LIGA 2  ·  LIGA A IV-A

"Tertipuri de ultimă speţă" » Război pentru barajul de acces în L3: Turnu Măgurele şi Alexandria se contrează dur pentru locul destinat Teleormanului

Miercuri, 10 Iunie 2015, 18:03

Replica îi aparţine şefului AJF, Stan Prodan, care susţine campioana din Turnu Măgurele, finanţată de un italian. Disputa va fi tranşată azi, la CNSL, litigiul provine din cesionarea unui loc în L4, vara trecută.

Programate la sfîrşitul lunii iunie, barajele de promovare în L3 aduc pe tapet situaţii conflictuale la fel de aprige precum la prima divizie. Iar cazul cel mai fierbinte vine din Teleorman, unde Sporting Turnu Măgurele, campioana judeţului, şi CSM Alexandria, locul 2, îşi dispută la comisiile federale dreptul de acces spre eşalonul trei.
Clubul din Alexandria, finanţat din fonduri publice, îi contestă pe rivali pe considerentul că au cîştigat competiţia după ce, vara trecută, au intrat direct în L4 prin cesionarea unui loc.

"Foarte bine, numai că, potrivit regulamentelor în vigoare, n-ar fi trebuit să obţină drept de promovare la o competiţie de nivel naţional", spune Bogdan Ciobanu, preşedinte la Alexandria.

"Nu se mai omologhează campionatul"

"Totul e în regulă! Noi am făcut cesiunea la nivel judeţean, ceea ce este permis, şi nu prezintă nici o interdicţie de a urca într-o divizie superioară. Şi dacă Alexandria ar avea cîştig de cauză cu contestaţia, tot n-ar putea intra în baraj, fiindcă n-ar mai fi îndeplinit criteriul partidelor minime dintr-un campionat necesare pentru omologare! Adică Teleormanul n-ar mai da nici o echipă anul ăsta!", contrează Dan Niţu, director sportiv la Turnu Măgurele. Gruparea e finanţată de un italian, Valter Raffini, cu afaceri locale în domeniul agricol.

Dosarul se va judeca azi la CNSL, iar şeful AJF, Stan Prodan, susţine că Turnu Măgurele va merge finalmente în baraj: "Cei de la Alexandria sînt disperaţi şi apelează doar la tertipuri de ultimă speţă. Sportiv, au pierdut net în competiţie, iar legal nu au dreptate".

9 puncte
 a fost diferenţa între Turnu Măgurele şi Alexandria la finalul sezonului din L4 TeleormanCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (4)

cosmonel  •  11 Iunie 2015, 06:24

Ma bucura , teleormanean fiind..ca in sfarsit ..de aici deducem ca se doreste FOTBAL in Teleorman! Oricum inainte ne retrageam si din L3... Inseamna ca sunt bani ! Poate in 5-6 ani rasare si prin L1 o echipa din Teleorman !!!

liviuemil  •  10 Iunie 2015, 21:14

Multi pro..... mai sint pe lumea asta!

zidane92  •  10 Iunie 2015, 20:25

De cand s-au mutat Satu Mare si FC Bihor Oradea in Teleorman?

Vezi toate comentariile (4 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Bayern Munchen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Erzgebirge Aue - Darmstadt

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Wehen Wiesbaden - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Leverkusen - Wolfsburg

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Monchengladbach

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Freiburg

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1