FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI TIMISOARA

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, închis după problemele cu nocturna de la meciul cu Petrolul: „Semne clare de degradare”

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara // Foto: Imago
Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 12:07 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 12:31

Poli Timișoara a pierdut „la masa verde” meciul de pe teren propriu împotriva liderului din liga secundă, Petrolul Ploiești, după ce nocturna stadionului „Dan Păltinișanu” a cedat de două ori. Consiliul Județean Timiș a hotărât închiderea arenei, aflată într-un stadiu avansat de degradare.

Primul meci al anului din Liga 2, Politehnica Timişoara – Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a 17-a, a fost întrerupt definitiv în minutul 37, la scorul de 0-0, după ce nocturna arenei din Timișoara a cedat pentru a doua oară. 

În minutul 8, nocturna a cedat prima dată, iar meciul a fost oprit pentru aproximativ 10 minute. Momentul a fost un bun prilej pentru fanii „alb-violeților” să ofere un spectacol pirotehnic de zile mari.

Acum, Consiliul Județean Timiș, prin vocea vicepreședintelui Alexandru Proteasa, anunță că porțile arenei se închid pentru competiţii sportive sau evenimente cu public, deoarece locaţia nu mai întruneşte standardele de calitate.

Primul antrenament pe noua arenă din Giulești » Mihai Iosif, entuziasmat: „Am revenit acasă!” + Nemulţumirea lui Săpunaru: „Ăsta e singurul regret”
Rapid
Primul antrenament pe noua arenă din Giulești » Mihai Iosif, entuziasmat: „Am revenit acasă!” + Nemulţumirea lui Săpunaru: „Ăsta e singurul regret”

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara se închide

„Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânaţi de cele mai bune intenţii, cu gândul că nu putem lăsa Timişoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. 

Ni s-a spus de multe ori, şi din partea suporterilor şi din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condiţiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greşit şi ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timişoara

Am fost acolo, pe stadion, şi am trăit aceeaşi furie şi supărare ca suporterii. Regret din suflet situaţia creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timişoara şi ştiu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluţii împreună: Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara şi suporterii.

CJ Timiş a obţinut finanţare pentru un stadion nou de la Compania Naţională de Investiţii, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu şi va dura ani de zile până ne vom bucura de investiţie. 

Ce a ţinut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentaţia, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion şi suntem pregătiţi să acţionăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi coordonator al Direcţiei de Prestări Servicii, instituţie care gestionează stadionul „Dan Păltinişanu”, potrivit news.ro.

Vicepreședintele CJ Timiș susține că direcția pe care o conduce a încercat aducerea arenei la o stare rezonabilă, dar acest lucru ar fi presupus investiţii majore care nu se justifică, având în vedere demolarea care urmează în scurt timp.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Mutu pierde teren! Conducerea și liderii galeriei Rapidului și-au ales alt favorit pentru înlocuirea lui Mihai Iosif

A încercat LPF cenzurarea comentariilor negative la meciurile din Liga 1? „Vrem să creștem produsul, nu trebuie să-l călcăm în picioare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
polistul68
polistul68  •  26 Februarie 2022, 22:04
Postat de ucv1948 pe 26 Februarie 2022, 13:45

Urâtă situatia în care a ajuns fotbalul din Timisoara. Chiar vorbeam cu câțiva chibiți olteni ce meciuri ar fi fost acum între Poli și UTA. E de neînțeles cum niște sate ca Voluntari și Clinceni pot avea echipe în Liga 1 iar orase ca Timișoara , Brasov , Baia Mare etc nu

Pai e simplu..cand autoritatile locale au bagat bani in echipa, au fost chemati la DNA...la Clinceni, MIoveni, se poate...

polistul68
polistul68  •  26 Februarie 2022, 22:02
Postat de Clau Alex Berdei pe 26 Februarie 2022, 14:26

Pe cat de multi bani se duc din Timis spre Bucuresti,pe atat de putin sintem ajutati.Cum sa faci stadion la Targu Jiu si sa nu faci la Timisoara,Iasi,Brasov?Doar interese meschine.

Depinde cum se voteaza la alegeri..depinde ce culoare politica are primarul..depinde cati bugetari sunt in judetul acela..totul e politic..nu se da nimic pt infrastructura, privatiis a se descurce cum pot..lasa ca marim salariile la stat, ca mucnesc prostii..ce motiv ar avea sa schmbe primarul ar avea cei din Tg Jiu ? Primarie stufoasa, buffgetari multi, privati putini...le facem si stadion, ca doar merita, nu ? Ei participa la bugetul de stat cu 1% procent cred....dar voteaza cum trebuie...Asa se face totul la noi...

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  26 Februarie 2022, 14:26

Pe cat de multi bani se duc din Timis spre Bucuresti,pe atat de putin sintem ajutati.Cum sa faci stadion la Targu Jiu si sa nu faci la Timisoara,Iasi,Brasov?Doar interese meschine.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează