FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CRAIOVA

VIDEO Gata în 3 ani? » A fost prezentată noua machetă a viitorului stadion din Bănie

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 22:18

Noua arenă din Bănie va avea 40.000 de locuri şi va costa 100 de milioane de euro. Costrucţia începe în 2014 şi ar trebui finalizată pînă în 2017.

Pînă să-şi facă echipă, Craiova şi-a tras stadion! Tot în teorie, momentan. Ieri, primarul Lia Olguţa Vasilescu a prezentat macheta viitoarei arene din inima Olteniei, al cărei design a fost inspirat din lucrarea "Domnişoara Pogany", de Brîncuşi.

"Va avea 40.000 de locuri, toate acoperite. În apropiere, vom face şi un ministadion pentru atletism, de 5.000 de locuri. Va exista şi un parc ce va lega Sala Polivalentă de noua arenă. Construcţia acesteia va începe cel mai probabil anul viitor şi se va încheia la finalul mandatului meu", a declarat Olguţa Vasilescu, al cărei mandat de 4 ani a început în iunie 2012.

Viitorul "Ion Oblemenco" ar trebui să coste 100 de milioane de euro, iar banii ar trebui atraşi de la Uniunea Europeană.

"E ca şi cum ai primi un Mercedes, dar tu nu ai asigurare şi benzină să poţi merge cu el. Aşa sîntem noi, oltenii, vorbim de stadion fără să avem echipă" (Gabi Blondu', şef galerie U Craiova)

"La inaugurare sper să vedem un meci Universitatea - Dinamo!" (Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  30 Mai 2013, 22:00
Postat de rad1cal pe 17 Mai 2013, 12:02

Ca le-a luat toata echipa si a venit cu ea la Dinamo... :) Cat despre stadion, atat timp cat e multifunctional, e bine sa se foloseasca in orice scop. Dar parerea mea e ca aceleasi lucruri se pot face si pe stadionul actual care este foarte frumos si cu 2-3 mil de euro ar fi IMPECABIL !

Daca ai fi informat probabil erai mai rezervat ! Netoiu a salvat echipa Craiovei de la retrogradare dar dupa ce a urcat in clasament oltenii au uitat si au inceput cu mizerii spunand ca vor sa conduca! Tipic oltenesc ! Netoiu a trebuit sa se retraga, dar nu venea nimeni sa investeasca si jumate din echipa si-a depus memoriu la Liga pentru restante salariale ! Dupa ce au devenit liberi , o parte au venit la Dinamo pentru ca si-au dorit, era stabilitate financiara, si in timp au avut numai de castigat ! Au fost si unii care nu au vrut sa vina (Sava de ex ). Cei care au ramas au regretat pentru ca U Craiova a retrogradat cu Dinel la timona...

conasu_boeru
conasu_boeru  •  30 Mai 2013, 21:47

Este salutara initiativa ca un stadion adevarat sa mai apara in Romania, oricum ma uitam pe simulare si observam ca pana la inelul 1 inclusiv si cubul- tabela, sunt identice cu cele de pe Arena Nationala ! De la ambitii la fapte insa e drum lung, iar in zona Olteniei fotbalistice, cam ce e sigur azi , maine e doar un fost zvon ! Dar....cine stie ce potential are Olguta ??!!!

shab
shab  •  17 Mai 2013, 19:30
Postat de dan.motru pe 17 Mai 2013, 11:52

Voi sunteti invidiosi pentru perspectivele oportune care se formeaza in alcatuirea unei echipe sa joace pe un stadion magnific si cu suporteri fantastici in sustinerea CAMPIOANEI UNEI MARI IUBIRI! Va pica valoarea privilegiatelor fara stadion si cu patroni precum BECALI si NEGOITA.

Da' extorsiunea degajamentului intr-o apa s-a mai produs?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează