FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Povestea amuzantă și mai puțin știută a unui trofeu dispărut din vitrina Rapidului și recuperat după 23 de ani: „Doar el a știut că am luat cupa acasă”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 20:00 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 20:34

Rapid a recuperat trofeul din 1998, acordat câștigătoarei din Cupa României, și „dispărut” la scurt timp după ce giuleștenii au câștigat finala. Cristi Dulca nu s-a mai putut despărți de trofeu și l-a luat atunci acasă.

În data de 6 mai 1998, Rapid învingea cu 1-0 Universitatea Craiova, gol marcat de Lucian Marinescu din penalty în minutul 67, în finala Cupei României. Trofeul se întorcea în Giulești după 23 de ani. 

Ultima finală fusese câștigată tot într-un meci cu echipa din Bănie, pe 12 iulie 1975, Rapid-Universitatea Craiova, 2-1, dublă realizată de Nicolae Manea, pentru olteni marcând Ion Oblemenco. 

Trofeul fiind transmisibil, în 1998 giuleștenii au primit un „pui” al Cupei care să rămână în vitrina clubului. Doar că acesta a dispărut. 

Cristi Dulca a luat Cupa acasă

Povestea amuzantă și mai puțin știută a unui trofeu dispărut din vitrina Rapidului și recuperat după 23 de ani: „Doar el a știut că am luat cupa acasă”
Lucian Ionescu, alături de fostul căpitan al Rapidului, Cristi Dulca


Avea să fie regăsit după 23 de ani. Prețiosul trofeu se afla la Cluj, acolo unde locuiește căpitanul de atunci al Rapidului, Cristian Dulca. 

„Da, așa este, imediat după finală am luat Cupa acasă. Singurul care a știut a fost Marian Rada care m-a tot întrebat când o aduc la club. Pur și simplu nu m-am putut despărți de ea. Deși am o strângere de inimă, acum, după 23 de ani a sosit momentul ca trofeul să se întoarcă în Giulești”. 

Dulca i-a înmânat trofeul directorului de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu aflat într-un tur în Transilvania pentru a aduna de la foști jucători obiecte destinate muzeului care va fi amplasat în noul stadion.

VIDEO Alexandru Ioniță I, după ce a semnat cu Rapid: „Mă bucur că am revenit acasă!”

Citește și alte știri despre Rapid:

VIDEO Rapid și-a readus „fiul rătăcitor”: „Clubul ăsta înseamnă totul pentru mine. Vreau să simt din nou atmosfera din Giulești!”

EXCLUSIV Rapid bifează primul transfer al iernii! Aduce un jucător de la o rivală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează