FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION „DAN PĂLTINIȘANU”

Când ar putea fi gata noul stadion al Timișoarei » Vasile Suciu, ministrul Dezvoltării: „Va avea 32.000 de locuri. Însă e o problemă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 mai 2019 13:53

Timișoara, orașul fără nicio echipă în Liga I, dar cu 3 în Liga 2, ar putea avea în doi ani un nou stadion, cu o capacitate de 32.000 de locuri. Evenimente de ultimă oră amenință însă să întârzie proiectul. 

Anunțul a fost făcut de către Vasile Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a făcut, miercuri, o vizită la Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Totuși, situația nu este deloc simplă. Vasile Suciu a dezvăluit că așteaptă rezolvarea unor probleme juridice care țin de autoritățile locale. Mai exact, Primăria trebuie să transfere către Consiliul Județean Timiș 5.000 metri pătrați, apoi  să demareze procedurile pentru demolare, iar Compania Națională de Investiții să pornească demersurile pentru construirea noii arene.

„Eu ştiu că, ieri, în şedinţa de Consiliu Local, trebuia să fie un proiect de hotărâre legat de cei 5.000 de mp pe care primăria trebuia să îi cedeze, să îi transfere, să reglementeze situaţia.

Domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu ştiu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că voi veni eu la Timişoara. Aştept de la primar şi consilieri să rezolve această problemă. Cu preşedintele CJ Timiş am vorbit acest subiect, să adopte acea hotărâre de CJ, să demoleze stadionul, iar apoi CNI, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, va construi acest stadion.

Oraşul Timişoara aşteaptă acest stadion. Aştept de la primarul Nicolae Robu să rezolve cei 5.000 mp şi în toamnă va fi demolată actuala arenă, eliberat terenul, iar CNI se va ocupa de reconstrucţie”, a declarat Vasile Suciu, potrivit news.ro.

Arena va avea 32.000 de locuri

Ministrul Dezvoltării a asigurat că noul stadion va avea o capacitate de 32.000 de locuri și va putea găzdui meciuri din cupele europene. Actualul „Dan Păltinișanu” are 32.972 de locuri.

Nu facem un stadion de 32.000 de locuri fără să fie omologat pentru UEFA. Şi sper ca tradiţia Timişoarei în fotbal să aducă şi să ofere astfel de meciuri aici. Imediat ce procedurile juridice, hotărârile de CLT şi CJT vor fi rezolvate, se face studiu de pre şi fezabilitate, apoi tema de proiect”, a mai spus Vasile Suciu.

Anul 2021, „termenul realist” pentru finalizarea stadionului

În ceea ce privește termenul pentru finalizarea lucrărilor la noua arenă din Timișoara, Vasile Suciu nu a dorit să ofere asigurări, dar speră ca lucrările să se încheie în 2021.

„Până în 2021, nu vreţi să vedem pe masă că fiecare îşi îndeplineşte partea? Nu vreau să dau termene nerealiste. Dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid, care se reconstruiesc pentru 2020… un termen realist este de doi ani de zile”, a spus Vasile Suciu.

VEZI ȘI:

VIDEO Bogdan Lobonț, incident la marginea terenului în timpul meciului cu Sportul Snagov: „N-ai făcut nimic în fotbal! Ai înțeles?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  22 Mai 2019, 18:46

Pai ce, îl doare gura pe pesedache sa promită?

tam11
tam11  •  22 Mai 2019, 17:34

acest papa lapte de primar o sa faca tot posibilul sa nu se faca nimic,el are alte idei ***,dar nu mai are mult...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează