FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Liceanul golgheter de la U Cluj își spune povestea » Începuturile în fotbal și fotbalistul de top care-l motivează: „Mă gândesc la el și îmi spun «hai, gata, scularea»”

Albert Hofman, în CSA Steaua - U Cluj // foto: Imago Images
Albert Hofman, în CSA Steaua - U Cluj // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 15:28 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 15:35

La 18 ani, Albert Hofman, unul dintre pariurile lui Lincar, are deja 6 goluri pentru U Cluj în acest sezon şi spune că este motivat de Cristiano Ronaldo. 

După doi ani în care a ratat revenirea în primul eșalon, primul la barajul cu Hermannstadt, al doilea departe de orice șansă, chiar cu emoții la retrogradare, U Cluj e iar printre protagonistele Ligii a 2-a. A revenit pe locul secund, după victoria scurtă, 1-0 în Ghencea, cu Steaua, căreia i-a provocat primul eșec pe teren propriu. 

Iar golul victoriei a venit din piciorul unui puști de numai 18 ani, Albert Hofman, proaspăt internațional U 19. Unul dintre tinerii promovați de Erik Lincar de la Centrul de copii și juniori al clubului, la începutul acestui sezon, când a remaniat complet lotul.

Albert Hofman: „M-am luat după tata, care juca la Liga a 2-a”

Albert povestește începuturile sale în fotbal: „Când eram mic, pe la 5 ani, am început să prind gustul fotbalului. De la tata, Marius Hofman, care juca încă la Liga a 2-a, era mijlocaș la CSM Rarău, echipa din Câmpulung. Eram plin de energie, spărgeam lucruri prin casă cu mingea. Am spart odată o vază scumpă și am fost pedepsit. Pe la 7 ani, tata a zis că e timpul să merg la fotbal, să-mi consum acolo energia. Și așa am ajuns la Câmpulung”. 

Stângaci, cu simțul golului, atacantul lui „U” își continuă povestea: „De-a lungul timpului am mai fost împrumutat pe la Juniorul Suceava, am început să dau goluri, să câștig trofee individuale de golgeter și așa mi-am dat seama că pot ajunge fotbalist. 

La 15 ani, antrenorul Daniel Sima, de la U Cluj, m-a chemat la o probă. Nu știu de unde mă știa, dar important e că am rămas aici. A fost greu să plec de acasă, dar m-a ajutat că ai mei veneau destul de des să mă vadă, să mă ajute să mă acomodez”. 

Albert Hofman: „Cristiano e modelul meu, mă motivează”

A terminat sezonul 2019-2020, la juniori, cu 28 de goluri și 4 hattrick-uri la rând, în următorul a avut 24 de reușite și 3 meciuri consecutive cu câte 3 „boabe”.

Iar în vară a făcut parte dintre tinerii convocați de Erik Lincar la echipa mare, să pună umărul la promovare. După 14 runde, este golgeterul echipei în campionat, cu 6 goluri, dintre care două „duble”, cu Slobozia și cu Ripensia. Ultima reușită a fost cea care a adus victoria în deplasarea cu Steaua.

„Am simțit că îi dominam, că trebuie să vină și golul. La faza aceea, am intrat în careu, parcă am știut că va ajunge mingea la mine, și am marcat. Eu zic că suntem bine, suntem acolo, în față, cu mari șanse să promovăm. Suntem mulți tineri, avem ambiție, vrem să readucem U Cluj acolo unde îi este locul”, spune Albert, care îl are ca idol pe Cristiano Ronaldo.

Explică și de ce îl admiră pe lusitan: „Nu-mi place doar ca fotbalist, ci și ca om. E atât de mare, dar muncește enorm, vrea să fie tot mai bun. Asta îmi doresc și eu să fac. Câteodată, când stau dimineața în pat și mi-e greu să mă trezesc, mă gândesc la el. Și îmi spun, hai, gata, scularea, că la ora asta unii sunt deja la treabă! Și asta mă motivează zi de zi, ambiția să fiu mai bun”. 

Două goluri și la U19

Evoluțiile sale au atras atenția și antrenorului Adrian Văsâi, de la naționala U19. A fost convocat în premieră la un lot și a marcat chiar la prima apariție, în amicalul cu Bosnia- Herțegovina (5-1). Recent a făcut parte din echipă și la miniturneul de calificare la Euro U19 și a mai înscris încă o dată, din foarfecă, în partida cu San Marino (5-0). 

„E un procedeu la care lucrez, îmi place. Am mai dat goluri de acest gen și când eram mai mic. Sper să reușim să trecem și de Turul de Elită și să ajungem la turneul final”, spune Albert.

9,27a fost media școlară a lui Albert anul trecut, el fiind acum elev în clasa a 12-a la Liceul Sportiv din Cluj

După liceu vreau să dau la facultate, la Sport, și mă gândesc la o carieră de personal training. Dar până atunci mai e mult, sunt abia la început cu fotbalul. Mi-aș dori ca într-o zi să ajung să joc într-un campionat tare, precum cele din Anglia sau Germania. 

- Albert Hofman, atacant U Cluj

Alte lucruri despre Albert Hofman

  • Puncte slabe: „Combativitatea, dar lucrez la asta. Văd că cifrele, la dueluri, sunt tot mai bune” 
  • Puncte forte: „Scot ușor om din joc și trag destul de bine la poartă. Chiar și cu dreptul, unde mai am totuși de exersat. Tata m-a ajutat, mă antrena să dau cu ambele picioare” 
  • Hobby-uri: tenis de picior, baschet 
  • Mașina preferată: Tesla 
  • Felul de mâncare favorit: Piept de pui la grătar cu păstăi 
  • Ce muzică ascultă: Hip-hop, rap

Citește mai multe știri din Liga 2 :

A câștigat, dar a fost dat afară din Liga 2 » Fostul antrenor de la CS Universitatea Craiova i-a luat locul

Prima companie care sponsorizează atât FCSB, cât și CSA Steaua!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  26 Noiembrie 2021, 21:12

Felicitari si multa bafta !!

121329733671539
Constantin Chidu  •  26 Noiembrie 2021, 16:50

daca juca la echipa ciobanului credincios, avea cota de 10 milioane si articole saptamanale in "ziarele de sport" cu stiri despre interesul lui galatasaray sau arsenal.

remarque
remarque  •  26 Noiembrie 2021, 16:43

bravo Albert! Fii ambitios si munceste pe rupte si te vei putea realiza in fotbal. La U poti sa iti faci un nume, este o echipa iubita si ai varsta si talentul care sa iti dea sanse sa reusesti. Socoteste-ti bine pasii, ai rabdare cu banii si cu ofertele, munceste serios si vei culege roade bune. Potential ai.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează