

-Mai ai emoţii pentru promovare?

-Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, însă din interviurile date de cei de la Chiajna şi Otopeni, ei se axează pe lupta pentru locul doi. Oricum, sper să facem un retur cel puţin la fel de bun ca şi turul şi astfel să aducem publicul braşovean la stadion fiindcă echipa merită sprijinul fanilor.

 

-În lupta pentru titlu pe ce echipă pariezi?

-Evident ca pe Steaua. Nu am ascuns niciodată că sînt stelist şi după anii pe care i-am petrecut acolo este normal să îmi doresc ca Steaua să câştige campionatul. Cred că au şanse mari, în special după achiziţile făcute în această iarnă, şi le ţin pumnii. Distanţa de 8 puncte poate fi remontată pe parcursul celor 15 etape. Însă primul pas şi cel mai important, chiar decisiv din perspectiva Stelei, este în etapa a doua când va primi vizita celor de CFR. Acolo se va decide dacă Steaua rămîne cu şanse reale la titlu sau nu. Eu îmi doresc ca în acea săptămînă clujenii să sufere o dublă lovitură: joi să îi scoatem noi din Cupă şi duminică să îi bată Steaua în campionat şi să le sufle titlul.”

 

-Crezi că titlul se va decide la butoane”?

-Este o problemă mult prea delicată, însă mă îndoiesc, sincer, că butoanele vor decide campioana. Arbitrii sînt şi ei oameni şi pot greşi. Chiar dacă în tur CFR-ul a fost favorizată, cred că a fost doar o coincidenţă. În orice caz de un lucru sînt sigur: în Liga a II-a nu sunt butoane şi promovarea nu se va decide la butoane”, ci doar pe teren!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează