FOTBAL  »  LIGA 3  »  BRAȘOV

EXCLUSIV Primarul Brașovului intervine în războiul legat de viitorul clubului „stegarilor”: „Nu vrem să dăm brandul cadou”

Allen Coliban intervine în războiul Rusu - SR Brașov FOTO Facebook SR Brașov
Allen Coliban intervine în războiul Rusu - SR Brașov FOTO Facebook SR Brașov

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 16:15 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 16:40

Primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a dat replica viceprimarului din partea PNL, Sebastian Rusu, după ce acesta a anunțat revenirea FC Brașovului în fotbal, pe scheletul Coronei Brașov, formație aflată la un pas de promovare.

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, cel care a recunoscut că Primăria tinde să ofere marca FC Brașov clubului Corona Brașov. Afirmațiile viceprimarului Sebastian Rusu din interviul oferit Gazetei Sporturilor au iritat partea suporterilor, susținătorii proiectului SR Brașov. Prin vocea secretarului general, Alex Filip, clubul fanilor i-a dat replica viceprimarului, susținând că declarațiile acestuia reprezintă o jignire la adresa „stegarilor”.

Brașovul a dispărut de pe harta fotbalului de top de ani buni, iar în oraș se dau lupte între Corona Brașov, echipă „abonată” la bugetul de stat, și SR Brașov, echipă susținută de suporteri. Primarul din partea USR Plus, Allen Coliban, a ieșit public pentru a calma spiritele după replicile date de viceprimarul Sebastian Rusu și reprezentanții clubului SR Brașov.

Allen Coliban: „Mi-ar plăcea să văd în viitor mai multă maturitate”

- Domnule Coliban, cred că ați citit cele spune de domnul Rusu, ați văzut ce au zis și fanii, cum vedeți dumneavoastră lucrurile?
- Să clarificăm din start. Noi nu vrem să dăm brandul cadou, trebuie să mergem pe o linie unitară, iar din procesul de atribuire trebuie să aibă de câștigat comunitatea. Trebuie dezamorsate toate războaiele astea întreținute artificial și să luăm cea mai bună decizie.

- Care va fi poziția primăriei pentru noul proiect?
- Primăria poate acoperi anumite zone, cea de parte de copii și junori ar fi una. Vom face două entități, Academia FC Brașov, cealaltă clubul de fotbal FC Brașov, un club profesionist, care sperăm că va ajunge în Liga 1 la un moment dat. Primăria va veni cu brandul și va păstra astfel un procent din viitoarea structură, așa ne putem păzi pentru a ajunge în situația neplăcută din trecut, de a licita pentru brand.

- Cum se va lua decizia de atribuire a brandului?
- E bine că avem jucători buni în Brașov, iar faptul că primele două echipe ale seriei din Liga a 3-a sunt de aici e clar că e un lucru bun. Mi-ar plăcea să văd în viitor mai multă maturitate printre cei ce se vor ocupa de destinele acestui club. Vom face un apel de proiecte, iar cel mai bun va fi ales . Proiectul e pentru suporteri, pentru fotbalul din Brașov, nu pentru orgolii. Sunt foarte mulți factori, trebuie pus totul pe masă, să fie un proces transparent și gata.

Allen Coliban: „Din vară vom vedea din nou brandul FC Brașov”

- Deci nu-i clar că brandul va fi atribuit clubului Corona Brașov...
- Decizia pe care o vom lua trebuie să fie una sportivă, nu politică. Așteptăm finalul campionatului și vom vedea care e cea mai bună variantă. Atunci vom lua o decizie. Important e să se plece de la ceva ce s-a construit, că e Liga a 3-a, că e a 2-a, trebuie să existe un plan corect de management pe care să construim mai departe. Repet, decizia nu trebuie să fie politică, ci sportivă.

- Când vom vedea FC Brașov în competiție?
- Pot să vă asigur că din vară vom vedea din nou în joc brandul FC Brașov, deși vedeți că în declarații mai diferim. Nu asta e important.

VIDEO. Sebastian Rusu, viceprimar Brașov: „Există o sete de fotbal la Brașov! Acest oraș are nevoie de o echipă fanion”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Valeriu Iftime a reacționat după discursul dur al lui Mihai Rotaru: „Demonstrația Craiovei a fost pe teren. Dacă erau buni, trebuiau să ne bată, punct!”

Cât de scăzut e nivelul în Liga 1? Un fost jucător dă cărțile pe față: „Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar e o mare diferenţă faţă de acum 10 ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  22 Aprilie 2021, 21:41
Postat de ripensistu pe 22 Aprilie 2021, 17:12

Pai de ce nu ajuta mai bine Coltea Brasov, cea mai importanta echipa de acolo, fosta campioana a Romaniei.

ma tu chiar ai dreptate!!!

ripensistu
ripensistu  •  22 Aprilie 2021, 17:12

Pai de ce nu ajuta mai bine Coltea Brasov, cea mai importanta echipa de acolo, fosta campioana a Romaniei.

112123769319331
Andrei Tirighie  •  22 Aprilie 2021, 16:58

f.c. brașov sună bine, dar brașovul nu mai este orașul stalin care flutura steagul roșu. însemnele bolșevice s-au înfipt în mintea românilor de nu-ți vine să crezi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează