FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

RAPID. Căpitanul Ionuț Voicu: „Mai vreau o promovare, nu renunț!”

Voicu e născut la
București și a mai
evoluat la FC
Argeș, Rm. Vâlcea,
Alexandria, Inter
Gaz, FC Brașov, CS
Mioveni, Poli Iași
și Mediaș FOTO
Cristi Preda
Voicu e născut la București și a mai evoluat la FC Argeș, Rm. Vâlcea, Alexandria, Inter Gaz, FC Brașov, CS Mioveni, Poli Iași și Mediaș FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2020 17:27 / Actualizat sambata, 29 august 2020 19:06

La 36 de ani, căpitanul giuleștenilor, Ionuț Voicu, este gata de încă un sezon, pentru a readuce echipa în primul eșalon: "A fost un an greu, dar dacă aveam jucătorii experimentați din Liga a 4-a, promovam la pas".

Vezi AICI programul și rezultatele din etapa #1 din Liga 2!

- Ionuț, cum ești, mai poți încă un sezon?

- Mai pot, nu e nicio problemă. Încă simt că mă mai ajută picioarele. Am spus că dacă aș face 3-4 meciuri consecutive proaste, m-aș retrage singur, însă nu e cazul. Mă simt bine, mă pregătesc cu cei tineri. Sper să îi ajut cu experiența mea. O să fie un an mai dificil, dar sper să reușim promovarea de data asta.

"Am debutat în Liga 1 chiar în Regie"

- Al câtelea sezon ar fi acesta pentru tine?

- Nici nu mai știu, al 17-lea, cred. N-o să uit, am debutat în Liga 1 în 2003, în ultima etapă de campionat, la FC Argeș, într-un meci cu Sportul, chiar în Regie, unde joc acum "acasă" cu Rapid.

- De ce crezi că va fi mai dificil acest sezon?

- Fiindcă sunt multe echipe care s-au întărit și care vor să promoveze. Totuși, la Rapid trebuie să joci la victorie în fiecare meci, altfel nu se poate.

- Ce crezi că v-a lipsit stagiunea trecută?

- Mai mulți jucători cu experiență. Au venit acum Raul Costin, Cătălin Țâră, care au evoluat în prima divizie. Îl avem și pe Virgil Drăghia, mai sunt și copii noi, foarte talentați, Rareș Ilie, de la Academia noastră, Alin Fica, de la CFR. Sezonul trecut chiar ne-au lipsit cei cu experiență. Eu zic că dacă aveam trupa din Liga a 4-a, cum a fost atunci cu Niculae, cu Maftei, cu Pancu și cu mine, promovam de acum, la pas. Poate că sunt eu visător, dar așa cred.

- E chiar așa importantă experiența?

- Da, e importantă, pentru că dă o mai mare liniște în vestiar, în momentele grele. Au fost meciuri pe care le-am pierdut și neavând experiență foarte mare, ușor-ușor, unii dintre copii s-au demoralizat, au căzut psihic. Poate că și asta a contat la final.

- Cum e cu noul antrenor, Adrian Iencsi?

- E foarte bine, ședințele de pregătire sunt plăcute. A lucrat mult la atmosferă, că eram cam turtiți. Nu e ușor să treci peste un eșec precum cel din această vară.

- Cum ți se pare noul sistem de desfășurare a diviziei secunde?

- E ceva inedit. Nu prea am înțeles de ce s-a votat așa, însă asta e, jucăm. Trebuie acum să fim în primele 6, apoi să atacăm promovarea. Mai ales că din play-off ajungi la barajul pentru Liga 1 și dacă termini pe locul 3 sau 4. Totuși, noi trebuie să ne gândim numai la locul 1!

"Noi suntem în reconstrucție, mulți s-au întărit"

- Vezi vreo favorită care să vă pună probleme?

- Păi, e Turris, o formație foarte bună, care nici n-a prea pierdut jucători, plus că a adus și alții de valoare. Să nu uităm că au fost la câteva secunde de promovarea directă. Au pierdut-o fiindcă i-am egalat noi în acea ultimă etapă, în prelungiri. Apoi e U Cluj, care s-a întărit, mai ales cu venirea lui Gabi Tamaș. Plus Petrolul, unde s-a dus antrenor Viorel Moldovan. Noi suntem oarecum în reconstrucție. De aia spuneam că va fi dificil. Nu e o scuză, e realitatea.

- Ai mai rezista unui alt eșec?

- Nici nu vreau să mă gândesc. Și așa, cel de acum a fost primul de când am venit la echipă, în Liga a 4-a. Au fost ani frumoși și vor mai fi. Dar în "B" e mai greu.

- Promovarea ar fi un final de carieră fericit?

- Ce final, cine a zis ceva despre asta?! Îți dai seama că ar fi senzațional să mai am o promovare cu Rapid, după cea din 2016. Apoi, de ce să nu joc și la Liga 1?! Vom vedea ce-o fi, acum important e să strângem rândurile și să începem bine, duminică, la Viitorul Pandurii.

"După mine, la ce a fost în acest play-off de Liga a 2-a, n-ar fi meritat nimeni să promoveze. Cum să nu câștige nicio echipă un meci acasă?!"
Ionuț Voicu, căpitan Rapid

"Dacă mă gândesc la retragere câteodată, e doar din cauză că jucăm cu tribunele goale. Parcă nu are nicio noimă fotbalul așa. Chiar dacă unii te mai înjură, nu te simți fotbalist fără vuietul și presiunea publicului, a galeriei"
Ionuț Voicu, căpitan Rapid

  • Conform noilor modificări făcute formatului, echipele vor juca o singură dată între ele în sezonul regulat, apoi în play-off/play-out. Ocupantele locurilor 3-4 din Liga 2 vor juca baraj cu locurile 7-8 din play-out-ul Ligii 1.
  • Play-out-ul Ligii 2 va fi împărţit în două grupe, A şi B. În grupa A, vor fi 7 echipe, iar locurile 6-7 vor retrograda, în timp ce în grupa B din play-out-ul Ligii 2 vor fi opt echipe şi vor retrograda locurile 6, 7, 8. 
  • Echipele sunt obligate să folosească, pe toată durata meciurilor, un jucător eligibil U19 şi unul eligibil U21.

VIDEO Ionuț Voicu a povestit la GSP Live o farsă făcută lui Mateiu: „I-am ascuns mașina, iar apoi l-am sunat să îi spunem ca a luat foc”

Program Liga 2, sezonul 2020-2021 » Dueluri tari încă din prima rundă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
giovanatirana
giovanatirana  •  01 Septembrie 2020, 01:27
Postat de Oprisan Niculae pe 29 August 2020, 19:32

Una e sa vrei si alta e sa poti.

Nicușor....culcăte, ești foarte obosit! fîcîsî.bîșt mic și neatujorat care ești!?!

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  29 August 2020, 19:32

Una e sa vrei si alta e sa poti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează