FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

RAPID. Dan Alexa inovează » Antrenamente online cu toți jucătorii de 3 ori pe săptămână: „Ieși ștors după o oră”

Dan Alexa
Dan Alexa

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 16:14

RAPID. La inițiativa noului lor tehnician, Dan Alexa, de trei ori pe săptămână, rapidiștii se pregătesc și „centralizat", online, în ședințe de câte o oră.

Dan Alexa, nou antrenor al Rapidului, s-a decis să nu capituleze în fața pandemiei de coronavirus și să lupte cu armele tehnologiei. 

După modelul celor de la Bayern Munchen, tehnicianul feroviarilor a decis să se folosească de aplicația Zoom și să-și pregătească elevii "centralizat", online. 

Ionuț Voicu, căpitan Rapid: „Ieși stors după o oră de antrenament" 

Rapidiștii au primit programele de pregătire fizică zilnică, dar de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, de la 12:00 la 13:00, se antrenează împreună, sub comanda lui Dan Alexa și a celor din staff-ul lui. De acasă, intră toți pe aplicația Zoom și fac exercițiile supravegheați online și de un instructor de fitness. 

"E o metodă foarte bună. Când faci singur poți să mai greșești, să nu faci corect un exercițiu, e mai monoton. Așa, suntem cu toții împreună, îți dă senzația că te apropii cumva de normalitate. Tragem tare, după o oră de antrenament cu instructorul, care te îndrumă, te corectează, ieși cam stors.

 E un antrenament fizic de intensitate apropiată celor de acest gen pe care le făceam înainte. Lipsește doar partea cu alergarea, asta o face fiecare cum poate, pentru că nu au toți bandă sau bicicletă ergonomică acasă", spune Ionuț Voicu (35 ani), căpitanul și veteranul lotului. 

După 23 de etape, Rapid se află pe locul 6 în Liga 2, cu 37 de puncte, la numai două de ocupantele locurilor 2-3, Mioveni și Turris Turnu Măgurele.

Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Dan Alexa se ia de conspiraționiști: „Mai e vreunul care spune că e vrăjeală?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează