FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Dorin Șerdean a lovit! Noul plan de reorganizare de la Dinamo, atacat în instanță

Dorin Șerdean
Dorin Șerdean

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 15:59 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 16:00

Dorin Șerdean (53 de ani) a depus astăzi contestație în instanță împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Dinamo 1948 SA din 14 octombrie 2022, în bază căreia a fost votat Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare. 

  • Contestația va fi judecată pe 7 noiembrie, ceea ce înseamnă că validarea planului nu se va mai putea face la termenul din 24 octombrie, va fi amânată până la soluționarea contestațiilor.

Miza noului plan este modificarea acționariatului. Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin „actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

DDB face un apel către fani: „Dinamo are nevoie de banii ăștia! Orice ajutor poate face diferența”
DINAMO
DDB face un apel către fani: „Dinamo are nevoie de banii ăștia! Orice ajutor poate face diferența”

Dorin Șerdean a lovit! Noul plan de reorganizare de la Dinamo, atacat în instanță

Astfel, dacă Planul modificat va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

După această modificare propusă instanței de către administratorul judiciar urmează reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei, valoarea minimă prevăzută de lege fiind de 90.000. Apoi, se dorește creșterea capitalului social prin infuzia de capital și conversia creanțelor în acțiuni.

Sub rezerva aprobării planului de reorganizare de către justiție, am deveni primul club deținut într-o formă incipientă de către suporteri. Prin noul plan de reorganizare, reușim să scăpăm pe acționarii-balast de la Dinamo (Lotus Perfect Products, societatea administrată de Dorin Șerdean) și ACSFC Dinamo ("Dinamo – Badea").

- Comunicat DDB, 26 septembrie 2022

Dorin Șerdean a mai făcut o contestație

De asemenea, Dorin Șerdean a mai făcut contestație la Tribunalul București și împotriva Tabelului definitiv actualizat al creditorilor. Șerdean este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință.

Potrivit planului modificat, Dinamo urmărește și diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro.

Noul planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost aprobat, cu votul pozitiv a trei grupe din patru, de creditorii ce dețin creanțe însumând 50,47% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor. Balanța a fost înclinată de ANAF, care a fost de acord cu modificările făcute după retrogradarea lui Dinamo în Liga 2.

Potrivit documentelor, și-au exprimat votul creditori ce dețin creanțe reprezentând 51,84% din totalul creanțelor înscrise în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor Dinamo 1948 SA. Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, dar a fost reprezentat de un avocat la Adunarea Creditorilor. Același avocat care îl reprezintă și pe Cornel Țălnar.

Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv „Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Mai multe știri din Liga 2: 

Răzvan Zăvăleanu îl contrează pe Nicolae Badea în instanță și îl scoate dator față de Dinamo!

Golgeterul lui Dinamo locuiește la Săftica și povestește cum a reacționat când a primit oferta „câinilor”: „E unic în viață să joci pentru acest club”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
paolo11
paolo11  •  22 Octombrie 2022, 06:01
Postat de boierasul pe 21 Octombrie 2022, 22:35

Să vezi ce supărare va fi pe Serdean când va trebui să plătească eventualele cheltuieli de judecata)) El săracul nu are bani de o Eugenia și o "arde" prin tribunal))))

Cum poate sa fie ddb acționar, când suma vărsată este, de fapt, un împrumut, așa cum a fost înregistrat în acte? Împrumut, camătă, ca și toți ceilalți.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  22 Octombrie 2022, 05:51
Postat de ios_ge. pe 21 Octombrie 2022, 16:51

Stai la stana atunci Danutz, meriti sa fii acolo!

si tu sa stai linistit in GROAPA!

creeperno807
creeperno807  •  21 Octombrie 2022, 22:42

Tot ce poate Serdean sa faca e sa amane decizia, nu sa o modifice

Vezi toate comentariile (12)
Comentează