FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu îl contrează pe Nicolae Badea în instanță și îl scoate dator față de Dinamo!

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu
Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 13:43 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 13:44

Cresc tensiunile dintre Nicolae Badea (73 de ani) și SC Dinamo 1948 SA. Clubul din Liga 2 a anunțat instanța că nu este dispusă să achite datoria de 79.912,35 de lei solicitată de gruparea lui Badea, ASC FC Dinamo București, printr-o notificare trimisă pe 11 octombrie.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu susține că cererea de plată este neîntemeiată și arată că, de fapt, ASC FC Dinamo București ar fi datoare față de SC Dinamo 1948, cu 5.629,65 lei.

EPISODUL 10: Steaua - Dinamo din 1989 a avut poate cel mai spectaculos fotbal jucat vreodată în România: 60 de minute de joc și peste 70 de driblinguri în ultimul Derby de România dinaintea Revoluției!
steaua - dinamo
EPISODUL 10: Steaua - Dinamo din 1989 a avut poate cel mai spectaculos fotbal jucat vreodată în România: 60 de minute de joc și peste 70 de driblinguri în ultimul Derby de România dinaintea Revoluției!

La începutul săptămânii, Nicolae Badea a precizat pentru GSP că nu va renunța la cei 79.912,35 de lei și le-a arătat pisca alb-roșiilor din Liga 2.

„Până la cererea de faliment trebuie să arăți că ai parcurs etapele preliminare, calea de înțelegere amiabilă, de comunicare, de termen de plată. Așteptăm ca SC Dinamo 1948 să răspundă într-un timp rezonabil”, a explicat Nicolae Badea.

„FC Dinamo a trimis în urmă cu câteva zile către SC Dinamo 1948 o notificare de plată pentru facturi restante de anul trecut. Există o sumă în planul de reorganizare inițial, de 60.000-70.000 de lei, până într-o sută de mii, care acum, în planul modificat a fost trecută cu zero. Nu știm de ce. Domnul Zăvăleanu nu ne-a răspuns. Este o datorie curentă, acumulată după începerea reorganizării, care trebuie plătită. 

În planul inițial se menționa că datoriile se plătesc sută la sută, iar acum, în planul modificat, chirografarii nu mai primesc nimic. Zero! Cred că a fost o inducere în eroare. La precedenta reorganizare din 2014, societatea mea, FC Dinamo, a avut o creanță de 1,6 milioane de lei, care la fel a fost trecută pe zero. Să fim serioși”, a mai declarat Nicolae Badea, zilele trecute.

Potrivit documentelor justificative depuse la tribunal, studiate de Gazeta Sporturilor, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA a explicat de ce refuză plata solicitată de Nicolae Badea:

„În primul rând, trebuie menționat faptul că același creditor a mai formulat o cerere de plată în data de 2 mai 2022, solicitând suma de 58.164,40 lei, reprezentând soldul rămas neachitat, aferent facturilor fiscale emise de creditor către Dinamo 1948 SA pentru perioada 28.06.2021-25.03.2022.

Contravaloarea facturilor emise de către Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București reprezintă serviciile de închiriere stație de amplificare aflată pe stadionul din Ștefan Cel Mare, unde clubul Dinamo a disputat partidele oficiale de fotbal.

Cererea antemenționată, respectiv cererea de plată din data de 2 mai 2022, a fost analizată de către subscrisa SC Dinamo 1948 în cadrul Raportului privind analizarea cererilor de plată.

Confruntând cele două cereri de plată formulate de către același creditor, administratorul judiciar a constatat că suma solicitată prin prezenta cerere de plată, respectiv suma în cuantum de 79.912,35 lei, cuprinde și suma de 58.164,40 lei, cuprinsă în cadrul cererii de plată inițiale, astfel că subscrisa nu va mai proceda la analizarea acesteia”.

Mai mult decât atât, menționează administratorul judiciar, la data întocmirii prezentului raport, societatea Dinamo 1948 SA efectuase deja plăți în contul de procedură al creditoarei Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București, conform unui ordin de plată din 17 octombrie 2022.

Firma de insolvență condusă de Răzvan Zăvăleanu susține că, de fapt, clubul lui Badea, aflat de asemenea în insolvență, are datorii la SC Dinamo 1948. Cum explică RTZ acest lucru?

„În contextul desfășurării relațiilor comerciale dintre Dinamo 1948 SA și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, în evidențele contabile ale debitoarei Dinamo 1948 SA, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo figurează cu un debit restant total în cuantum de 55.542,05 lei, reprezentând contravaloarea facturilor restante. Creanțele sunt născute ulterior deschiderii procedurii de insolvență a debitoarei Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club, acestea nefiind niciodată achitate.

În ceea ce privește suma anterior menționată, SC Dinamo 1948 a emis o somație de plată încă din data de 6 mai 2022, aceasta rămânând fără răspuns din partea reprezentanților Asociației.

În continuare, administratorul judiciar și-a continuat demersurile privind recuperarea sumei în cuantum de 55.542,05 lei, formulând în acest sens o cerere de plată în cadrul dosarului aflat pe rolul Tribunalului București, Secția a VII-a Civilă, respectiv în cadrul procedurii de reorganizare a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo.

Ulterior compensării, situația datoriilor dintre cele două societăți se prezintă astfel: Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo datorează către Dinamo 1948 SA suma totală de 5.629,65 lei”.

Tribunalul analizează Planul modificat pe 24 octombrie

Aprobarea Planului de reorganizare modificat a lui Dinamo, vineri, 14 octombrie, de către Adunarea Creditorilor, l-a supărat rău pe Nicolae Badea (73 de ani). Acționarul a votat împotriva noului plan, prin ASC FC Dinamo București, iar ca Badea au mai fost cinci: Cornel Țălnar, omul lui Dorin Șerdean, fostul director de marketing spaniol, Bueno Valverde, Marius Bacria, Ștefan Constantin și Parc Hotels SA. În mediile dinamoviste circulă informația potrivit căreia Nicolae Badea intenționează să ceară falimentul lui SC Dinamo 1948.

Prin noul plan de reorganizare, Dinamo speră să reducă datoriile de la 8 milioane de euro la sub două milioane. Decizia finală va fi luată de judecătorul sindic pe 24 octombrie.

VIDEO Gemenii de la Dinamo U19 au făcut show în derby-ul cu FCSB: „Ne-am obișnuit cu emoțiile. E prima dată când marcăm amândoi într-un derby”

Citește și alte articole despre Dinamo:

Golgeterul lui Dinamo locuiește la Săftica și povestește cum a reacționat când a primit oferta „câinilor”: „E unic în viață să joci pentru acest club”
dinamo
Golgeterul lui Dinamo locuiește la Săftica și povestește cum a reacționat când a primit oferta „câinilor”: „E unic în viață să joci pentru acest club”
Gemenii cu golurile » 6 reușite în Dinamo - FCSB din Liga Elitelor + Premieră bifată de CSA Steaua
Liga Elitelor U19
Gemenii cu golurile » 6 reușite în Dinamo - FCSB din Liga Elitelor + Premieră bifată de CSA Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  22 Octombrie 2022, 05:44
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 21 Octombrie 2022, 14:48

Fcsb se desfiinteaza inaintea lui dinamo !!

cand ai fost la medic ti-a pus diagnostic: lipsa acuta de creier si mare frustrare!

creeperno807
creeperno807  •  21 Octombrie 2022, 22:31

Daca se supara Becali, nu mai existati.

flick2020
flick2020  •  21 Octombrie 2022, 18:07

Daca se supara Badea de maine va numit FC Nimeni din B.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează