FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Răzvan Zăvăleanu, în apelul pentru confirmarea planului de reorganizare modificat : „Asta e miza reală în cazul falimentului”

Răzvan Zăvăleanu
Răzvan Zăvăleanu

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 21:00 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 21:24

În apelul formulat de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, împotriva respingerii confirmării planului de reorganizare modificat de către judecătorul sindic, la 13 decembrie 2022, susține în continuare mecanismul prin care APCH ar deveni acționar majoritar, cu 99%.

Practicianul în insolvență contestă decizia judecătorului sindic și consideră că Planul de reorganizare modificat respectă întocmai toate prevederile legale, trebuind să fie confirmat. 

”Prin conversia creanțelor în acțiuni a fost degrevată debitoarea Dinamo de plata efectivă a unei sume de 8.607.177,46 lei, peste 1,7 milioane euro, fiind astfel fluidizat evident fluxul de numerar”, apreciază Răzvan Zăvăleanu.

Printre numeroasele argumente juridice prezentate în susținerea Apelului, administratorul judiciar a strecurat și o explicație prin care a vrut să le reamintească judecătorilor impactul pe care îl are Dinamo în plan sportiv și economic.

”Miza reală constă în aceea că în cazul falimentului un club de fotbal important din România s-ar desființa, istoria unui brand s-ar spulbera după o activitate neîntreruptă pe scena Ligii de Fotbal din România de aproximativ de 74 de ani, iar circuitul economic ar fi lipsit de un participant important, care contribuie în mod activ și semnificativ la asigurarea circulației banilor pe piața economică”, a punctat Zăvăleanu.

Acesta a prezentat date concrete.

”Cu titlu de exemplu, de la data deschiderii procedurii insolvenței până în prezent Dinamo 1948 SA a achitat către bugetul de stat 3.279.092 lei”, precizează administratorul judiciar.

Impozit salarii807.915 lei
Contribuția de asigurări sociale 1.309.776 lei
Contribuția asigurări sociale de sănătate497.977 lei
Contribuția asiguratorie pentru muncă 47.120 lei
TVA 607.642 lei
Impozit pe venit din alte surse 62 lei
Amenzi8.400 lei
Cheltuieli judiciare avansate de stat de la pers. rezidente200 lei
TOTAL3.279.092 lei

Apelul făcut de Zăvăleanu este dublat și de apelul formulat de APCH, foarte asemănătoare între ele.

Parteneriatul dintre administratorul judiciar și fanii-acționari este contestat în continuare de Nicolae Badea, care a făcut și el apel, prin ACS FC Dinamo, care deține 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA.

Omul de afaceri contestă mecanismul prin care APCH ar deveni acționar majoritar în locul lui Dorin Șerdean, iar pachetul șefului de la Computerland ar scădea de la 7,03% la 0,07%. De altfel, Badea și Șerdean reclamă tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor. 

"O astfel de conduită denotă, în mod cert, intenția ilicită a APCH de a dobândi controlul asupra Dinamo, cu sume de bani aparținând în realitate debitoarei (n.r. Dinamo 1948), în detrimentul atât al celorlalți acționari existenți, cât și al creditorilor debitoarei, demers care se bucură de concursul și sprijinul oferit de administratorul judiciar în acest scop. 

Propunerea administratorului judiciar în acest sens este fundamentată pe o cauză ilicită, finalitatea urmărită fiind aceea de a transforma pe unul dintre acționarii minoritari ai Dinamo (n.r. APCH), a cărui creanță împotriva debitoarei se compune din sume care aparțin Dinamo, în acționar cu o deținere de peste 99% din capitalul social", se arată în apelul formulat de Dragne & Asociații.

Mesaje de ultimă oră ale celor 6 jucători străini de la Dinamo: „Acesta este adevărul!”
DINAMO
Mesaje de ultimă oră ale celor 6 jucători străini de la Dinamo: „Acesta este adevărul!”
Stadionul Dinamo va avea două inele: detalii importante stabilite azi despre noul proiect
STADION DINAMO
Stadionul Dinamo va avea două inele: detalii importante stabilite azi despre noul proiect

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
mirstelistu
mirstelistu  •  22 Ianuarie 2023, 06:15

Dar uita sa spuna de tepele trase de *** statului, de faptul ca a disparut o datorie de vreo 17 milioane de euro la cealalta insolventa. Asta aminteste de niste obligatii ca de platit mai greu, acest club nu trebuia sa fie lasat sa intre din nou in insolventa dupa doar 5 ani, ori te descurci ori pa sa o mai lasam ch brand istorii si blabla-uri, azi fotbalul inseamna bani nu burla si circul lui

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Custof
Custof  •  21 Ianuarie 2023, 10:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  21 Ianuarie 2023, 09:10

Pai asa oricine stie sa conduca daca la prima insolventa i se sterg 17 milioane de euro datorii,iar la a-II-a vrea sa fie iertat de vreo 7 milioane de euro.Tot sa te imbogatesti pe spatele multimii.Mai aveti si alte smecherii de clasa intai?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează