FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

VIDEO Dinamovistul Ionuț Lupescu, gest de suflet pentru Rapid! A făcut o donație importantă și s-a îmbrăcat în alb-vișiniu

Ionuț Lupescu, îmbrăcat în tricoul Rapidului. Sursă foto: Rapid TV
Ionuț Lupescu, îmbrăcat în tricoul Rapidului. Sursă foto: Rapid TV

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 18:20

Ionuț Lupescu (51 de ani), fost jucător important al lui Dinamo la finalul anilor '90, și-a ajutat financiar fosta echipă, devenind membru DDB Elite, dar sare și în sprijinul rivalei Rapid, un alt club uriaș al României aflat într-o perioadă complicată. 

Potrivit paginii oficiale de Facebook a giuleștenilor, Ionuț Lupescu a donat pentru viitorul muzeu al Rapidului obiecte importante care i-au aparținut tatălui său, regretatul simbol rapidist Nicolae Lupescu.

„Am avut onoarea azi să mă întâlnesc cu Ionuț Lupescu, acesta dorind să doneze viitorului muzeu al Rapidului fotografii și obiecte care i-au aparținut tatălui său, marele Nicolae Lupescu, unul dintre cei 5 jucători rapidiști prezenți la Campionatul Mondial din Mexic 1970. 

Din respect pentru gruparea vișinie și pentru suporterii noștri, în momentul în care a vorbit despre Rapid, Ionuț a îmbrăcat un tricou al Rapidului. Una dintre lojele din viitorul stadion va purta numele lui Nicolae Lupescu. Dar pentru gestul făcut, chapeau Ionuț Lupescu”, a declarat Lucian Ionescu, directorul de imagine al formației giuleștene. 

Comunicat Rapid: „Muzeul giuleștean prinde viață”

Muzeul giuleștean prinde ușor, ușor viață, iar obiecte aparținând unei alte legende alb-vișinii vor merge către noul templu al Rapidului.

Prin amabilitatea lui Ionuț Lupescu, coordonator al departamentului tehnic UEFA, o parte dintre amintirile ce i-au aparținut tatălui său, marele Nicolae Lupescu, vor ajunge la muzeul noului stadion din Giulești.

Ionuț Lupescu, fost internațional, cu 74 de selecții pentru România, a acceptat să ne ofere și un scurt interviu în care a vorbit foarte frumos despre clubul nostru și despre perioada în care tatăl său încânta publicul giuleștean.

Una dintre lojele noului stadion al Rapidului va purta numele Nicolae Lupescu, în memoria fundașului ce a câștigat primul titlu de campion al clubului nostru, în 1967, dar și cel ce a reprezentat cu succes România la Campionatul Mondial din Mexic 1970” - Comunicat Rapid

Culae Lupescu, fundașul de granit de la Rapid

Nicolae „Culae” Lupescu, decedat în 2017, a fost fundaşul de granit al Rapidului, devenind campion cu giuleștenii în 1967. A evoluat la Mondialul din 1970, fiind totodată unul dintre puținii fotbaliști care au avut posibilitatea să joace în străinătate în perioada comunismului. El a evoluat pentru formația austriacă Admira Wacker Mödling între 1972 și 1976.

VIDEO Dinamovistul Ionuț Lupescu, gest de suflet pentru Rapid! A făcut o donație importantă și s-a îmbrăcat în alb-vișiniu
infografie Rapid 1967

Citește și alte știri de actualitate: 

LIGA 2. TAS, ți-era dor de România? Tribunalul de la Lausanne trebuie să facă dreptate într-un nou caz important!

DINAMO. Gigi Becali le spulberă speranțele dinamoviștilor din proiectul socios „DDB”: „Să vedem dacă mai au de unde să ia bani”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (13)
octavianus
octavianus  •  10 Iunie 2020, 11:17

Respect Ionut, abia astept sa vad noul stadion si lojele cu numele legendelor noastre, muzeul.....etc.....si pentru ca tot s-a facut vorbire de criza de identitate la Rapid, cred ca aceasta actiunele si ce vor urma.... nu mai lasa loc de nici un comentariu, AM FOST SUNTEM SI VOM FI......RAPID BUCURESTI ! p.s. felicitari si respect celor de la dinamo care au comentat aici, asta este spiritul unui suporter adevarat, rivali in teren, rivali in tribune dar respect si cel mai bun sa invinga, la rugby se spune ca cea mai frumoasa este "repriza a 3 a" cand se merge la o bere dupa "tavaleala" din teren si toata lumea este prietena cu toata lumea..... FZR si Doamne ajuta !

badie
badie  •  10 Iunie 2020, 09:50

respect

knxdan
knxdan  •  10 Iunie 2020, 07:35

impresionant. Felicitari Ionut Lupescu

Vezi toate comentariile (13)
Comentează