FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

GALERIE FOTO Se naște un mic „Santiago Bernabeu” în România » Ultimele detalii despre arenă

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 11:28 / Actualizat joi, 07 martie 2024 15:00

S-a făcut un nou pas pentru construirea stadionului nou din Hunedoara, care va avea 10.000 de locuri. S-a încheiat perioada în care firmele puteau să depună oferte pentru proiectarea și execuția arenei care va purta numele lui Michael Klein, fostul mare fotbalist român.

„Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion Michael Klein”, a transmis Corvinul Hunedoara pe Facebook.

+4 FOTO

Clubul din Liga 2 anunță că: „Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar astăzi să se încheie etapa de depunere a ofertelor.

În aceste condiţii, dacă nu vor exista alte contestații, după evaluarea documentaţiei depuse în susținerea tehnico-financiară a ofertelor (care durează aproximativ 3-4 luni) se va emite raportul procedurii și se va comunica, finalmente, firma câştigătoare”

Macheta noului stadion din Huneadoara arată că acesta va semăna cu „noul Santiago Bernabeu”, însă la o scară mult mai mică.

Primarul din Hunedoara: „Acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion”

„Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion.

Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să prelungească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România. De astăzi, începe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective.

Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult. Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări.

Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a transmis Dan Bobuțan, primarul din Hunedoara.

Termenul de finalizare este de 22 de luni. Realist vorbind, cred că în vara anului 2028 Corvinul ar trebui și va putea să joace pe noul stadion

- Bogdan Apostu, pentru GSP

Stadionul din Hunedoara va avea 10.100 de locuri

„Vă reamintim, conform studiului de fezabilitate, noua arenă ar urma să aibă 10.100 de locuri – toate pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, un restaurant-cantină, un coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat”, a transmis Corvinul pe Facebook.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  07 Martie 2024, 17:08

Recuperarea siglei si a palmaresului au insemnat cateva zeci de mii de Euro in cazul Corvinului, pe cand lui Becali i s-au solicitat milioane de Euro pentru acelasi lucru! E cam deplasat sa se scrie atat de mult despre o fosta echipa de traditie, cu o singura participare in cupele europene!

gazistu
gazistu  •  07 Martie 2024, 16:02

din 9 comentarii, 3 sunt de la hateri ("heitări") ... chiar nu pot sa va inteleg, ca aveti ceva importiva ca se constuieste ceva, pt oamenii de acolo!! Era indiferent unde, putea fi la Bistrita, Zalau, Bacau sau Tulcea ... dar de ce sa-i balam pe oamenii din C.Judetean din HD ca acceseaza fonduri de la CNI, pt comunitatea lor... de ce sa nu-i blamati pe cei din Tulcea, Zalau, BACAU, BT, etc ca nu le fac si ei spitale, parcuri, stadioane, terenuri de tenis , la ei in judet?? chiar nu va inteleg... BRAVO celor din CJ Hunedoara ca fac ceva pt ai lor!!!!

aspida
aspida  •  07 Martie 2024, 14:31

Toti isi fac stadion, numa` fcsb e cu *** prin cele mari si tari ca sa poata juca

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează