FOTBAL  »  LIGA 3  »  BLAT

EXCLUSIV A fost blocat pe WhatsApp după ce a acuzat un blat la Federația Română de Fotbal: „Încercarea de corupere e clară!”

Bucovina și Foresta
au jucat „pe bune”
și au remizat, 1-1
FOTO Cristian Plosceac
Bucovina și Foresta au jucat „pe bune” și au remizat, 1-1 FOTO Cristian Plosceac

Articol de , , - Publicat joi, 22 aprilie 2021 09:33 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 09:51

Federația Română de Fotbal nu a hotărât nimic într-un caz cu tentativă de mituire a arbitrului în Liga 3, la meciul Bucovina Rădăuți - Știința Miroslava, scor 1-1, deși „centralul” a raportat totul. Singura măsură l-a vizat pe conducătorul unui club care a cerut urgentarea judecății.

Comisia de Disciplină a Federației tot judecă un caz petrecut în martie, fără să ofere vreun verdict. Pe 20 martie a avut loc partida Bucovina Rădăuți - Foresta Suceava. Rezultatul: 1-1. Arbitrul Sorin Vădana a raportat după joc că îi fuseseră oferiți 6.000 de lei ca să asigure victoria gazdelor. Vădana a fotografiat banii și a înștiințat Comisia Centrală a Arbitrilor despre tentativa de mituire a sa. CCA a transmis datele mai departe către Comisia de Disciplină din FRF. Comisia a programat deja cinci termene în procesul acesta, și tot n-a luat vreo decizie.

Știința Miroslava: „Încercarea de corupere e clară!”

Unul dintre cluburile care ar profita de pe urma excluderii din campionat sau a depunctării Bucovinei ar fi Știința Miroslava. Echipa e a treia în acest moment, cu patru puncte în minus față de Rădăuți, formația care a încercat să-l corupă pe arbitru.

Gazeta a scris despre caz în ediția de miercuri și conducerea Științei a publicat, imediat după apariția articolului, un comunicat în care a somat Federația să judece mai repede: „Următorul termen e stabilit pentru 26 aprilie și va fi ultimul înainte de finalul sezonului. Echipele care mai au șanse să prindă barajul pentru promovarea în liga a doua nu ar trebui să fie împiedicate de tehnicile murdare folosite de alții! Corupția este evidentă, Comisia are mărturii scrise și dovezi clare!”.

L-au interzis pe chat pe președintele de la Miroslava

Care a fost reacția Federației? Felix Grigore, șeful Departamentului Competiții, l-a scos pe președintele de la Miroslava din grupul de WhatsApp creat pentru comunicarea cu conducătorii din liga a treia. Președintele e Mugurel Ilisei, fost impresar care i-a adus în România pe Adailton la FC Vaslui și pe Piovaccari la FCSB.

L-a pedepsit cu excluderea din grupul de chat fiindcă insistase ca FRF să hotărască în vreun fel într-un proces în care arbitrul i-a oferit deja instituției toate amănuntele despre încercarea de mituire a lui.

A fost blocat pe WhatsApp după ce a acuzat un blat la Federația Română de Fotbal: „Încercarea de corupere e clară!”
Ilisei e președinte la Miroslava din august 2019 FOTO Facebook

În fotbalul românesc nu e valabilă discuția despre valorile adevărate ale sportului. Facem un apel către FRF să soluționeze într-un termen cât mai scurt dosarul în care echipa din Rădăuți este acuzată de dare de mită!

Pasaj din comunicatul Științei Miroslava

Doar primele două au șanse să promoveze în Liga 2

Sistemul competițional din L3 conține mai multe filtre pentru formațiile care vor să progreseze în Liga 2. Primele două clasate dispută meciuri de baraj cu primele două din altă serie și numai o echipă din patru obține accesul în eșalonul secund. De aceea Miroslava, Ceahlăul și Hușana așteaptă verdictul din cazul Rădăuți-Suceava, cu speranța că Bucovina va fi sancționată pentru aranjamentul încercat cu arbitrul, fie să piardă puncte, fie să fie scoasă de tot din competiție.

Clasamentul din Seria C1

  1. Foresta Suceava
33p
2. Bucovina Rădăuți33
3. Știința Miroslava29
4. Ceahlăul Piatra Neamț28
5. Hușana Huși28

VIDEO. Blatul prin care a trecut Zeno Bundea: „Marcasem golul victoriei și nu se bucura nimeni”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Gigi Becali, șanse minime să mai ia bonusurile pe Man! Nu retrogradarea Parmei compromite clauzele

Pentru Dinamo, mai jos e doar „B”-ul! 4 cifre sumbre din actualul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  22 Aprilie 2021, 17:13

Vădana de ce nu a anunțat Poliția? FRF-ul nu poate da decât sancțiuni disciplinare!

583744455763890
George Catalin Oprea  •  22 Aprilie 2021, 11:30

Normal intr-o tara de *** unde coruptia e peste tot ce pretentii sa avem. Si culmea toata lumea se intreaba dece am ajuns de risul lumii la toate sporturile.Bravo Romania.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  22 Aprilie 2021, 11:00

Dar de omenia ilfoveano moldavă de ce nu se sesizează nimeni?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează