FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Rapid - Pancu, negocieri dure: antrenorul nu renunță nici la prima de promovare! Ce sumă îi datorează clubul

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 martie 2020 14:09

Tehnicianul Daniel Pancu a solicitat șefilor de la Rapid plata tuturor restanțelor, inclusiv achitarea a încă unui an din contractul pe care îl mai are, până în vara lui 2022, dar și achitarea bonusului în cazul în care echipa intră în Liga 1, dar șefii giuleșteni au respins propunerea.

Daniel Pancu a fost demis oficial de la Rapid, însă despărțirea e departe de a se produce. Cele două părți nu doar că n-au ajuns la o soluție de a rupe amiabil contractul, dar se situează pe poziții de forță. Imediat după ce Rapid a făcut anunțul că Pancu este demis, firma care îl consiliază pe antrenor, cea a fraților Becali, a purtat o primă rundă de negocieri cu șefii din Giulești.

Pancu vrea și prima pentru promovare

Rapidului i s-a făcut o propunere în care Pancu cere achitarea tuturor restanțelor care există către el în acest moment și care includ două salarii, dar și prima pentru promovarea în Liga a II-a, pe care tehnicianul încă nu a încasat-o

În plus, Pancu dorește achitarea salariilor până la finalul acestui sezon, dar și a încă unui an din următorii doi, atât cât prevede înțelegerea în vigoare cu giuleștenii. Mai mult, există un bonus de 30.000 de euro în cazul în care reușea să promoveze echipa în Liga 1, iar Pancu vrea și acești bani dacă Rapid va juca pe prima scenă în sezonul următor. „Am fost îndepărtat când Rapid încă e în obiectiv” este argumentul tehnicianului.

Contractul lui Pancu are ca dată scadentă iunie 2022, iar în momentul în care i-a fost trimis la semnat de către Rapid, în el nu a fost prevăzută nicio clauză de reziliere sau că el ar putea fi demis dacă se clasează în afara locurilor care asigură promovarea sau pe poziția a 3-a, care duce la baraj.

 Rapid îi datorează 145.000 de euro lui Pancu

Din partea Rapidului, la negocieri pentru rezilierea contractului lui Pancu a fost prezent Ovidiu Burcă. Acesta a trimis solicitările respective membrilor Consiliului de Administrație, care n-au fost de acord cu ele.

Cum salariul lui Pancu e de 6.000 de euro lunar, iar bonusul de acces în Liga a II-a a fost de 5.000 de euro și cel pentru Liga 1 de 30.000, totalul sumei pe care antrenorul o solicita pentru a accepta întreruperea contractului se ridica la aproape 145.000 de euro.

Imediat după ce Rapid a decis să nu fie de acord cu cererea antrenorului, a întocmit un comunicat în care a anunțat că Pancu, deși nu va mai putea antrena echipa, va fi nevoit să rămână la dispoziția clubului, urmând să primească alte atribuții. Prin această mutare, Rapid n-ar fi nevoită să rezilieze unilateral contractul, caz în care ar fi obligată să-i vireze toți banii până la finalul contractului, ceea ce ar însemna în jur de 200.000 de euro!

Decizia Rapidului de a-l păstra pe Pancu în club, dar pe alt post, e contrazisă de ceea ce scrie în contractul său. „Acolo e specificat în mod clar că el trebuie să pregătească prima echipă, nu poate primi alte sarcini. Pancu se va prezenta la antrenamente și clubul Rapid va fi nevoit să-i achite salariul lună de lună” e poziția fraților Becali.

2 punctee distanța care o desparte pe Rapid de CS Mioveni, aflată pe locul 2, poziție care asigură promovarea directă, iar față de locul 3, care duce la baraj, e un ecart de un singur punct

1 an și 5 lunia fost mandatul lui Pancu ca antrenor al Rapidului, unde a fost instalat pe 2 octombrie 2018

A treia cea mai slabă în 2020

Startul acestui an a fost unul dezastruos pentru Rapid. În cele 3 etape disputate până acum, echipa antrenată de Daniel Pancu a adunat doar două puncte, fiind a treia cea mai slabă. Sub gruparea giuleșteană sunt doar două formații, ambele au pierdut pe linie: Csikszereda și Pandurii Tg. Jiu. În schimb, Rapid e singura echipă din liga secundă care n-a marcat în 2020: 0-0 cu Turris Tr. Măgurele, 0-0 la ASU Poli Timișoara și 0-1 cu CSM Reșița. 

Citește și:

VIDEO Dan Alexa, prezentat oficial la Rapid! Burcă: „Ocupă postul de director tehnic” » Ce se întâmplă cu Daniel Pancu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
dubluv
dubluv  •  12 Martie 2020, 08:40
Postat de Eugen Iustin pe 11 Martie 2020, 16:10

De ce nu e normal ca omul sa isi ceara banii din contract?

pentru ca s-a angajat sofer desi nu stie sa conduca.

949463925172958
Iulian Ciolan  •  11 Martie 2020, 20:39

Ca jucator, nu pot spune ca nu a facut "treaba" la Rapid, insa ca antrenor, la nivel de liga a II a , este depasit. A fost un moment dureros din punctul meu de vedere plecarea lui Daniel Niculae de la echipa după un conflict cu același Pancu. Insa cele mai dureroase sau mai bine zis deranjante sunt pretentiile acelui autoproclamat "cel mai rapidist " cu "sufletul prea bun" care nu are capacitatea sau tăria de a recunoaște ca nu poate mai mult si mai mult decat atat,cauta sa scoata o gramada de bani,mare parte absolut nemeritati de la un club care se chinuie sa readuca bucuria in sufletele sutelor de mii de suporteri cu banii ""pe sponci" ...Oricum in prima liga nu se poate ajunge sau supravietui cu bugetul de acum ...

argus
argus  •  11 Martie 2020, 20:14

Care-i granita dintre nesimtire si lacomie? Pancu un soi de "escroc" iar finantatorii tot "un soi", dar "soi" de tolomaci? In tim ce Pancu avut grija sa aiba clauze favorbaile (intre care si aceea ca va primi "...un bonus de 30.000 de euro în cazul în care reușea să promoveze echipa în Liga 1) in timp ce "tolomacii", cei cu "teschereau cu banii", nu s-au gandit sa lege pretentiile antrenorului de performanta! Pe de alta parte, vedem ca intre Pancu si dorinta de promovare a echipei, nu exista nici o legatura, inafara de (se putra altfel?), bonusuri! Cat mai mari, de se poate, in avans! Oare pe ce se bazeaza cand sustine ca "Rapid este inca in obiectiv"? Pe aceleasi metode de "asmutire" la violenta a jucatorilor si nu pe un concept de ordin tactic? Jucatorii se zbat precum perstele pe uscat, alearga si iar alearga (nota buna preparatorului) in timp ce Pancu le de indicatii la fiecare atingere de mingie, de parca la antrenament a avut alti jucatori! A "dat cu sapa" la Ctin Schumacher, nu l-a crutat nici pe Daniel Niculae, nu l-a vrut pe Maftei (ce s-a dovedit a fi apreciat ca secund la Unversitatea Craiova) una peste alta, a facut ce-a facut ca sa ramana singurul "emblematic" pt. Rapid (iar cu Burca, n-am dres nici macar Busuiocul!).

Vezi toate comentariile (27)
Comentează