FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Vlad Iacob: „Suporterii nu-și vor cere banii înapoi de la potențialii investitori” + Ce spune despre venirea lui Lupescu la Dinamo

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo
Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 20:49 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 23:47

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit despre felul în care au fost cheltuiți banii suporterilor, prin Programul DDB, și a atins și subiectul Ionuț Lupescu, fostul fotbalist fiind provocat de fanii dinamoviști să vină în club și să ajute, din postura de director executiv.

„Un raport de audit are anumite costuri, noi încercăm să tăiem costurile. Din câte știu, banii de la fani au fost administrați corect. Nu au fost irosiți, folosiți ilegal. Banii de la suporteri au ajuns la club, a fost relevat chiar de un control ANAF la Asociația Peluza Cătălin Hîldan. 

Transparența Programului DDB ține de cei de acolo, nu de mine. Noi suntem sub supravegherea administratorului judiciar RTZ, care verifică fiecare tranzacție din club și o avizează. Funcționăm în reorganizare.

DDB nu a preluat conducerea clubului, Asociația PCH, care operează Programul DDB, e acționar minoritar, dorește să salveze clubul, scopul principal e salvarea lui Dinamo, eu am vorbit cu ei.

Suporterii nu vor cere banii de la potențialii viitori investitori. Banii au fost donați de suporteri, fiecare om a contribuit pentru salvarea lui Dinamo”, a spus Iacob pentru Prosport.

Domnul Lupescu a mai fost invitat, propunerea actuală a suporterilor vine ca un răspuns la ce a declarat dânsul. Ar trebui să fiu și eu de acord, ca administrator delegat, cu venirea lui. Iar dacă se pune problema să vină în locul meu, atunci e nevoie de votul Adunării generale a acționarilor. 

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, am crescut uitându-mă la el, are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, federațiilor și confederațiilor - cum este UEFA, dar în cadrul unui club de fotbal lucrurile sunt total diferite, e cu totul și cu totul altceva față de o organizație. Dar experiența lui ar fi binevenită, dacă ar vrea să se alăture nu voi spune niciodată nu.

Vlad Iacob, administrator special Dinamo

Ionuț Lupescu îl critică pe liderul galeriei dinamoviste: „Are această dorință să umble pe la Săftica. De asta s-a și ajuns din Liga 1 în Liga 2”

Ionuț Lupescu (54 de ani), fost mare internațional, l-a criticat în termeni duri pe Elias Bucurică, liderul galeriei celor de la Dinamo. 

Fostul jucător al formației din „Ștefan cel Mare” a spus că Elias Bucurică este unul dintre vinovații din cauza căruia peste 10.000 de fani ai lui Dinamo s-au retras din programul „Doar Dinamo București”. 

Ioan Varga, amenințări directe pentru un fotbalist de la CFR Cluj: „Nu suntem proștii lui! Aveți un pic de răbdare, va plăti scump!”
CFR Cluj
Ioan Varga, amenințări directe pentru un fotbalist de la CFR Cluj: „Nu suntem proștii lui! Aveți un pic de răbdare, va plăti scump!”

Ionuț Lupescu îl atacă pe Elias Bucurică, liderul PCH: „Eu îl înțeleg că are această dorință să umble pe la Săftica”

Ionuț Lupescu a spus că dorința lui Elias Bucurică „de a umbla pe la Săftica”, acolo unde este cantonamentul lui Dinamo, precum și implicarea acestuia la echipă, au dus la retrogradarea „câinilor roșii” în Liga2, pentru prima dată în istoria clubului. 

„Elias ar trebui să știe că problema lui nu sunt eu, problema lui este că peste 10.000 de suporteri s-au retras din acest program (n.r. „Doar Dinamo București”) sau n-au mai cotizat. De ce n-au reușit să facă un raport financiar în trei ani de zile, să-l prezinte suporterilor? Nu doar o hârtie A4 în care au încasări și pe unde au dat banii mai departe. E rușinos, dacă vrei să faci un program de socios adevărat.

Vlad Iacob: „Suporterii nu-și vor cere banii înapoi de la potențialii investitori” + Ce spune despre venirea lui Lupescu la Dinamo
Elias Bucurică este liderul galeriei dinamoviste de peste 25 de ani. Foto: Cristi Preda (GSP)

În acte, el este proprietarul PCH-ului și programul DDB aparține PCH-ului. Deci aici e toată problema. Eu de aia am spus, important e să se înscrie toți suporterii, cu siguranță sunt foarte mulți juriști dinamoviști care ar putea ajuta să se modifice această problemă. Există un administrator judiciar, domnul Zăvăleanu, care e cel care își spune ultimul punctul de vedere. 

Eu îl înțeleg că are această dorință să umble pe la Săftica, după jucători, după antrenori, după stadioane, prin cabine, dar nu ăsta este scopul acestui program. De asta cred eu că s-a și ajuns din Liga 1 în Liga 2 și să plece atât de mulți suporteri din acest program”, a declarat Ionuț Lupescu, potrivit Sport.ro. 

VIDEO. Ionuț Lupescu e încă marcat de bătălia cu Burleanu: „În 25 de ani niciun străin nu m-a trădat, dar au făcut-o românii mei! Gata, s-a terminat!”

Citește și: 

A refuzat tăierea salariului, a fost declarat liber la Comisii și a semnat deja cu adversara din Liga 1: „Bienvenu!”

Dinamo va juca pe cel mai nou stadion din România » Decizie de ultimă oră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  12 Februarie 2023, 22:56

Cica suporterii ar fi facut o oferta foarte atragatoare lui Serdean. Ii ofera 200000 de euro (ha, nici juma din ce doreste ala) pt actiuni si pt a renunta la litigiile cu PCH, la sumele din masa credala si la ceilalti bani pe care ii are de primit in urma hotararilor judecatoresti. Adica sa cedeze aproape gratuit actiunile. DDb-istii nu sunt doar prostanaci dar si lipsiti de bun simt, cu asa oferta. In loc sa faca rost de bani pr licentiere, ca mai au efectiv o luna la dispozitie si suma e de peste un milion, pe ei ii intereseaza sa devina stapanii lui Dinamo. Nu mai vorbim ca iar jucatorii au ajuns nerplatiti de 2 luni. Ceva e in neregula cu pofta de a pune mana pe actiunile lui Serdean. Ca de salvat , nu pot salva clubul, caci le-ar trebui multe milioane.

LeoSima
LeoSima  •  10 Februarie 2023, 15:58

apch este cancerul la dinamo. Atata timp cat apch este actionar, dinamo nu va avea nici un investitor serios.

sughibughi
sughibughi  •  10 Februarie 2023, 08:28

nu vine nimeni sa investeasca la dinamo2001, club cu palmares din 2005 incoace

Vezi toate comentariile (5)
Comentează