FOTBAL  »  LIGA 2  »  ETAPA DECISIVĂ

Greșeli de arbitraj la etapa decisivă din Liga 2 » Cartonaș roșu la CSM Reșița - FC U Craiova

Captură TV Telekom Sport
Captură TV Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 15:32 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 17:03

11 echipe din Liga 2 s-au înfruntat în ultima etapă a sezonului regulat pentru cele 6 bilete care au asigurat calificarea în play-off.

UPDATE 15:40 Craiova a încasat primul cartonaș roșu al zilei

În minutul 29 al meciului cu CSM Reșița, Alexandru Blidar a căzut în careul advers de lângă Alexandru Sima, fundașul gazdelor. Fără a sta pe gânduri, „centralul” Iulian Dima i-a arătat al doilea „galben” lui Blidar, pentru simulare. Ca atare, fotbalistul Craiovei a fost eliminat, din moment ce fusese avertizat și în minutul 10, după o intrare dură la un oponent. FC U Craiova s-a impus cu 2-0 și a obținut calificarea în play-off, terminând pe prima poziție la finalul sezonului regulat.

UPDATE 15:30 Sebastian Colțescu a comis o eroare uriașă

În minutul 28, portarul lui Metaloglobus, George Gavrilaș, a luat în mână pasa directă primită de la coechipierul Caramalău, dar arbitrul Sebastian Colțescu nu a acordat lovitură liberă indirectă. Gazdele au pornit pe contraatac, iar Petre Goge și-a introdus mingea în propria poartă și Metaloglobus a egalat la 2. Până la urmă, Rapid a câștigat cu 4-2 și s-a calificat în play-off pentru al doilea sezon la rând.

Penalty controversat în U Cluj - Petrolul

În minutul 3, Sergio Ribeiro a executat slab o lovitură de la 11 metri, iar Universitatea Cluj a ratat șansa de a deschide scorul pe Cluj Arena. Penalty-ul a fost obținut tot de mijlocașul portughez, după ce a căzut ușor în careul Petrolului, iar arbitrul Ionuț Coza a arătat punctul cu var. 

Petrolul a obținut cele trei puncte la ultima fază a meciului, dar nu s-a calificat în play-off și se va lupta cu U Cluj pentru salvarea de la retrogadare.

Petrolul, tentativă de blat în Liga 2

Echilibrul teribil din Liga 2 a dus la un gest necugetat din partea unui club aflat în lupta pentru promovare. Un oficial a încercat să mituiască un arbitru, înaintea unui duel cu o contracandidată. Din informațiile Gazetei Sporturilor, persoana incriminată este Mihai Dogaru, managerul general al Veolia și membru în Consiliul de Administrație la Petrolul. 

Cum va fi în play-off:

  • Punctele nu se vor înjumătăți, cum se întâmplă la Liga 1 
  • Vor fi 10 etape, fiecare se va întâlni cu fiecare, tur-retur
  • Primul criteriu de departajare la final vor fi meciurile directe din play-off 
  • Promovează primele două clasate 
  • Ocupantele locurilor 3 și 4 vor susține baraj, tur-retur, cu locurile 14 și 13 din Liga 1

Clasament Liga 2:

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:

Decizia CCA pentru etapa fierbinte de Liga 2 » Se aplică la toate meciurile!

Reacție vehementă, după tentativa de mituire din Liga 2: „Las-o dracu', să vină un derbedeu și să-ți creeze probleme?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
3374675502640955
Olaru Alin-Andrei  •  28 Martie 2021, 16:40

Ok

joze_maurinio
joze_maurinio  •  28 Martie 2021, 15:53

NU sunt greseli de arbitraj! Doar MITE nedeclarate!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează