FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Șerdean surprinde: „Nu sunt acționar la Dinamo” » Detalii din contestația făcută împotriva Planului modificat + Replica venită de la club

Dorin Șerdean alături de Pablo Cortacero
Dorin Șerdean alături de Pablo Cortacero

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 13:03 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 13:38

Dorin Șerdean (53 de ani) joacă tare în conflictul pe care îl are cu conducerea clubului SC Dinamo 1948 S.A. Omul care în martie a preluat pachetul majoritar al acțiunilor clubului Dinamo 1948 S.A, deținut de Pablo Cortacero, susține într-un document depus recent la Tribunal, că nu are calitatea de acționar și, ca atare, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu nu trebuia să-i interzică votul în Adunarea Generală a Creditorilor Dinamo 1948 S.A., din 14 octombrie.

Inamicul numărul 1 al fanilor din Programul DDB a făcut această precizare surprinzătoare în cererea de anulare pe care a formulat-o împotriva hotărârii prin care Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare.

Marile ziare din Italia au căzut de acord în privința lui Tătărușanu: „«Cărămidă» venită din România”
AC MILAN - SALZBURG 4-0
Marile ziare din Italia au căzut de acord în privința lui Tătărușanu: „«Cărămidă» venită din România”

„Creditorul Dorin Șerdean nu se află în situația de a controla direct sau indirect debitorul, acesta neavând calitatea de acționar al lui Dinamo 1948 S.A. (în faliment)”, se arată în actul prin care Șerdean contestă și faptul că administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu nu i-a permis să voteze la Adunarea Generale a Creditorilor Dinamo 1948 S.A., din 14 octombrie.

Contestația lui Dorin Șerdean se judecă pe 7 noiembrie. Nici Dorin Șerdean, nici Răzvan Zăvăleanu nu au răspuns, deocamdată, solicitărilor Gazetei Sporturilor pentru detalii.

Sunt chestiuni de natură juridică, pe care nu vreau să le comentez. Vă rog să întrebați administratorul judiciar.

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo 1948 S.A.

Răzvan Zăvăleanu: „Șerdean controlează Dinamo”

În schimb, joi, 27 octombrie, practicianul în insolvență a depus un document la dosar, prezentat de ziar, prin care explica judecătorului sindic că Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, deoarece nu este un simplu creditor al SC Dinamo 1948 S.A.

„Domnul Dorin Șerdean este administrator și asociat unic (cota de participare la beneficii și pierderi 100%/100%) al Lotus Perfect Products SRL, acționar al Dinamo 1948 S.A. ce deține o cotă de participare la beneficii și pierderi de 72,8758%/72,8758%.

De asemenea, nici Lotus Perfect Products SRL nu este un simplu acționar majoritar al Dinamo 1948 SA”, scrie în actul depus de Răzvan Zăvăleanu la dosar.

Administratorul judiciar al lui Dinamo a evidențiat faptul că Dorin Șerdean controlează Dinamo, prin intermediul Lotus Perfect Products SRL.

„Conform concluziilor din raportul privind cauzele și împrejurările care au condus Dinamo 1948 SA la starea de insolvență, managementul defectuos al membrilor din conducerea Dinamo 1948 SA, respectiv Lotus Perfect Products SRL, Fernandez Cortacero Pablo Manuel și Couto Lago Alejandro, a fost cauza principală a intrării debitoarei în incapacitate de plată, ce a culminat cu deschiderea procedurii de insolvență la 28 iunie 2021.

Așadar, Dorin Șerdean controlează prin intermediul Lotus Perfect Products SRL debitoarea Dinamo 1948 S.A.

Ceilalți acționari care au votat în cadrul adunării generale a creditorilor se află într-o situație diferită, aceștia având drept de vot conform prevederilor din Legea nr. 85/2014”.

La rândul său, Dorin Șerdean a replicat: „În mod greșit, administratorul judiciar a considerat că există această incompatibilitate prevăzută de dispozițiile art. 138 alin. 5 din Legea 65/2014 și a caracterizat situația acestuia ca fiind fără drept de vot”.

Șerdean a precizat că a fost reprezentat de avocat la Adunarea Generală a Creditorilor și și-a exprimat votul în scris la sediul administratorului judiciar.

Șeful de la Lotus Perfect Products SRL acuză nu a fost tratat la fel ca entitatea lui Nicolae Badea, care deține 7,031% din acțiunile lui Dinamo 1948 S.A.: „De altfel, poziția administratorului judiciar este una contradictorie, întrucât a aplicat un tratament discreționar diferit în cazul creditoarei Asociația Club Sportiv «Fotbal Club Dinamo București» căreia i-a recunoscut votul și în același timp este și acționar al Dinamo 1948 S.A.

Votul acesteia fiind înregistrat, în condițiile în care Asociația Club Sportiv "Fotbal Club Dinamo București" este acționar al debitoarei Dinamo 1948 S.A. - în faliment”.

Dorin Șerdean: „Eram de acord cu conversia creanței în acțiuni”

Revenind la Dorin Șerdean, în finalul cereri de anulare, el a atacat și subiectul referitor la transformarea datoriilor în acțiuni: „Pe de altă parte, în calitate de creditori nu ni s-a solicitat să ne exprimăm punctul de vedere cu privire la conversia creanței în acțiuni, operațiune cu care am fi fost de acord”.

Zăvăleanu, contraatac împotriva lui Șerdean: „Rea credință, doar cu scopul de a tergiversa”

Potrivit firmei lui Zăvăleanu, Șerdean a făcut contestație doar cu scopul de a tergiversa punerea în discuție a confirmării Planului de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare al SC Dinamo 1948 S.A. În documentul întocmit de administratorul judiciar se arată: „Solicităm judecătorului sindic respingerea contestației ca fiind vădit nefondată și aplicarea unei amenzii judiciare lui Dorin Șerdean, pentru exercitarea cu rea credință a drepturilor procesurale”.

În expunerea de motive, administratorul judiciar a mai menționat: „Întrucât, domnul Dorin Șerdean deține doar 2,74% din categoria creanțelor salariale, respectiv 0,04% din totalul creanțelor înscrise la masa credală, acesta nu ar fi putut schimba decizia luată de către creditori chiar dacă legiuitorul nu i-ar fi interzis în mod expres dreptul la vot. Realitatea este că 97,44% din creditorii care au vot au aprobat Planul modificat”.

Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv „Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Dorin Șerdean a contestat și Tabelul creditorilor

De asemenea, Dorin Șerdean a mai făcut contestație la Tribunalul București și împotriva Tabelului definitiv actualizat al creditorilor. Șerdean este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință. „Planul de reorganizare modificat prevede achitarea integrală a creanței domnului Dorin Șerdean”, precizează administratorul judiciar în documentul depus la tribunal, joi, 27 octombrie.

Și această contestație va fi judecată tot pe 7 noiembrie. Dorin Șerdean nu e de acord Programul DDB, reprezentat prin APCH, să primească acțiuni în schimbul banilor virați în ultimii ani în conturile clubului.

Șerdean consideră că datoria de 5.830.659 lei (1.202.197 euro) aparținând Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo trecută în Tabelul creditorilor definitiv la categoria „Creanțe garantate”, ar fi trebuit înscrisă la categoria chirografari, ultima, fără nicio putere și cu șanse minime să-și mai recupereze banii. DDB mai figurează cu 6,3 milioane lei la "chirografare" (1.299.831 euro). Prin această mișcare, Dorin Șerdean speră să scoată APCH-DDB din acționariat.

Miza noului Plan, DDB acționar majoritar

Miza noului plan este modificarea acționariatului. Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin „actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

Datoriile pe categorii

  • Creanțe garantate: 11.513.924,56 lei (2.479.365 euro)
  • Asociația PCH: 5.830.659,56 lei (1.202.197 euro)
  • Direcția Generală a Finanțelor Publice București 5.683.265,00 lei (1.277.168 euro)
  • Salariați: 589.810,84 lei (127.008 euro)
  • Bugetari: 526.330,34 lei (113.338 euro)
  • Chirografari: 24.521.135,49 lei (5.280.289 euro)
  • TOTAL: 37.151.201 lei (8 milioane de euro)

Planul modificat va fi judecat pe 21 noiembrie

Programată inițial pentru 24 octombrie, judecarea Planului de reorganizare modificat a fost amânată pentru 21 noiembrie, pentru soluționarea contestațiilor. În cazul în care va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Planul de reorganizare modificat a mai fost contestat Cornel Țălnar și de Nicolae Badea.

Sub rezerva aprobării planului de reorganizare de către justiție, am deveni primul club deținut într-o formă incipientă de către suporteri. Prin noul plan de reorganizare, reușim să scăpăm pe acționarii-balast de la Dinamo (Lotus Perfect Products, societatea administrată de Dorin Șerdean) și ACSFC Dinamo („Dinamo – Badea”)
 - Comunicat DDB, 26 septembrie 2022

Citește și alte articole:

Cât plătește Dinamo ca să joace pe „Arcul de Triumf”: „Trebuie să vindem cel puțin 4.500 de bilete”. 2.000 de euro costă doar schimbarea porților și trasarea gazonului!
dinamo
Cât plătește Dinamo ca să joace pe „Arcul de Triumf”: „Trebuie să vindem cel puțin 4.500 de bilete”. 2.000 de euro costă doar schimbarea porților și trasarea gazonului!
Lună decisivă pentru Dinamo: a fi sau a nu fi în play-off » Ce îi așteaptă pe „câini”
DINAMO
Lună decisivă pentru Dinamo: a fi sau a nu fi în play-off » Ce îi așteaptă pe „câini”

Playtech: ȘOC! Germania dă Ucrainei LOVITURA de grație! Decizia uluitoare luată ACUM!


Comentarii (2)
creeperno807
creeperno807  •  03 Noiembrie 2022, 22:38

Pinocchio

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  03 Noiembrie 2022, 14:33

Stim bah ca nu esti actionar !! Tu esti o trompeta !! Trompeta lui Badea !!! Badea este actionarul nr 1 din UMBRA !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează