FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA ARAD

VIDEO+FOTO A răsărit noul „Francisc Neuman”! Cum arată arena celor de la UTA, care va fi inaugurată în primăvara anului 2020

Articol de - Publicat marti, 29 octombrie 2019 17:27

80% din noul stadion din Arad e finalizat. A început montarea gazonului și se pregătește o nouă licitație pentru lucrările de interior. Așadar, sunt mari șanse ca în primăvara anului 2020 UTA să joace pe noul „Francisc Neuman”.

Aradul își pregătește revenirea în Liga 1 din toate punctele de vedere. Echipa lui Laszlo Balint defilează în acest sezon, timp în care se pun la punct ultimele detalii pentru noul „Francisc Neuman", arena care va fi casă celor de la UTA din primăvara lui 2020. 

Primele lucrări la arena din Arad au început în 2015, s-au derulat cu greutate, însă de câteva zile a început montarea rulourilor de gazon. Practic ultimul detaliu de exterior care ar mai fi de pus la punct. Apoi se fac finisajele pentru interior, unde sunt vestiarele și lojele.  

5 ani pentru o bijuterie 

Așadar, totul este pe ultima sută de metri. Stadionul care va purta numele baronului Francisc Neuman, cel care a dat naștere clubului UTA în 1945, a fost ridicat pe locul vechii arene. Primul termen de finalizare a fost 2017. Va fi gata abia în 2020, 3 ani de întârziere. Cert este că UTA va putea juca acolo ultimele etape din Liga a 2-a. Nu va fi o arenă mare, doar 12.584 de locuri. A costat 14 milioane de euro, bani de la bugetul local.  

Atenție la gazon!  

Cam toate stadioanele noi din România au avut probleme cu gazonul. Oficialitățile locale speră să nu se repete istoria și la Arad, tocmai din acest motiv au ales ca suprafața de joc să aibă un sistem de drenaj performant, care să țină gazonul la cea mai bună calitate. 

„Acest stadion este unul dintre cele mai moderne din țară, cu un sistem de drenaj foarte performant. Am optat pentru un gazon mai gros, tocmai pentru a nu avea probleme cu ruperea acestuia. La fel a fost și pe Arena Națională, în 2017, un gazon care a rezistat la 45 de meciuri", a spus Ovidiu Petrache, directorul general al firmei care s-a ocupat de suprafața de joc.  

Spectacol la inaugurare  

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, așteaptă momentul când echipa sa va intra pe noul stadion. E convins că ar putea fi un factor decisiv în lupta pentru promovare, care se anunță pentru finalul acestui sezon de Liga a 2-a.  

„Ne dorim să putem folosi stadionul cât mai repede. A fost unul dintre argumentele proiectului început în vară. Sunt convins că se fac toate eforturile pentru urgentarea finalizării lui. Sper ca stadionul să fie gata pe 18 aprilie, când va fi o dată aniversară pentru club, 75 de ani de existență. 

S-au montat scaunele. Urmează să se facă licitațiile pentru interior. Noi și suporterii ne dorim o nouă casă. Stadioanele noi au creat mereu emulație. De aceea ne dorim ca lucrurile să fie finalizate cât mai rapid. Finalul sezonului va fi foarte încins, iar un stadion plin ar însemna un aport decisiv pentru lupta la promovare". 

18 aprilie 2020este data la care UTA face 75 de ani, moment când șefii clubului vor să inaugureze stadionul

14 milioane de euroa costat noul „Francisc Neuman"

Foto din Galerie: Viorel Muscă  

Vezi și:

17 zile până la România-Suedia » Până vine meciul, Alex Mitriță se odihnește! Cine ar trebui să fie titular, el sau Florinel Coman?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (18)
whiteredarad
whiteredarad  •  02 Noiembrie 2019, 14:47

Este o fotografie....mincinoasa. Gazonul s-a pus pe un sfert de suprafata, si asa "iarba pe nisip".. ( sa stea bine in poza),sub tribune-la care nu toate scunele sint montate- sint doar ziduri, singurul lucru terminat este ...nocturna. Nici o firma nu s-a prezentat la o licitatie pentru terminarea stadionului, sint restante mari la spatiile de sub tribuna. Nu il vad folosibil inainte de 01.08 . 2020

qwerty007
qwerty007  •  30 Octombrie 2019, 13:00
Postat de qwerty007 pe 30 Octombrie 2019, 01:01

***

Am scris un banc si ma moderati,fraierilor !

steaua.libera
steaua.libera  •  30 Octombrie 2019, 11:18
Postat de Mihai Mitrofan pe 30 Octombrie 2019, 10:37

Stadion ca in BACAU nu exista in toata lumea.

FCM Bacau dum dum dum dum dum FCM Bacau dum dum dum dum dum Ati avut stadion chiar frumos, printre primele cu nocturna

Vezi toate comentariile (18)
Comentează