FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

VIDEO EXCLUSIV. Ruptură între gloriile Rapidului! Iencsi a explicat la GSP LIVE de ce nu mai vorbește cu finul Pancu și problema cu Șumudică: „Asta m-a deranjat”

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2020 11:25 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 12:44

De două ori campion cu Rapid în 1999 și 2003, Adrian Iencsi (45 de ani) a vorbit în direct la GSP Live despre dificultățile întâmpinate în relațiile sale cu Daniel Pancu, președintele lui Rapid, și Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep.

Acum o săptămână, Adrian Iencsi - antrenorul care tocmai s-a despărțit de echipa a doua a Universității Craiova - a vorbit despre dezamăgirea pe care i-a produs-o Daniel Pancu, nimeni altul decât finul său. Prezent în studioul GSP Live, fostul căpitan al Rapidului a detaliat și a acceptat să discute despre răceala dintre el și actualul președinte al clubului. 

„La instalarea lui Schumacher, Daniel (n.r. - Pancu) a afirmat că prima lui opțiune am fost eu, dar că eu eram la Pandurii. Nu a existat nicio discuție niciodată, asta m-a deranjat. Nu prea sunt genul să vorbesc despre nemulțumiri, dar a trebuit să dau o explicație pentru că suporterii au înțeles că nu aș fi vrut să vin și să ajut Rapid. 

Nu puteam să stau să se creadă asta. Am vrut să ajut Rapid chiar și când eram la Călărași, în Liga 2. Chiar am fost la o întâlnire la stadionul Giulești cu suporterii. Eu, Nico și Pancu. Atunci au fost discuțiile dacă să pornim acest proiect. Am vrut să încep proiectul de la început, dar nu am fost contactat niciodată”.

VIDEO. Adrian Iencsi a explicat în studio ce a produs „ruptura” cu finul Pancu

Relație rece cu finul Pancu

Deși sunt legați printr-o relație de rudenie, Iencsi și Pancu nu și-au vorbit de multă vreme. Iencsi admite răceala: „Eu țin mult la el, dar nu am vorbit cu el după emisiunea de săptămâna trecută (n.r. - ProSport Live). Sincer, nu am mai vorbit cu Pancu de foarte mult timp. Nu mai suntem atât de apropiați. Fiecare e cu anturajul lui. Se spune că finul își alege un naș pentru toată viața, este părintele spiritual, parcă așa se spune… Da, așa e normal. Cine are gândirea sănătoasă și corectă…. așa este. Știi cum este?! 

În viață, oricine face greșeli. Și eu greșesc. Important e să le recunoști, să-ți ceri iertare. Nu sunt ranchiunos, țin la foștii mei colegi. Daniel e un tip la care țin foarte mult, un fost fotbalist mare. Îi doresc succes la Rapid. E un tip care iubește Rapidul”

Iencsi spune că finul său este potrivit pentru oricare dintre posturile de antrenor și președinte, dar că are abilități speciale pentru una dintre funcții.

„E extrem de iubit de suporteri, el a pornit-o cu antrenoratul. El e capabil să le facă pe amândouă, evident, nu dintr-o dată. Eu i-am spus lui cândva ceva. L-aș fi văzut conducătorul Rapidului. E un tip isteț, capabil de a manageria un club atât de puternic. Poate că în viață, Dumnezeu i-a aranjat locul pentru poziția asta la Rapid. Îi doresc ca toată viața lui să conducă Rapid”.

„Dacă voi fi contactat de Rapid, vreau să fiu apreciat pentru calitățile mele de antrenor. Nu pentru statutul de fost jucător la Rapid” 
Adrian Iencsi 

Acuze către Șumudică și Dinu Gheorghe

Iencsi a acceptat să vorbească și despre plecarea sa din Giulești de după a doua perioadă petrecută la club. În 2010, fostul fundaș central spunea că s-a simțit pasat de la antrenorul Marius Șumudică la președintele Dinu Gheorghe în încercarea de a obține o explicație în privința viitorului său.

VIDEO. Adi Iencsi, despre relația cu Marius Șumudică

„Uneori simți nevoia să te descarci. Uneori simți nevoia să spui câteva vorbe. La Rapid, au fost de-a lungul timpului mici răutăți. Mici șicane. Când devii un jucător important al unui club și ai experiență, atunci când vine un antrenor nu te percepe ca pe unul care te poate ajuta. Te percepe ca pe un pericol, în mod sigur. Zice: «Ăsta are personalitate, e cunoscut». Poate că antrenorul crede că nu se poate exprima cu dezinvoltură. De asta am fost eu consternat de comportamentul celor doi”.

„La un moment dat, stăteam cu soția mea și ne pufnea și râsul. Dar lucrurile astea te fac mai puternic. Te călesc. Dacă ți se întâmplă așa ceva, înseamnă că tu ca om reprezinți un pericol și automat ai valoare” 
Adrian Iencsi

Vezi mai multe știri despre Rapid:

VIDEO Daniel Pancu, desființat de Florin Gătejan: „Nu-ți bate joc de suporteri, tu nu ești legendă! Virusul nostru e mai periculos decât coronavirusul”

Povestea, în premieră, după 40 de ani! Cum a apărut imnul Rapidului » Păunescu l-a compus la o miuță cu Ioanițoaia: „Ovidiu, notează!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  01 Iulie 2020, 22:13

A dat gâlșeava in nomazi.

rapidist57
rapidist57  •  30 Iunie 2020, 21:19
Postat de ang3ldev1l pe 30 Iunie 2020, 19:21

Nu-i bai ca fiecare isi paote alege o "rapida" fie AFC rapid, fie PSD Rapid, fie ACS Nebunii Frumosi ai Giulestiului "mancatias"

Toti rapidisti suntem de acord cu dorinta ta dintre ghilimele, sa o faci tuturor rapidistilor cu drag si cat mai complet. Pofta buna.

maccarone707
maccarone707  •  30 Iunie 2020, 19:46
Postat de ang3ldev1l pe 30 Iunie 2020, 19:21

Nu-i bai ca fiecare isi paote alege o "rapida" fie AFC rapid, fie PSD Rapid, fie ACS Nebunii Frumosi ai Giulestiului "mancatias"

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează