FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA BUCUREȘTI

Vasile Dîncu spulberă speranțele fanilor Stelei: „Este imposibil să promoveze de acum”

Vasile Dîncu (61 de ani), fostul ministru al Apărării, a spus că CSA Steaua București, liderul Ligii 2, nu va putea promova în Superliga la sfârșitul acestui sezon. +42   FOTO
Vasile Dîncu (61 de ani), fostul ministru al Apărării, a spus că CSA Steaua București, liderul Ligii 2, nu va putea promova în Superliga la sfârșitul acestui sezon.

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 21:40 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 00:04

Vasile Dîncu (61 de ani), fostul ministru al Apărării, a spus că CSA Steaua București, liderul Ligii 2, nu va putea promova în Superliga la sfârșitul acestui sezon. 

Politiccianul a spus că votarea demersului făcut de acesta și alți doi colegi ai lui din PSD, pentru modificarea Legii Sportului, nu se face imediat, menționând că votarea unei legi are un parcurs lung, fiindcă aceasta trebuie să treacă prin Camera Deputaților, pentru ca apoi să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Propunerea radicală transmisă de un politician prin intermediul GSP, după scenele de la Steaua - Dinamo: „Modificați Codul Penal și Codul Civil! Să învățăm din experiența lor”
LEGE
Propunerea radicală transmisă de un politician prin intermediul GSP, după scenele de la Steaua - Dinamo: „Modificați Codul Penal și Codul Civil! Să învățăm din experiența lor”

Vasile Dîncu: „Este imposibil ca Steaua să promoveze de acum”

„Este imposibil ca Steaua să promoveze de acum, pentru că o lege are un parcurs legislativ în Camera Deputaților, apoi în Senat. După aceea, până la promulgare, este analizată, ajunge la președinte și până se promulgă o lege este complicat, trece mult timp. 

În niciun caz nu ne doream să deformăm competiția în acest an, să se facă cumva o infuziune în mersul lucrurilor, să se schimbe lucrurile pe parcurs. 

Eu am realizat, în perioada în care eram ministru, posibilitatea ca Steaua, transformându-se foarte simplu în societate de drept public, asociindu-se ministerul cu o entitate privată, cu 1% sau 5% din acțiuni, să-și schimbe caracterul pentru a intra în Liga 1 chiar și acum, de anul acesta, asta dacă cei de acolo vor să facă această modificare”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Euronews. 

Vasile Dîncu: „Dacă am elimina toți banii de la consilii județene dați echipelor din Liga 1, competiția ar dispărea”

Ulterior, Vasile Dîncu a reiterat ideea conform căreia numeroase cluburi din Liga 1 ar dispărea, dacă susținerea din bani publici ar fi stopată. A dat și câteva exemple de echipe susținute din banii consiliilor locale: FC Argeș, Chindia Târgoviște și Universitatea Cluj. 

„Avem consilii județene, consilii locale care susțin echipele de Liga 1, deci ideea de profesionism vine mai degrabă de la statutul jucătorilor, care sunt profesioniști. Dacă am elimina toți banii de la consilii județene de la echipele din Liga 1, competiția ar dispărea. Chindia, FC Argeș sau U Cluj sunt astfel de echipe. 

CSA Steaua, dacă va intra în Liga 1, cu bugetul pe care îl primește de la ministerul Apărării cu siguranță nu ar rezista. Are nevoie de jucători, de un alt fel de cheltuieli. Și ar putea să-i obțină numai din sponsorizări sau din asocieri cu entități private. 

Am văzut ultimul derby, cu Dinamo, și cred că pentru Liga 1 au nevoie de un alt nivel de performanță, nu cu ce au fost obișnuiți la Liga 2”, a mai punctat Vasile Dîncu, potrivit sursei citate anterior. 

Citește și: 

Dragoș Militaru țintește locul 5 după înfrângerea cu Oțelul și critică arbitrajul: „S-a stat foarte mult pe jos. Trebuiau date 10 minute de prelungiri și 2 «roșii»!”

Dezastru pe Ghencea! Cum arată stadionul, la 3 zile după CSA Steaua - Dinamo 2-0: scaune topite și rupte

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
Sqr.Q
Sqr.Q  •  17 Mai 2023, 22:20
Postat de atthur pe 23 Aprilie 2023, 19:56

Zău, băi prostovane??? Si tu erai Instanța sau ceva??? Ești beat sau doar prost??? Ori ambele???

Citeste ce scrie in ACTE "desteptavane"...vezi, scrie ce spun/scriu eu, sau un I***cil ca tine poate scrie orice ca deh hartia suporta TOTUL ! Dar nu esti Tu de vine ca saracan de tine atata oti , unde NU STII si NU INTELEGI, adica aroape peste tot- sudui ca ...asa cum te-ai autocaracterizat !

atthur
atthur  •  23 Aprilie 2023, 19:56
Postat de Sqr.Q pe 23 Aprilie 2023, 18:40

În luna MAI 2018, avocații lui Gigi Becali au recunoscut în faţa instantei furtul de identitate și faptul că FCSB a prejudiciat Statul român - MApN prin folosirea ilegală a mărcii “Steaua București” din anul 2003 până în 2017. La acea vreme, avocații FCSB au recunoscut, în fata Tribunalului Bucuresti, faptul că FCSB - societate comerciala înființată de Becali în anul 2003 - a folosit ilegal si fără absolut niciun drept numele si marca “Steaua București”, aflată în patrimoniul MApN si proprietate exclusivă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Asa xca *** *** *** sa se duca acolo unde se serveste asa ceva numai pentru ei si sa nu mai "zmngaleasca" hartia cu *** !!!

Zău, băi prostovane??? Si tu erai Instanța sau ceva??? Ești beat sau doar prost??? Ori ambele???

Sqr.Q
Sqr.Q  •  23 Aprilie 2023, 18:49
Postat de baraku pe 22 Aprilie 2023, 13:39

Nu ma intereseaza deloc care e Steaua si care e altceva. Ca platitor de taxe si impozite sufocante, nu ar trebui sa-l platesc pe un ofitier MApN ca sa faca Aparare Nationala? Il platesc sa stea prin tribunale si prin tribuna? Eu NU vreau sa platesc asa ceva si asta este usor deturnare de fonduri si abuz in serviciu. Platesc o gramada de cadre militare sa faca ce fac cadrele militare, iar ce face individul ala IN UNIFORMA (deci nu hobby sau timp liber) NU se numeste serviciu militar. Ca sa numai zic de salariul lui din care porbabil as putea plati 7 ne-bugetari. Ca asa e la noi, unii cu bugetul altii cu minimul pe economie.

Ba da multi bani ai de iti permiti sa platesti TOTI OFITERII MApN cu salariile pe care le au, si TOATE pensiile NESIMTITE ale fostilor ofiteri MApN si MAI dar si a fostelor cadre din SECURITATEA CEAUSISTA , sa investesti in dotarea armatei romane ! *** cu Bill Gates, si cu toti miliardarii Planetei fiindca iti permiti cu 1/2 din salariu sa faci bugetul MApN, DAR nu te intereseaza de Spitalele de STAT, de Scolile de Stat de Salariile cadrelor didactice, (cu muuult mai mici decat ale ofiterilor MApN sau SRI, ori MAI etc, de agricultura romaneasca ) fiecare dintre acestea avand bugete mult mai mici decat MApN !!! I...ACA smecherie la protap

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează