FOTBAL  »  LIGA 2  »  MODERNIZARE

Se modernizează încă un stadion mare în România! Guvernul a decis trecerea lui în administrarea Primăriei

Articol de GSP - Publicat marti, 24 iulie 2018 16:11

Guvernul României a decis ca stadionul Farul din Constanța să treacă în subordinea Primăriei Municipiului Constanța.

În prezent, arena din Constanța se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Primăria Constanța va asigura refacerea și modernizarea stadionului și se obligă să mențină se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia, așa cum reiese din actualizarea anexi 30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006.

Stadionul Farul a fost construit în 1970 și a fost modernizat în 1999. Arena are o capacitate de 15.500 de locuri.

Cine joacă acolo? 

În acest moment suporterii celor de la SSC Farul atacă primăria Constanța pe motiv că i-ar bloca accesul pe orice stadion din județ, nu numai oraș. Contactat de GSP ieri, primarul Decebal Făgădău a negat totul: "Nu am cum să interzic pe cineva pentru că acest stadion nu este în administrarea noastră, ci a MTS și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. E ca și cum s-ar zice că vă interzic pe dumneavoastră pe Podul Londrei. Nu am cum, pentru că nu eu decid".

Azi, stadionul a trecut în administrarea Primăriei, iar fanii au înaintat o scrisoare prin care cer ca SSC Farul să fie lăsată să joace acolo. Suporterii bănuiesc o legătură între Primăria Constanța și Ciprian Marica, cel care a cumpărat la licitație brandul și palmaresul Farului. Cum între SSC și Marica sunt șanse minime de împăcare, e foarte probabil ca fostul internațional să o ia de la zero și să-și construiască propria echipă, care va beneficia de palmares și siglă, plus ar putea primi acceptul să joace pe stadionul "Farul".  

Citește și: SSC Farul cere intervenția MTS pentru a putea juca pe stadionul din Constanța: "Oferiți șansa oamenilor să se bucure de fotbal!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  29 Iulie 2018, 17:00

era si timpul. stadionul are potential mare, se poate inalta, mari. si e pe litoral. cu multi ani in urma, vara se organizaut turnee cu invitati din strainatate. juca farul, steaua, fc arges, dinamo, rapidul, invitati din vecini, din iugoslavia in special, dar si din alte tzari prietene. :-) si era stadionul plin.

blocatu
blocatu  •  28 Iulie 2018, 07:19
Postat de blocatu pe 28 Iulie 2018, 07:19

si urmeaza sa o desfiinteze! doar ce le-a interzis Marica sa foloseasca numele Farul! sunt curios, daca tot vrea Maricica asta sa ajute fotbalul constantean, cand are de gand sa o faca? adica aia s-au chinuit 3 ani sa ajunga in liga 1 si acu` tu zici ca o sa faci iar din liga 5 si nici nu te grabesti sa te apuci?

liga2*

blocatu
blocatu  •  28 Iulie 2018, 07:19
Postat de vladutz13 pe 24 Iulie 2018, 16:48

E ok, au timp berechet sa faca noul stadion, nu au presiunea unui termen limita sau a unei echipe care sa vrea sa joace acolo. Doar tocmai au evacuat echipa fanilor....

si urmeaza sa o desfiinteze! doar ce le-a interzis Marica sa foloseasca numele Farul! sunt curios, daca tot vrea Maricica asta sa ajute fotbalul constantean, cand are de gand sa o faca? adica aia s-au chinuit 3 ani sa ajunga in liga 1 si acu` tu zici ca o sa faci iar din liga 5 si nici nu te grabesti sa te apuci?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează