FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Scandal teribil la Rapid după promovarea echipei » Înjurături și acuzații de rasism: „Niculae a făcut o gafă imensă, va fi taxat”

Daniel Niculae, președinte Rapid
Daniel Niculae, președinte Rapid

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 07:50 / Actualizat joi, 20 mai 2021 08:56

După promovare, președintele Rapidului, Daniel Niculae, și liderul galeriei, Liviu Ungurean, s-au înjurat prin telefon, fiindcă primul nu a vrut să aducă echipa la stadionul din Giulești, unde era așteptată de 3.000 de fani.

După 6 ani de pribegie în ligile inferioare, Rapid a reușit promovarea în Liga 1, însă la clubul alb-vișiniu apele sunt învolburate între noul președinte, fostul internațional și jucător al giuleștenilor Daniel Niculae, și suporteri.

Scandalul a pornit după ultimul meci, cel cu U Craiova, 1-3, când în ciuda înfrângerii "feroviarii" au sărbătorit promovarea în Liga 1, în urma remizei dintre ASU Poli Timișoara și Mioveni (2-2). La partida cu oltenii, de la Buftea, au asistat în jur de 2.000 de suporteri ai bucureștenilor, fie din tribună, fie din spatele gardului, lângă intrarea în bază. 

După meci, aceștia s-au strâns la noul stadion din Giulești, unde au așteptat echipa, pentru a sărbători împreună promovarea. Peste 3.000 de fani au rămas însă dezamăgiți, jucătorii preferând să meargă să petreacă la un restaurant.

Scandal teribil la Rapid

Pe pagina sa de Facebook, Vlad Baltazar, unul dintre cei mai vechi suporteri ai Rapidului, a dezvăluit suporterilor ce s-a întâmplat. Conform acestuia, Liviu Ungurean, liderul galeriei, l-ar fi sunat pe Daniel Niculae ca să aducă echipa în Giulești, să sărbătorească împreună cu fanii. S-a lovit însă de refuzul repetat al președintelui. 

Iar ulterior, cei doi s-au înjurat crunt la telefon, Niculae având și un derapaj rasist, după ce l-a numit "cioară" pe Ungureanu.

Liviu Ungurean: „Noi ne înjurăm, noi ne împăcăm, dar a greșit grav”

Ieri, Liviu Ungurean a detaliat: „Da, așa e, am avut un conflict cu Nico, dar noi am mai avut d-astea de când ne știm, de când era jucător. A fost la cald, ne-am înjurat. Nu mai contează nici că m-a făcut «cioară». Noi ne înjurăm, noi ne împăcăm, dar nu pot să înțeleg cum de echipa nu a venit la stadion ca să sărbătorim împreună promovarea. 

Cum să ia o asemenea decizie cei din conducere?! Unii veniseră din provincie, sute de kilometri, apoi au mers pe jos 3 kilometri până la Buftea, să fie lângă ei, la gard. Fără apă, fără mâncare. Cum să faci așa ceva? Eu n-am nimic cu el, e președinte, dar acolo nu reprezintă orgoliile lui, ci Rapidul. Iar noi pregătiserăm un spectacol frumos lângă noul stadion”.

Liviu Ungurean: „Oamenii îl vor taxa pe Niculae”

Liderul suporterilor a continuat precizând că "nu e niciun război între mine și Niculae. Am vorbit și după aceea și și-a asumat ce a făcut. Dar nu pot să asist așa la jignirea fanilor. Noi, cei din București, putem să-i vedem tot timpul, dar cei care au venit de departe au fost extrem de dezamăgiți. Unii au plecat plângând. A fost o gafă imensă a lui Niculae

I-am și spus să iasă public, să le ceară scuze suporterilor. Pe mine m-a durut mai mult că n-a venit echipa decât înjurăturile. Asta e, suntem rapidiști, mergem înainte, fără dușmănie, fără interese. Dar cred că oamenii îl vor taxa pentru această gafă".

Gazeta a încercat să obțină un punct de vedere de la Daniel Niculae, dar acesta nu a putut fi contactat.

Pentru ei, cei angajați la club, Rapid e un job, contează doar când încasează și iau contractele. Noi nu avem contracte. Rapid e iubirea, pasiunea, viața noastră. Noi plecăm de la Rapid în coșciug, cu mâinile pe piept și cu fularul echipei la gât.

Aici nu a fost vorba despre mine sau despre Daniel Niculae, ci despre Rapid, despre relația echipei cu fanii. Noi n-am trădat niciodată, am mers peste tot pentru ei și o vom face în continuare. Și merităm respect!
- Liviu Ungurean, lider galerie Rapid

Au mai avut un conflict în urmă cu 7 ani

Liviu Ungureanu își amintește că a mai avut un conflict cu Daniel Niculae, în 2014, când echipa era în Liga a 2-a, iar fostul atacant era pe teren. "Văd că mulți vorbesc acum de acel episod, când am aruncat cu portavocea după el. Da, așa a fost. Dar dovada că nu am nimic personal cu cel care ne-a făcut fericiți de atâtea ori e că, în 2018, după meciul cu CSA Steaua, din Liga a 4-a, pe Arena Națională, l-am chemat lângă mine în galerie, să dea tonul la cântece".

VIDEO. Mihai Iosif vorbește despre promovarea Rapidului în Liga 1

Citește mai multe știri despre Rapid:

Anunț-surpriză la Rapid: „George Copos este lângă echipă”

Ionuț Voicu, fotbalistul care a lăsat Liga 1 pentru atmosfera de la Rapid: „Mă retrag fericit și mândru!" + ce urmează în carieră

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ucluj2011
ucluj2011  •  24 Mai 2021, 17:55
Postat de argus pe 21 Mai 2021, 15:16

Liviu Ungurean, un gogoman! Cum sa vorbsti asa, doar ca esti "lider" al galeriei? Pana la urma, acest "mare mahar" de carton, a discutat cu Danial Niculae, inainte de a "mobiliza 3.000 de suporteri" ("numarati bob cu bob" de Liviu Ungureanu)? Cu siguranta ca nu (iar daca a facut-o, a fost duoa ce a dat "sfoara-n tara", dupa "mobilizare")! Ungureanu sa stea in banca lui, sa-si vada de lungul nasului!

Tu vorbești din închipuiri , ești pe pustiurile Saharei cu gargara ta. Chiar așa a fost , cum a spus Liviu Ungurea! 100% așa. Niculae este o cutră , un om făcut numai din orgolii , parcă este un copil care dacă nu-i convine ceva își ia jucăriile și pleacă. Cei ca Niculae vin și pleacă dela Rapid , suporterii neasemuiți ai Rapidului sunt întotdeauna acolo , la bine și la rău l fără interese meschine. Ungurean este un Rapidust adevărat așa cum sunt TOTȚI rapidiștii , care și-ar da un rinichi sau un ochi pentru Rapid , pe când Niculae este o șulfă de om.

argus
argus  •  21 Mai 2021, 15:16

Liviu Ungurean, un gogoman! Cum sa vorbsti asa, doar ca esti "lider" al galeriei? Pana la urma, acest "mare mahar" de carton, a discutat cu Danial Niculae, inainte de a "mobiliza 3.000 de suporteri" ("numarati bob cu bob" de Liviu Ungureanu)? Cu siguranta ca nu (iar daca a facut-o, a fost duoa ce a dat "sfoara-n tara", dupa "mobilizare")! Ungureanu sa stea in banca lui, sa-si vada de lungul nasului!

186516320010908
Dary Bos  •  20 Mai 2021, 15:40

Stimă și respect pentru fanii Rapidului! Tatăl meu, a fost rapidist, acum nu se mai află printre noi, dar sunt sigur că, ar fi mândru că ,Rapiduletu, este , din nou ,in Liga 1, unde ii este locul.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează