FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Vasile Dîncu se implică total la CSA: „Voi sprijini cu toate forţele ca Steaua să fie din nou în prima ligă”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale
Foto:facebook/vasiledincu
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale Foto:facebook/vasiledincu

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2022 22:23 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 23:23

La sărbătoarea de 75 de ani de la înființarea clubului Steaua, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre viitorul echipei de fotbal, pe care vrea să o vadă în Liga 1.

Florin Talpan, moment penibil la aniversarea Stelei! S-a speriat și a făcut praf premiul primit de la CSA
Steaua, la 75 de ani
Florin Talpan, moment penibil la aniversarea Stelei! S-a speriat și a făcut praf premiul primit de la CSA

Ministrul Vasile Dîncu anunță că se va implica total de acum la echipă și va sprijini puternic trupa lui Oprița pentru a putea promova în Liga 1 la anul.

Vasile Dîncu: „Voi sprijini cu toate forţele ca Steaua să fie din nou în prima ligă”

Vreau să vă spun că sunt hotărât să sprijinim cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie clubul Steaua. Şi este problema conducerii clubului să găsim cea mai bună soluţie pentru ca sportivii noştri să poată să joace în Liga1. Sprijin acest proces şi vă promit că acest lucru se va întâmpla. 

Voi sprijini cu toate forţele ca Steaua să fie din nou în prima ligă. Trebuie să fim întotdeauna recunoscători campionilor olimpici, mondiali ai acestui club. Este o performanţă care aduce glorie României. Putem spera că sportul, prin cluburi precum Steaua, va reuşi să ridice din nou flacăra naţiunii noastre, pentru că suntem o naţiune puternică. 

Din păcate, trăim un moment pe care trebuie să-l depăşim cât mai repede. Steaua face parte din istoria noastră, din patrimoniul nostru, din patrimoniul României. 

Clubul Steaua nu poate fi înjurat, este al României, al armatei României şi al poporului. Trebuie să deschidem acest templu al sportului pentru copii, este o casă a tuturor steliştilor, a steliştilor veritabili”, a declarat Vasile Dîncu, citat de Orange Sport.

Burleanu, pont pentru CSA Steaua

Răzvan Burleanu, șeful FRF, a precizat cum poate avea drept de promovare CSA Steaua în sezonul următor de Liga 2, care va începe pe 6 august.

„FRF are această viziune, de a încuraja sprijinul statului pentru fotbal. Am avut în ultimii ani investiții destul de mari din partea statului. Când vine vorba de cluburile de drept public, permiteți-mi să vă dau câteva detalii:

  • În 2011, statutul FRF este modificat și nu mai permite cluburilor de drept public să fie membre ale FRF. În vara anului 2014, statutul se modifică la loc în urma unei comunicări pe care am avut-o personal cu reprezentanții FIFA și UEFA.
  • În 2018, FRF are o propunere de modificare a legislației sportive, astfel încât cluburile de drept public să fie asimilate cluburilor profesioniste. Propunerea nu a avut însă majoritate în Parlament.
  • În iulie 2019, FRF permite cluburilor de drept public să se transforme în cluburi de drept privat cu un an înainte de promovarea în Liga 1, cum s-a întâmplat cu FC Argeș, Gloria Buzău, FC Brașov. Această hotărâre a CEx este atacată la TAS de FCSB, cu suținere din partea LPF. FRF câștigă la TAS. FCSB nu se oprește și merge în instanțele civile, iar FRF câștigă la Tribunalul București. Urmează să ne judecăm în continuare.
  • UEFA confirmă în 2020 că transformarea unui club de drept public într-un club de drept privat nu reprezintă o încălcare de regulament.

Astfel, cea mai rapidă procedură este următoarea: să transformi clubul de drept public într-un club privat sub forma unei societăți comerciale sportive pe acțiuni, se poate face în 48h această trecere.

Până înainte de începerea sezonului competițional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare. În concluzie, CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei societăți comerciale sportive pe acțiuni, unde Ministerul Apărării poate să rămână acționar unic”, a declarat Burleanu.

VIDEO Răzvan Burleanu, pont pentru CSA Steaua » Cum pot promova „militarii”: „Durează 48 de ore”

Citește și: 

Florin Tănase s-a destăinuit Gazetei: „El e cel mai antipatic personaj din fotbalul românesc!”
INTERVIU
Florin Tănase s-a destăinuit Gazetei: „El e cel mai antipatic personaj din fotbalul românesc!”
Dîncu, desființat de un campion european din 86: „Pe actualul ministru îl interesează CFR-ul, Steaua mai puțin”
STEAUA
Dîncu, desființat de un campion european din 86: „Pe actualul ministru îl interesează CFR-ul, Steaua mai puțin”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
mickey13
mickey13  •  08 Iunie 2022, 20:32
Postat de tomthompson pe 08 Iunie 2022, 00:00

dincu ar trebui bagat la puscarie. un tradator de tara. in ce tara *** traim,incredibil. bah,ori pui mana pe Steaua din liga 1,ori o lasi balta. prostii si tradatorii de tara au ales cel mai prost lucru pentur Steaua. rusine.

100% de acord!!! Luati echipa din Liga 1, intelegandu-va cu jijelu', numai asa veti avea legitimitate 100%. Steaua va fi din nou ceea ce a fost, si, in plus, scapati lumea de El CiobandantE! In momemntul ala, restul suporterilor stelisti vor fi "trup si suflet pt culori". Pana atunci, csa este o simpla clona ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danrazvan
danrazvan  •  08 Iunie 2022, 12:41

MAI BINE AI LUPTA CU TOATE ARMELE PT DREPTURILE MILITARILOR NU PT O ECHIPA DE FOTBAL. NU SUNTE-TI MINISTRU SPORTULUI CI AL MINISTERULUI APARARII. PT ASTA AR TREBUI SA LUPTI CU TOATE ARMELE

steauaefcsb
steauaefcsb  •  08 Iunie 2022, 10:00

Pai de ce nu bagati toate alea 4 miliarde de euro de le aveti,in echipa? Ce atata armata,mergeti pe fotbal,macar un an! Nici nu conteaza daca tot in liga 2! La banii astia puteti sa incepeti pregatirea pentru UCL

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close