FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - HERMANNSTADT 1-2

VIDEO + FOTO Hermannstadt câștigă la Cluj și devine mare favorită la promovarea directă! Situația din play-off

Hermannstadt a învins-o pe U Cluj, scor 2-1, în etapa #9 din play-off-ul Ligii 2. Sibienii mai au nevoie de un punct în ultima rundă pentru a fi siguri de promovare! +13   FOTO
Hermannstadt a învins-o pe U Cluj, scor 2-1, în etapa #9 din play-off-ul Ligii 2. Sibienii mai au nevoie de un punct în ultima rundă pentru a fi siguri de promovare!

Articol de , - Publicat marti, 10 mai 2022 21:25 / Actualizat marti, 10 mai 2022 21:56

Hermannstadt a învins-o pe U Cluj, scor 2-1, în etapa #9 din play-off-ul Ligii 2. Sibienii mai au nevoie de un punct în ultima rundă pentru a fi siguri de promovare!

  • În ultima rundă a play-off-ului, Hermannstadt primește vizita Stelei, în timp ce U Cluj se deplasează la Chiajna, pentru duelul cu Concordia. Ambele partide vor fi programate duminică, de la 16:00.
  • Hermannstadt are nevoie de cel puțin o remiză cu CSA pentru a obține promovarea directă. 
  • Pentru a termina peste Hermannstadt și a promova direct, U Cluj trebuie să o bată pe Chiajna, iar sibienii să piardă cu CSA Steaua. La egalitate de puncte, ardelenii au avantaj, întrucât au acumulat un număr superior de puncte în sezonul regulat, 42 față de 41.

U Cluj - Hermannstadt 1-2. Cronică de Eduard Apostol: Hermannstadt în extaz, U Cluj în „Groapă”

Hermannstadt a bifat o victorie cât o promovare, mai are nevoie de un singur punct, acasă, cu CSA Steaua, pentru a reveni în Liga 1. U Cluj a sucombat tocmai când se pregătea de fiesta, dacă nu va fi o minune, va juca barajul cu Dinamo

Clujenii au venit pregătiți de sărbătoare, pentru o revenire în "A" după șapte ani, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea de la arenă. Entuziasmul s-a evaporat după golul lui Daniel Paraschiv, care i-a buimăcit nu doar pe elevii lui Lincar, ci și pe cei cu "șapcă roșie" din tribune. 

Galeria a încercat să restarteze miile de oameni din stadion, în principal pe jucătorii în alb-negru, care au avut o posesie egală cu zero pe tabelă. În schimb, sibienii au acceptat cu tărie, dar sus, dominarea teritorială a unui adversar multă vreme fără nicio idee. 

„Șepcile roșii” fără cap

Clujenii împiedicați, Hermannstadt cu o precizie și un calm nemțesc. În timp ce gazdele au plimbat mingea de-au plictisit-o, sibienii au avut un joc tactic de promovare. Au sărit scântei și tibii, mai ales ale oaspeților! Miza era uriașă, promovare versus baraj cu Dinamo. 

Se anunță baraj apocaliptic: U contra Dinamo!

Și în momentele în care apărătorii centrali ai lui Hermannstadt au ezitat, n-a fost nimeni în stare de la U să aibă mintea limpede. Iar fanii au început să vocifereze, doar galeria a tras cu dinții să îmbărbăteze echipa. După vreo oră de joc, alb-negrii au pierdut și posesia aia care era degeaba. Atât le-a trebuit adversarilor! Alhassan (67) a făcut liniște în tribune, cu o reluare de fotbalist, după faza creată de Buhăcianu

U nu mai avea ce pierde, a dat-o în față și așa a ieșit un gol din joben, Florin Ilie (71), cu reluare a la Rodrygo, aruncând cu apă vie peste ai lui. O iluzie. Hermannstadt e cu un pas în prima divizie, U Cluj se îndreaptă către un baraj apocaliptic cu Dinamo, "frații" din Ștefan cel Mare! Măldărășanu a arătat spre cer, alb-negrii s-au pierdut în iarbă. 

22.000 de faniau asistat la meciul dintre U Cluj și Hermannstadt

U Cluj a cerut penalty în prelungiri

În prelungiri, chiar la una dintre ultimele faze ale partidei, U Cluj a solicitat o lovitură de pedeapsă, după un duel în careu între Vali Alexandru și Pantea. În ciuda protestelor vehemente dinspre gazde, „centralul” Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue.

Reluările TV nu au lămurit clar dacă intervenția lui Pantea trebuia sancționată cu lovitură de pedeapsă.

+1 FOTO

Petrolul e prima echipă care a obținut promovarea directă

FINAL » U Cluj - Hermannstadt 1-2

  • Final.
  • min. 71: GOL U Cluj! Florin Ilie îi ia fața lui Stoica și îl învinge pe Iliev din apropiere.
  • min. 67: GOL Hermannstadt! Buhăcianu îi pasează în careu lui Alhassan, care „înțeapă” mingea decisiv la colțul lung.
  • min. 57: Ocazie Hermannstadt. Tot la o fază fixă, Bejan reia paralel cu poarta. Emoții risipite apoi în totalitate de asistet, care a semnalizat ofsaid.
  • Start în repriza secundă.

     
  • Pauză.
  • min. 35: Accidentat, Marius Ciobanu iese de pe teren și ratează restul sezonului. În locul lui intră Albert Hofman, neîncălzit.
  • min. 21: Prima șansă pentru U Cluj: Romario Pires îl ia la țintă pe Iliev din marginea careului.
  • min. 14: GOL Hermannstadt! Paraschiv e găsit nepermis de liber în careu de Petrișor Petrescu, iar atacantul venit de la CFR deschide scorul pe Cluj Arena, cu o lovitură de cap!
  • min. 1: A început meciul.
+9 FOTO

UPDATE, 20:00: Atmosfera de la Cluj este senzațională:

ECHIPELE DE START

U Cluj: Gorcea - Roberto Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu - Ciobanu, Balgiu, Romario Pires, Ely Fernandes - Tescan - Boiciuc
Rezerve: Păun, Hofman, Dobrescu, Gugu, Remacle, Haită, Alarcon, Filip, V. Alexandru
Antrenor: Erik Lincar

Hermannstadt: Iliev - Pantea, Bejan, Stoica, Opruț - Baba, Sota, Biceanu - Petrescu, Paraschiv, Oroian 
Rezerve: Muțiu, Tomsa, Issah, Antoche, Hora, Bucuroiu, Buhăcianu, Blejdea, Șerban 
Antrenor: Marius Măldărășanu

Mai multe știri din Liga 2: 

Mario Bratu, eroul promovării Petrolului: „Cea mai frumoasă zi din viața mea!”

Ziua în care „lupii” s-au întors » 25 de imagini tari de la promovarea Petrolului + Moment „Luis Suarez” pe gazon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (148)
paolo15
paolo15  •  11 Mai 2022, 16:39

Bravo, ba!

sibelius
sibelius  •  11 Mai 2022, 16:13
Postat de daniaania pe 11 Mai 2022, 08:34

Vai de ea liga 1.O echipa in insolventa promovează,U susținută de bani publici și altele....cum sa faci performanta in fotbal ?

Cu datorii de zeci de milioane si loturi de 40 de jucatori. Asa o faci cel mai usor...

sibelius
sibelius  •  11 Mai 2022, 16:12
Postat de remarque pe 11 Mai 2022, 07:37

discutia ar avea sens daca ar avea receptori pe masura. Nu ai auzit de Iuliu Hatieganu si nici de prima Universitate din Transilvania in care a fost posibila instruirea tinerilor romani in limba materna. Nu intelegi conceptul de Mare Unire si nici importanta emanciparii unui popor. Nu intelegi ceea ce inseamna in viata fiecaruia perioada studentiei. Nu cunosti si ca atare nu are sens discutia despre multe alte lucruri care sa te faca sa intrevezi macar ce inseamna simbolul U. Desigur, ii dai inainte cu trofeele, cu bugetele si cu ideea ca nu stim pierde. U are putine trofee din toate aceste motive. Pentru ca a fost creeata in alt scop, ca stie sa lupte si ca stie sa piarda. De aceea clujenii si nu doar clujenii o iubesc pe U. Iubirea pentru U, nu a fost niciodata si nu este despre trofee castigate. Esti un mic frustrat si atata tot. Ma opresc aici, nivelul discutiei cu tine e mult prea jos ca sa merite timp pierdut.

Pai... "suporterii" U-isti "de moda noua"(adica aia post 1989) nu au mare lucru in comun cu Iuliu Hatieganu. Ei sunt ocupati cu aruncatul de borduri, bataia pe strada etc....ca doar sunt frati cu Dinamo, nu cu Universitatea din Oxford.

Vezi toate comentariile (148)
Comentează