FOTBAL  »  LIGA 3  »  MARCĂ

Anunț oficial: „Brandul se întoarce acasă după 17 ani”

Brandul Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc  // foto: Cristi Preda
Brandul Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc // foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 12:34 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 13:03

Brandul Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc.

Suporterii Corvinului s-au mobilizat pentru a recupera brandul Corvinul, care era deținut de un om de afaceri din București. Pentru „repatrierea" simbolului corvinist era nevoie de 47.000 de euro, fanii și Primăria reușind să strângă cu mult peste suma necesară.

CS Hunedoara are marca Corvinul

Astfel, CS Hunedoara a putut înregistra la OSIM marca „FC Corvinul 1921”, urmând a avea drept asupra ei pentru următorii 10 ani. 

„Unii i-au spus «Poveste fără sfârșit», noi i-am spus «Poveste cu final fericit»! Iată că, după aproape 17 ani, brandul «Corvinul” se întoarce acasă, la Hunedoara”, a fost mesajul primarului Dan Bobouțanu.

Anunț oficial: „Brandul se întoarce acasă după 17 ani”

Echipa CS Hunedoara își va putea schimba numele în Corvinul Hunedoara la finalul sezonului.

Readucerea brandului Corvinul a fost principalul motiv pentru care am ales să mă implic în noul proiect fotbalistic al Hunedoarei. Am crescut cu numele Corvinul în inimă și în minte și mi-am dorit mereu, la fel ca toți copiii Hunedoarei, ca într-o zi să ajung să joc la prima echipă, pe stadionul mare, acolo de unde nimeni nu pleca cu tolba goală iî acele vremuri. 

Acesta este și targetul nostru, începând de acum înainte, copiii Hunedoarei să viseze din nou să joace la Corvinul. Pentru că, din punct de vedere sportiv, vor avea la ce sa viseze, va asigur de asta! Începând de astăzi, Corvinul s-a întors, oficial, acasă!

- Bogdan Apostu, responsabil cu transferurile la CS Hunedoara

Strângere de fonduri pentru numele Corvinul

La începutul lunii septembrie, autoritățile locale au pus la cale un eveniment de mare anvergură cu ocazia Centenarului Corvinului Hunedoara. Nume dintre cele mai sonore au venit la Hunedoara pentru un meci spectaculos: de la Mircea Lucescu la Cosmin Olăroiu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Dănuț Lupu și Ioan Andone sau Mircea Rednic.

La final, s-a organizat o licitație pentru tricouri, banii din donație find destinați achiziției mărcii Corvinul. Printre cumpărători s-a aflat și Mircea Rednic. Antrenorul lui Dinamo a contribuit cu suma de 10.000 de euro, pe care a plătit-o pentru a-și cumpăra propriul tricou de la Corvinul, echipă pentru care a evoluat între 1980 și 1983. 

Tot la eveniment, Mircea Rednic, Dorin Mateuț, Ioan Petcu și Florea Văetuș au primit fiecare titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Hunedoara”, toți cei 4 fiind foști jucători importanți ai Corvinului.

CS Hunedoara activează în prezent în Liga 3, fiind lider în Seria 9, cu 19 puncte în 7 etape. Echipa lui Florin Maxim a făcut o impresie bună în 16-imile Cupei României, unde a pierdut greu cu FCSB, 5-3, după prelungiri, deși fusese condusă cu 3-0. 

VIDEO Bogdan Apostu îi prevede un viitorul strălucit antrenorului Florin Maxim: „E neînvins de 2 ani! În 5 ani ajunge în Liga 1”

Citește și: 

Dacă azi ar fi tragerea la sorți a barajului, am putea întâlni Spania sau Portugalia! În deplasare!

Primele declarații oficiale ale lui Edi Iordănescu, după ce a aflat că are COVID: „Fac un apel la suporteri”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
stargate
stargate  •  13 Octombrie 2021, 14:49

Brandul se întoarce acasă ma faceți sa rad oricum sar nu-mi aceasta echipa tot ai steaua lor sant

mama_lu_iosiv_iubeste_negrii
mama_lu_iosiv_iubeste_negrii  •  13 Octombrie 2021, 14:22

Credeam ca brandul fîcîsîbî !!

fibra
fibra  •  13 Octombrie 2021, 13:55

Ca la retrocedari cineva castiga.Vai de cozonacul nostru! O bataie de joc."Priceputii" i-au pe nimic si dau pe mult mai mult.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează