FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Gabi Tamaș, primul interviu după operație: „Îi spuneam doctorului: «Taie-l, taie-l!»”

Gabi Tamaș, după operația suferită la genunchi // foto: Facebook @ U Cluj +15   FOTO
Gabi Tamaș, după operația suferită la genunchi // foto: Facebook @ U Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 22 septembrie 2020 10:12 / Actualizat marti, 22 septembrie 2020 10:56

Gabi Tamaș (36 de ani), fundaș central la U Cluj, a oferit primele declarații după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, ca urmare a unei accidentări în meciul de debut în tricoul „Șepcilor roșii” în Liga 2, victoria cu Aerostar Bacău, 1-0.

După o aterizare nefericită în Aerostar Bacău - U Cluj, Tamaș a suferit o ruptură de menisc la genunchiul stâng, însă acest lucru nu l-a oprit să intre pe teren și în următoarea partidă a ardelenilor, înfrângerea cu ASU Poli, 0-1! Stoperul a jucat împotriva bănățenilor cu genunchiul bandajat, iar a doua zi a mers pentru a fi operat. La două săptămâni distanță de la acel moment, Tamaș a oferit primele declarații.

Gabi Tamaș: „Nu se pune problema să mă las de fotbal!”

„Starea mea medicală este foarte bună. În week-end-ul trecut mi s-au scos firele, am făcut și o injecție și mă bag iar la sala de forță. Am fost și zilele trecute la sală de patru ori, iar de săptămâna următoare trec la următorul nivel, cu bicicletă și pe bandă. Nu se pune problema să mă las de fotbal, cum au zis unii fără să se informeze și fără să-mi dea un telefon. 

M-a bufnit râsul când am văzut! O să joc iar. De când am văzut că este menisc, am zis că e vorba de maximum patru săptămâni. Dacă forțezi, poți juca și în două-trei săptămâni. Am pierdut meciul de la Buzău, urmează acum cu Slobozia acasă, apoi pe sinteticul de la Metaloglobus, care am înțeles că e foarte tare. Eu am pus și meciul acela la absențe. Apoi zic că voi fi apt să joc următoarea partidă, acasă cu Pandurii, pe 3 octombrie”, a spus Tamaș, pentru Fanatik.

Gabi Tamaș oferă detalii din timpul operației: „Eram treaz când mi s-a făcut rahie”

„Nu mi s-a scos meniscul așa cum se vorbea inițial și chiar eram treaz când mi s-a făcut rahie (n.red. rahianestezie). Glumeam cu domnul doctor, cu Ionuț Codorean, mă uitam pe ecran și-i spuneam: «Taie-l! Taie-l! Uite ce pățesc și cât stau din cauza lui!» Mi-a curățat meniscul foarte bine până nu se mai vedea ruptura.

E mai bine că nu mi-a scos meniscul, pentru că am prieteni foarte buni care au avut problema asta și mi-au zis că nu mai ești la fel după aia. Eu așa am înțeles inițial că, dacă scot meniscul, stau mai puțin după operație. Dar mi s-a explicat că dacă-l scoți este un balans și-ți poate fugi piciorul. Adică ai meniscul la un picior și nu-l mai ai la celălalt, dezechilibrul e evident și riscurile crescute”, a spus Tamaș pentru sursa citată.

Mă ajută foarte mult Ovidiu Kurti (n.red. kinetoterapeut) de la FCSB în aceste zile. Bineînțeles că pe telefon, pentru că are problema asta cu coronavirusul. Vă dați seama că nici eu nu aș putea să merg la baza lor de la Berceni pentru a face recuperarea. E mult prea riscant! Ovidiu Kurti îmi trimite zilnic programul de recuperare, apoi maseurul și preparatorul de la U Cluj mă ajută și ei. Încerc să trec cât mai repede peste perioada aceasta - Gabi Tamaș, fundaș U Cluj

250.000 euroeste cota de piață a lui Gabi Tamaș, adus de U Cluj liber de contract în această vară

FOTO. Accidentarea lui Gabi Tamaș din meciul cu Aerostar Bacău

+11 FOTO

Mai multe știri din Liga 2:

Un antrenor a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK»”

Momente de panică în Csikszereda - Petrolul » „Roșu” direct pentru un fault violent! Medicii, chemați de urgență

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
171875491077582
Costel Chelaru  •  22 Septembrie 2020, 13:21

Sanatate Gabi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează